מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגלי30/07/2009
שלום רב,
ביום יום אני מנהלת אורך חיים שיגרתי ובריא (כך אני מאמינה), אך בסופי שבוע מרשה לעצמי "להתפרע" - בעיקר כשמדובר באלכוהול.
ברצוני לדעת אם אני הולכת להתאמן ביום שבת לאחר לילה של הרבה אלכוהול, מה זה עושה לבריאות? האם כדאי לוותר על האימון של שבת בבוקר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ואימון גופני
יעל הראל30/07/2009הי, לא פירטת איזה סוג של פעילות את עושה, האם היא פעילות אירובת או אימון כוח, אבל בלי קשר לסוג הפעילות חשוב שתדעי את הנקודות הבאות:
צריכת אלכוהול גורמת להשתנה מוגברת, באופן הזה, נוטים לאבד כמות גדולה של נוזלים ועל כן, חשוב שאם את מתאמנת לאחר ערב כזה שאת מתארת, תקפידי לשתות הרבה נוזלים לפני השיעור (עדיף כמובן מים). כדאי שתשתי בהדרגה ולא בבת אחת וכך תגיעי לשיעור לא" מיובשת". ענין נוסף הוא שהאלכוהול איננו מקור טוב במיוחד לפחמימות (אותן למעשה אנחנו מפרקים באימון, כי פחמימות מקור האנרגיה הראשון והזמין לגוף) ולכן, חשוב שאחרי ערב כזה ולפני האימון תאכלי פחמימה כלשהי (פרי, פרוסת לחם וכו'). חשוב לי לציין, כי לא כולם יודעים שאכוהול הוא מצרך עתיר קלוריות- כל גרם אלכוהול מספק 7 קלוריות (לשם השוואה: גרם פחמימות מספק 4 קלוריות, גרם חלבון 4 קלוריות וגרם שומן מספק 9 קלוריות) ולכן בין היתר שתייה מוגזמת של אלכוהול לא מומלצת.
ודבר אחרון: על מנת שהאלכוהול לא ייספג במלוא עוצמתו, כדאי תמיד לשתות על בטן מלאה, זה גם מגן על הכבד ובכלל בריא יותר...
לסיכום: אינני ממליצה לך לוותר על האימון, אלא לנהוג לפי הכללים שפירטתי ובכך למנוע סיכונים. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)