מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמישהי19/06/2009
ערב טוב..
בחורה בת 24.. גובה 162, משקל 53.. אני מעוניינת להוריד 3 קילו ושומרת על תזונה נכונה כבר 3 חודשים. בהתחלה לא הייתה לי אפשרות לשלב פעילות ספורט אך כעת אקפיד על הליכה של שעה וחצי במידת האפשר. בנוסף, המון פעכמים לא יוצא לי להתאמן בחוץ ולכן ארצה לרכוש מכשיר ביתי שיעזור לי לחטב, למצק ולעצב את גופי ובמיוחד פלג גוף עליון- חזה וידיים, על מה הייתן ממליצות? אני מאווווד נואשת וצריכה עזרה בבחירת אחד שיתן תוצאות ולא סתם
אשמח לתשובה ולהמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב מצויין ושבת נפלאה
ענת פלדמן19/06/2009אכן חשיבות מכרעת לשילוב הפעילות הגופנית ולו גם לטובת הבריאות. הליכה של שעה וחצי יכולה להיות טו מאצ'. עדיפות להליכה של אפילו 40 דק' בעצימות גבוהה, או בסגנון אינטרוולים - שינויי דופק. הליכה בשילוב עם ריצה קצרה מידי פעם, דהרות, דילוגים.
לגבי מכשיר ביתי, אני לא ממש בעד הוצאות על מכשירים בומבסטיים שמבטיחים תוצאות. דווקא עבודה נכונה עם כדור פיטבול, דלגית, גומיית התנגדות ואולי גם משקוליות (והכל ממש במחירים נוחים) עושה יופי את העבודה. ואת יודעת מה? אפשר גם בלי כל אילו. מגוון תרגילים מול התנגדות הגוף עושה נפלא את העבודה. על חזה וזרועות את עובדת בשכיבות סמיכה למשל. להתחיל בקטן: על הברכיים או על מדרגה (הידיים על המדרגה, הגובה מקל על התנועה). גם ביצוע תרגילים לשרירי הזרוע כשאת אוחזת בקבוק מים פשוט.
כשאת מוחצת כדור גומי מול החזה או אפילו כרית את מחזקת את שרירי החזה.
יש מגוון עצום של תרגילים ברשת, גם באתר שלי תוכלי להתרשם.
אני מאד בעד עבודה על כל שרירי הגוף לטובת העלאת הקצב המטבולי כמו גם הבריאות והאיזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מישהי20/06/2009רבה לך ענת..
ת'אמת לגבי דלגית קניתי לפני כחודש ופעם ראשונה שעשיתי ככ התעייפתי תוך כמה דקות והדופק עלה בטירוף אז הפסקתי.. אני יודעת שצריך התמדה ולעשות את זה בהדרגה..
לגבי תקיעות במשקל (קראתי באתר שלך כמה טיפים) אבל מה אם התפריט שלי זה ללא פחמימות? משתדלת לפחות, האם יש דרך אחרת לזרז את תהליך הירידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן20/06/2009אני לא ממש בעד בלי פחמימות, רק ליומיים-שלושה. חזרי לתפריט מאוזן. מה שכן, אם את ב"פלאטו" - אז
1. סבלנות, סבלנות,סבלנות
2. שינוי / הוספה בפעילות אירובית והאנאירובית שלך, והנה, את זה את כבר עושה
בגליון מנטה האחרון נתתי מקום של כבוד לדלגית. אכן בהדרגה, ו.. גם להקפיץ את הדופק מידי פעם שתי דק' זה מצויין, אולי כחלק מאימון תחנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם ענת ועוד..
יעל הראל20/06/2009אני מאוד בעד לפתח כוח מההתנגדות של משקל הגוף, אז כפי שענת אמרה שימוש בככדור פיטבול למשל יכול להתאים (למשל שכיבות סמיכה כשהרגליים על הכדור הפיטבול) וכמו כן, שכיבות סמיכה רגילות , סקווטים, לאנג'ים ותרגיליבטן שונים יכולו לעשות את העבודה גם בלי מכשיר גדול. בנוסף כפי שענת ציינה- גומיות הן "מכשיר" כושר אדיר בפני עצמן ויכולות לשמש אותך לתרגילים לכל חלקי הגוף באינספור מנחים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)