מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למומחיות שלוםיעל31/05/2009
יש לי בעיה מולדת במפרקי הירך. עכשיו אחרי הרבה ניתוחים שחלקם לא מוצלחים ושברים חוזרים באיזור - נאמר לי ע"י הרופא להמנע לחלוטין מהפעלת המקום. אני הולכת עם קביים אך נאסר עלי להפעיל את המפרקים לשם ספורט: אסור לי לצעוד, לשחות, אופניים וכ"ו.
אני מודאגת כי כך אינני יכולה לעשות שום פעילות אירובית. (אני מרימה קצת משקולות עם הידיים).
האם יש איזו פעילות של סיבולת לב-ריאה שאפשר לעשות רק עם הידיים ופלג גוף עליון (לא שחייה כי בגלל בעיות של דלקות אגן ושלפוחית אסור בכלל להכנס לבריכה ולים). אני בת 39.
תודה לכן! אני כבר ממש מיואשת כי ידוע שהעדר פעילות ארובית מאד לא בריא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אירובית
יעל הראל31/05/2009הי, כל הכבוד על הנחישות לשמור על כושר ועל היותך בעלת מודעות גדולה לאורח חיים בריא :-) ! באשר לשאלתך, ישנו מכשיר שקיים בחדרי כושר ספציפיים (למשל בחדר הכושר במכללת ווינגייט) שבו מבצעים פעולת "דיווש" ע"י הנעת הידיים בלבד ולא ע"י דיווש ברגלייים (כמו באופניים, או אליפטיקל). מכשירים אלו נועדו בדיוק עבור מי שאיננו יכול להניע את מפרקים הרגליים. בנוסף קיים מכשיר חתירה- הוא קיים בכל חדרי הכושר (אבל בו ישנה תנועה במפרקי הירך)
ייתכן שאולי תוכלי להקטין את התנועה בירך ולבצע את רוב התנועה בידיים ובברכיים, אבל אני לא בטוחה שזה יתאים, תוכלי לבדוק לאחר כשתסתכלי בלינק. אני ממליצה לך לבצע תרגילי חיזוק לרצפת האגן ותרגילי לחיזוק פלג גוף עליון בעזרת משקולות, תרגילים אלו יכולים להעשות בעמידה,ישיבה או שכיבה, איך שנוח לך . מקווה שעזרתי לפחות קצת, שיהיה בהצלחה ואשמח לשמוע איך הולך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
לאה01/06/2009גם אותי מעניין הנושא. אך ניסיתי להכנס ללינק שציינת ולא הצלחתי.
תוכלי לעזור לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציעה
ענת פלדמן01/06/2009שתפני ליעל על מנת לקבל ממנה את הלינק. מוחקים "מגבוה" כאשר יש הפנייה לאתרים מתחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת.
לאה02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
יעל הראל07/06/2009סליחה שלא חזרתי אלייך הייתי בחופשה קצרה, תודה לענת שעזרה לנו,
את מוזמנת לפנות אליי טלפונית, לצערי לא חשבתי שהלינק יהווה בעייה והוא כן היווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה! ועוד שאלה..
יעל03/06/2009תודה רבה על התשובה המפורטת!
לצערי הרב מכשיר החתירה אכן לא מתאים, כי מפעיל מאד את מפרקי הירך- אבל תודה בכל אופן.
בקשר לאופני הידיים: בעצתך הלכתי לבית הלוחם כדי לנסות מכשיר כזה. התחלתי לעבוד עליו והסתבר שאני לא מצליחה לסובב את הידיות יותר מאשר כ- 20 שניות על עוצמת התנגדות 0 (יש מ1 עד 5). אחרי כ- 20 שניות התחילו מאד לכאוב לי שרירי הידיים בעיקר התלת ראשי. המדריך שם אמר לי שנראה לו שאם זו רמת ההתחלה שלי, הוא לא מאמין שאצליח אי פעם להגיע למצב של עבודה ממושכת שתעלה דופק. טען שאנשים במצבי אולי מגיעים בסוף אחרי הרבה הרבה אימון לחמש או 10 דקות רצופות ואז השריר מתעייףומתמלא חומצת חלב, ולא נוצרת פעילות אירובית אלא רק אנאירובית.
האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה...
יעל03/06/2009ואם המדריך צודק - האם יש פעילות אירובית אחרת שאפשר לעשות עם הידיים ועם פלג גוף עליון?
אני ממש מיואשת כי מקריאה של מחקרים על בעיית מפרקים כשלי הבנתי שתוחלת החיים קצרה יחסית לשאר האוכלוסייה בגלל עניין הנייחות.
תודה על עזרתכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
ענת פלדמן04/06/2009שאם זו פעם ראשונה שאת עושה פעילות כלשהי הידיים תתעייפנה מהר מאד. חבל שהוא מייאש אותך כך על ההתחלה כי הרבה מאד תלוי בראש. במוטיבציה, בכוח הרצון לשנות ולשפר. כשהוא מכוון אותך לוותר מראש הוא מחליש אותם מנטלית - אותי זה מקומם. עבודה בתחנות על שרירי פלג הגוף העליון, לא רק אופניים שכאלו. אפילו ביצוע של תנועות ריקוד בחלק העליון של הגוף, מעבר לפעילות עם משקוליות קלות או גומיות עם התנגדות נמוכה, מעבר שוב לאופניים האלו. תוך כדי שימת לב לערכי הדופק - יכולים לעשות יופי של עבודה אירובית. גם 10 דק' של שינויי דופק עושים יופי לעבודת שריר הלב ואין לזלזל בכך כלל. אני "מחזיקה את הראש" כשאני קוראת את דבריך, את שנאמר לך, כי כאן בדיוק המקום של העבודה המנטלית הכל כך קריטית במיוחד במצבי קיצון.
עבודה מול התנגדות לכשעמה היא חשובה, משמרת את מסת העצם, משפרת מטבוליזם, יש לה יתרונות רבים וודאי במצבך.
האם שחייה היא אופציה מבחינתך? גם כאן בהתחלה תוכלי לעשות רק כמה תנועות ספורות בפלג הגוף העליון שסוחב בעצם אחריו את כל הגוף, אבל אחרי אימון את יכולה לשחות חזה, גב או אפילו חתירה מבלי להזיז את אגן הירכיים כלל. אולי אפילו למצב אותו על מצופים. ושוב, גם 10 דק' עצימות כאלו עדיפות על מנוחה מוחלטת.
אני שולחת לך הרבה אנרגיות חיוביות, אופטימיות ובריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)