האם זה נכון שריצה לא בריאה לנשים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה נכון שריצה לא בריאה לנשים?
    שרית
    24/05/2009

אני בת 30 ועדיין לא עברתי לידות ונוהגת לעיתים לעשות פעילות גופנית משולבת של ריצה והליכה.

ראיתי בתוכנית טלוויזה שפעילות גופנית של ריצה / קפיצות, עלולה לפגוע ברצפת האגן ובעצם מחלישה אותה.

האם זה נכון?
    האם הדבר נכון גם לגבי נשים שלא עברו לידות?

או הכוונה רק לנשים לאחרי לידה ובעצם אין שום בעיה לעשות ריצות למי שעדיין לא ילדה?

האם יש סוגי ספורט נוספים שמומלץ לנשים להימנע מהם כמו למשל כדורסל שגם כרוך בריצות וקפיצות.

אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריצה לנשים

ענת פלדמן
    24/05/2009

אני לא מסכימה שריצה לא בריאה לנשים. אני כן מסכימה ש:
    1. ריצה בלבד אינה מספיקה לשם שמירה על בריאות השרירים והשלד אלא יש צורך בתרגילים מול התנגדות, כולל תרגילים לחיזוק שרירי הבטן
    2. שכדאי מאד לגוון משום האימפקט הגדול יחסית על המפרקים לרבות ברכיים וגב.
    ריצה נכונה ומבוקרת, עם נעליים מתאימות, בכמות נכונה ובלי הגזמה, מלווה במתיחות ובתרגילי חיזוק לא אמורה ליצור כל נזק, לא לפני היריון לא אחרי ההריון ואפילו אומר בזהירות שלא במהלכו. (כי מי שהייתה רגילה לרוץ יכולה להמשיך בצורה מתונה יותר גם במהלכו. ע"ע סקס והעיר הגדולה - הסרט:)).
    אספר לך ברשותך מקצת על פילוסופיית חיי והכלים הטיפוליים שלי: לפני שנים סבלתי מבעיות ברכיים: בגלל ריצה, ריקוד, עומס יתר, ובתור מאמנת כושר תמיד הטפתי ללכת ולא לרוץ. לשחות ולא לרוץ, שאפשר להעלות את הדופק מבלי להזיק לברכיים. ואז לפני שנים הוספתי לארגז הכלים שלי (מלבד דוקטורט בפילוסופיה) גם את מה שאני מכנה "הסוד מאחורי הסוד", NLP, תרפיית קו הזמן ודמיון מודרך, והיכולת הקסומה ויחד עם זאת הכל כך ממשית של כל אחד מאיתנו לרפא את עצמנו. "הכל בראש" זה הרבה יותר מצמד מילים שחוק. זו תורה שלמה. על קצה המזלג: כשאת נתקלת בכתבה כזו או חולפת לך מחשבה שכזו (שריצה מזיקה לשרירי קרקעית האגן) וזה בסדר שחולפת מחשבה כזו. אבל כשנתקעים עליה, דשים בה, נאחזים בה היא נטמעת, נתקעת ונשארת. "מחשבה בוראת מציאות", דמיון שמשפיע על הגוף - הלכה למעשה.
    אז ממליצה לשחרר, נשים יכולות לעשות הכל, כדור-סל, כדור-רגל. הכל. כשזה במידה, מתוך הנאה ועם רוב קשב לגוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שרית
    25/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה ובהצלחה :)

ענת פלדמן
    25/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד תוספת קטנה

יעל הראל
    26/05/2009

אני מסכימה עם ענת ובנוסף חייבת לציין שאני רצה כבר למעלה מעשר שנים לפחות 3 פעמים בשבוע, אני כמובן משלבת פעילויות נוספות כגון רכיבה, אימוני כוח, פילאטיס גמישות וכו'. אני חושבת שריצה היא פעילות מדהימה שמעלה את האנדרלין ומפתחת סיבולת אירובית באופן הטוב ביותר וחבל לוותר עליה. עם זאת, יש לפעילות גם חסרונות כפי שאמרה ענת כמו עומס על המפרקים, אבל אם מצטיידים בנעליים מתאימות, רצים על משטחים מתאימים (לא על אספלט לדוגמא...), נותנים לגוף להתאושש וישנים טוב, אין סיבה לפגוע לא במפרקים ולא ברצפת האגן. בנוסף בתור נשים כדאי לשלב תרגילי כיווץ לרצפת האגן וכך למנוע מראש חולשה או החלשות מצטברת של השרירים הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו