מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קורה ???מיכל22/05/2009
אני מנסה כבר יומיים לכתוב הודעה ולא מצליחה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מגבלת תווים??
מיכל22/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יעל
יעל הראל23/05/2009הי יעל,
צר לי שניסית לכתוב שוב ולא הצלחת אבל אינני יודעת אם יש מגבלת תווים...אברר את זה.
בנוגע לבעיית הבירכיים שמחייבת אותך לא לבצע פעילות אירובית אני מאוד מזדהה עם המצב שלך, כי לאחרונה אני בעצמי סובלת מכאבי בירכיים שמונעים ממני לבצע את נפח האימונים שהייתי רגילה אליו :-( מה שמאוד מפריע לי. אם זה מעודד אותך, אנחנו לא היחידות וזה מאוד שכיח בקרב אנשים פעילים כמונו. בכל אופן, הדרך שבה בחרת הינה הדרך הנכונה, ביצוע תרגילי כוח ופילאטיס הם דרך מצויינת להמשיך לשמר את מסת השרירים שבנית. בעניין הדופק, ישנם אמוני כוח (ולדעתי גם פילאטיס) שיכולים להעלות את הדופק באופן משמעותי. נסי לעבוד ב"תחנות" כך שבכל פעם את עובדת על קב' שרירים אחרת, כשבין תחנה לתחנה אין כמעט מנוחה. באופן הזה את מעלה את הדופק בזכות הדינמיות של האימון ולא בגלל שהאימון הוא אימון אירובי או מעמיס על הבירכיים. אגב, גם בפילאטיס מזרון במידה ואת מבצעת את leve 3 או 4 ברצף, הדופק עולה באופן משמעותי, למעשה כשמתקדמים הרצף אמור לקחת 40-45 דק' סה"כ מה שאומר שמבצעים את כל הסידרה בזרימה ובלי הפסקות או מנוחות ואז זה שקול לאימון כוח דינמי לכל דבר. בנוסף אני ממליצה לך לנסות ולהוריד בכמויות האוכל ולשתות הרבה, זה יעזור לשמור על איזון נכון ויקנה לך תחושת שובע.
אינני יודעת אם שחייה יכולה להיות פעילות טובה עבורך או שגם היא תעמיס על הבירכיים- אולי כדאי לך להתייעץ עם אורטופד, אבל לעיתים התעמלות אירובית במים או שחייה יכולים להוות פתרון למי שסובל מבעיות בירכיים, כיוון שבמים משקל הגוף קטן באופן משמעותי ואין לחץ על המפרקים.
אימון כזה יכול להעלות את הדופק ולהוות תחליף טוב. הצגתי בפנייך מס' רעיונות ואני מקווה שהם יעזרו, אשמח לדעת אם הצלחתי לעזור ולהמשיך לייעץ, בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן
ענת פלדמן23/05/2009יש אורך מסויים גם לשאלה וגם לתשובה, אבל כמדומני מספיק מקום. מקסימום מחלקים את המסר לשני חלקים.
1. דגש בתקופה הזו על מאזן קלורי, אולי אפילו שלילי. וכן להמשיך כמו שאת עושה עם עבודת הכוח לטובת שימור מסת השריר והשריפה המטבולית היומית. שתייה של מים.
2. קבלה אמיתית של המצב הזה, התמקדום בפן החיובי (מנוחה, קשב רב יותר לגוף...)
3. שחייה היא פיתרון לא רע לתקופה הזו. אפילו אם שמים מצופים על הרגליים והן לא זזות, הבטן מחזיקה אותך בציפה ועבודת הידיים מעולה להעלאת הדופק. שחיית חתירה היא הרע במיעוטו, אכן בזהירות משנה עם שחיית החזה.
4. יכולה להיות רגרסיה קלה בהישגים, כשאת חוזרת (בהדרגה) לשגרה - את מהר מאד זוכה מחדש בתוצאות שהגעת אליהן עד כה. זה לא ממש הולך לאיבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה
מיכל28/05/2009גם לך ענת,
המשיכי בעבודת הקודש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה ובהצלחה :))
ענת פלדמן28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל28/05/2009המון תודה יעל, הארת את עיניי !
איישם את הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)