יש לי שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה
    אנונימי
    24/06/2009

השאלה שלי היא קראתי הרבה מאמרים בנושא כושר וכתוב בכולם שצריך יום מנוחה בין אימון לאימון כדי להשיג תוצאות
    אבל יש הרבה מפורסמות שעושות ספורט 6-5 ימים בשבוע ויום מנוחה אחד ורואים תוצאות גם הרבה יותר מהר וגם תוצאות יותר טובות אז השרלה שלי מה עדיף
    6-5 ימים של שעה עד שעתיים של כושר לא ברצף נגיד שעה ואז מנוחה של כמה שעות ואז עוד פעם Aשעה
    או
    3 ימים בשבוע של שעה אחת
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• כמה דברים

ענת פלדמן
    24/06/2009

1. באמת יש הבדל בין ללכת "לפי הספר", הכללים, החוקים ומה שמומלץ, ומה שבפועל ומה שמתאים לכל אחד מאיתנו. גם אני לא עושה הפסקה ויש הרבה יותר מאימון אחד ביום. זה בין היתר המקצוע שלי.
    2. יש להבדיל בין אימון אירובי, שם אין מגבלה, אבל כמובן עבודה תוך קשב לגוף והמנעות מעומס יתר, אבל "לפי הספר" אפשר יום יום, ולכאלו מהבקשים לרזות - אפילו מומלץ. לבין פעילות אנאירובית, שם השריר עובר תהליך קטבולי תוך כדי עבודה (של פירוק) ועל מנת לעזור ולו בתהליך האנאבולי (שם מתרחשת הבנייה, שימור והעלאת המסה) יש צורך במנוחה (וגם בתזונה כמובן).
    מה עדיף? מאד אישי, תלוי נתונים, תלוי מטרה,תלוי היסטוריה אישית, תלוי סדר יום. אשמח לעוד פרטים על מנת להתאים תשובה אישית, במגבלות המרחק והפורום :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אנונימי
    24/06/2009

הפרטים שלי אני בת 15 משקל 65 1.65
    התחלתי להתאמן לפני 3 שבועות
    המטרה שלי היא שיהיה לי גוף לא רק רזה אלא גם חטוב תוך 3 חודשים (אם זה אפשרי)
    אין לי בעיות רפואתיות יש לי מספיק זמן לכמה אימונים ביום
    אני מוכנה להשקיע הרבה לאורך זמן ארוך גם לאחר 3 החודשים
    אני עושה דיאטה מאוזנת
    אני עושה שעה ביום של פעילות עם משקולות וגם של פעילות אירובית ביחד(קלטת וידיאו של המאמנת של לרדת בגדול האמרקאי)
    ועושה עוד שעה של סירטונים של 8 דקות ידים שמונה דקות רגלים שמונה דקות ישבן 7 דקות של בטן ועוד כמה סירטונים
    מקווה שהפרטים מספיקים אם את צריכה עד פרטים תשאלי

באמת תודה רבה אין כמוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרת הכל

ענת פלדמן
    24/06/2009

אני מתה על המאמנת האמריקאית של The Biggest loser. יש לי הרגשה שאת מעמיסה על עצמך מעט יותר מידי. לצורך ירידה במשקל (את בשלבי גדילה והתפתחות, היזהרי עם זה. אשמח לשמוע מה את אוכלת ומתי. ולשתות רק מים). חשובה מאד התזונה שלך, הספורט אמור להיות מאד במידה, מטרתו מלבד היתרונות הבריאותיים והשריפה הקלורית היא לשמר את מסת השריר שנוטה להדלדל עם הירידה באחוזי השומן. קחי לך יותר מנוחה, הקשיבי לגוף שלך, זכרי לנשום, תרתי משמע. הרעיון - כמו שאת אומרת זה למצוא את האיזון הן בכושר הן בתזונה הן בחשיבה על מנת לשמור על זה לכל החיים, "דיאטה"בהגדרה זה "אורח חיים" וכך כדאי להתייחס לזה.
    גווני להנאתך, גם בספורט. הוסיפי שחייה, ריקוד, הליכה עם חברות. הקלטת מצויינת, אבל האם תוכלי באמת להמשיך כך יום יום? (נקודה למחשבה).
    אשמח לשמוע על התפריט - האם הרכבת בעצמך? קיבלת יעוץ מדיאטנית?
    כווני לירידה של חצי קילו בשבוע, לא יותר מזה, וכדאי מאד למדוד היקפים. את עובדת על השרירים שלך, הם שוקלים, ויכול להיות מאד שמה שלא יבוא לידי ביטוי במשקל יבוא לידי ביטוי במידת הג'ינס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אנונימי
    26/06/2009

קודם כול תודה על התשובה המהירה מאוד

אני הרכבתי את התפריט בעצמי

בוקר: טוסט 2 פרוסות לחם מלא חצי פרוסת גבינה צהובה 9% שומן של עמק
    כף רסק עגבניות עם רבע בצל(ממש קצת) קצת שום מלח ופלפל שחור
    נס קפה כפית גדושה של נס 2 כפיות סוכר רבע כוס חלב 3%

ביניים: יוגורט 3% של דנונה (אקטיביה )

צוהריים: חצי כוס אורז מלא סלט מעגבניה מלפפון חסה גמבה 3 שניצלונים

ערב: חביתה מביצה אחת חצי בצל (קטן) ירקות כף גבינה נס קפה

האם אני צריכה לשנות משהו
    יש לי עוד שתי שאלות:

1.האם אני יכולה להתחיל לעשות שעה וחצי של ספורט ביום ואז לאחר שאני ארזה לעשות רק שעה אחת?

2. והאם זה יכול להיות שכמעט לא ירדיתי במשקל למרות התפריט ו2 אימונים הספורט?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה

אנונימי
    26/06/2009

סליחה שאני שואלת כל-כך הרבה שאלות בטח כבר שגעתי אותך

אבל האם את מוכנה להגיד לי איך להתאים את התפריט לאימונים שאני עושה?
    למשל: מה לאכול לפני אימון מה אחרי

תודה רבה!
    חולה עליך!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בסדר :))

ענת פלדמן
    26/06/2009

מאד תלוי מתי את מתאמנת. כשעתיים לפני האימון ארוחה עם פחמימה, או כחצי שעה לפני את הפרי (אני בעד בננה). אחרי האימון שילוב של חלבון ופחימה, אבל למטרה שלך זה לא נראה לי כזה קריטי, את יכולה לחכות לארוחה הבאה למשל ערב (תלוי בשעה) או לארוחת בינים לאכול יוגורט עם גרנולה. אגב זימי לב לאותיות הקטנות של היוגורט, מבחינת סוכרים וקלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    26/06/2009

בוקר: אפשר פרוסה אחת, לגוון מידי פעם גם גבינה לבנה 3 אחוז, או קוטג', לוותר על הסוכר.
    יוגורט: אפשר לגוון מידי פעם עם בננה או תפוח
    צהרים: את השניצלונית להחליף בחזה עוף או דג, לא מתה על הטיגון הזה מיותר.
    חסרה ארוחת ביניים נוספת, למשל עוד פרי.
    סה"כ יופי של תפריט.
    1. כושר לחוד ותזונה לחוד. עזבי את החישובים האלה, ובחרי באיזון - גם בכושר. שעה וחצי זה יותר מידי בכל מקרה, זה לא מה שמפריע לך לרזות.
    2. יכול להיות שהורדת באחוזי השומן ובהיקפים וזה לא בא לידי ביטוי במשקל, יכול להיות שאת צריכה לתת לזה עוד זמן, אימוני כושר של לפחות 3 פעמים בשבוע ולשלב גם אימוני כוח. זה חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו