אחר ניתוח קייסרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחר ניתוח קייסרי
    karin
    16/06/2009

שלום! אני 4 חודשים אחר ניתוח קייםרי,לפני הריון הייתי הולכת לסטודיו c במהלך ההריון הייתי בשמירה, רוצה מאוד לחזור לכושר האם מותר? עדיין כאבים בשריר אחרי הניתוח. האם אפשר לעשות כפיפות בטן?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחר ניתוח קייסרי

הוספת תגובה

• הי קרין, מותר ואף רצוי לחזור לכושר

יעל הראל
    16/06/2009

ראשית מזל טוב על הלידה וכל הכבוד על הרצון לחזור לכושר :-)
    אם יש לך כאבים בשריר עד עכשיו רצוי לא להעמיס ולבצע אימון עדין ולא עצים. חשוב מאוד לעבוד על ריצפת האגן (תרגילים שאת יכולה לבצע גם בבית מול הטלוויזיה- פשוט לכווץ למשך 8-10 שניות ולשחרר, אפשר בישיבה כשמצבעים סיקול רגל על רגל למשל).בעניין הבטן, בגלל הכאבים והרגשות שאחרי הניתוח, רצוי לעבוד על השריר הרחב בטני (השריר שמקיף את הבטן). אם את מעוניינת לבצע כפיפית בטן רגילות עלייך להיות קשובה לגופך ולא לדחוק בו, להתייעץ עם רופא על כך ובשום פנים ואופן לא לעבוד נגד הכאב. עלייך לבצע את העליות באופן מתון ואיטי ולהקפיד מאוד לאסוף את הבטן ואת רצפת האגן לפני העלייה עצמה, חשוב מאוד לנשום נכון (להוציא אוויר במאמץ- בעלייה) אחרת את לוחצת על ריצפת האגן ומחלישה אותה במקום לחזק אותה. לסיכום לדעתי, רצוי לעבוד על הרחב בטני במקום לבצע כפיפות בטן ולהיות קשובה לגוף שלך. (למשל בעמידת שש לנתק יד ורגל נגדיות,תרגיל נוסף: להישאר במצב סמיכה קדמית באופן סטטי למשך 5-6 שניות לשחררר ולבצע זאת שוב).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לאיחולים, ועוד:

ענת פלדמן
    16/06/2009

בנוסף לכל הנאמר, אכן בזהירות רבה.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו