מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי פעילות גופנית בהריון.--03/07/2009
היי,
אני בהריון בחודש חמישי.אני מעונינת לעשות תרגילים לצדדים ותרגילים לרגליים.אני לא כל כך יודעת איך להסביר זאת אך אני אנסה. יש כאלה שהולכים ומרגישים חיכוך בין הרגליים,אז במקום הזה הזה אני מעונינת לעשות תרגילים אני פשוט לא יודעת איך קוראים לאותו אזור.
האם ניתן לעשות תרגילים אלו בהריון ואם כן איזה תרגילים ממומלץ לצדדים ולאזור הנ"ל?
האם ניתן לעשות כפיפות בטן או שזה דבר אסור בהריון?
מקווה שהגעתי לפורום הנכון.תודה על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה
--03/07/2009לגבי ברכיים?איזה תרגילים ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירכיים
יעל הראל04/07/2009את מתכוונת לתרגילי חיזוק? האם יש לך בעיות בירכיים? אני צריכה שתכווני אותי מה הבעיה כדי שאתן לך תרגילים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית בהריון
יעל הראל04/07/2009הי, לשרירים שאת מדברת עליהם אם הבנתי אותך נכון קוראים "מקרבי הירך" ובאנגלית addctors
התנועה שהם עושים היא תנועת קירוב במפרק הירך וניתן לבצע כמה תרגילים כי לחטב אותם, וההריון לא צריך להפריע לזה. חשוב לדעת שעבודה עליהם לא מבטיחה שלא ימשיך להיות חיכוך בין היריכיים, כי זה עניין של מבנה גוף וכמו כן לפעמים נובע מעודף משקל.
תרגילים לדוגמא הם לשכב על הגב, בירכיים כפופות, כפות רגליים על הריצפה ואז וללחוץ על כדור בין הירכיים, או לעשות אותו דבר בישיבה על כסא, או בעמידה-איך שנוח לך. ישנם מכשירים שנקראים פרפר וגם חישוק לפילאטיס, שניהם מכשירים שניתן לשים בין היריכיים וללחוץ, המכשירים מחזירים התנגדות ומנסים לפתוח את היריכיים כנגד הלחיצה פנימה, באופן הזה מחזקים את השרירים הללו. ישנם תרגילים נוספים, חפשי אותם באינטרנט.
קבוצת השרירים השנייה שדיברת עליה היא "מרחיקי הירך" השרירים שנמצאים לצידי הירך ותפקידם לבצע הרחקה במפרק הירך, כדי לחטב אותם ניתן לבצע את כל התרגילים המוכרים בשכיבה על הצד (חפשי באינטרנט תרגילים לחיטוב היריכיים) בהם מרימים את הירך ומבצעים הרחקה,אפשר גם לבצע אותם נגד גומייה או משקולת רגל, חשוב שלא תגזימי עם העומס כדי שלא תרגישי לחץ בגב. אפשר בהחלט לעבוד על קבוצות שרירים אלו בהריון, האמת היא שזה גם לא מקשה כמו תרגילים אחרים כי לא נאלצים לבצע אותם בשכיבה על הגב ואז אין לחץ על הסרעפת ואי נוחות. חשוב שתדעי שזה אפילו רצוי וכדאי לעבוד על שרירי מקרבי הירך בהריון כי הם חלק מקבוצת שרירי קרקעית האגן ובאופן הזה את מחזקת את רצפת האגן-פעולה שהיא ממש הכרחית לכל אישה בעיקר בהריון ולאחר לידה. בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי הצדדים?ניתן לעשות תרגילים?
--04/07/2009תודה רבה על העזרה.
ואני לא סובלת מחיכוך בין הרגליים אני פשוט מפחדת להגיע למצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצדדים, הכוונה למתניים?
ענת פלדמן04/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
--10/07/2009כן.
סליחה שאני לא מוגדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן10/07/2009מעמידה נוחה, ידיים על המתניים, ברכיים כפופות במעט, בטן אסופה. מבצעת 20 כפיפות צד לימין ו 20 לשמאל. זוכרת לנשום, המותן מובילה את התנועה. נשארת ל 20 ניעות קטנות ועמוקות לכל צד.
לזכור למתוח לסיום
יופי של תרגיל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)