שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גלי
    30/07/2009

שלום רב,

ביום יום אני מנהלת אורך חיים שיגרתי ובריא (כך אני מאמינה), אך בסופי שבוע מרשה לעצמי "להתפרע" - בעיקר כשמדובר באלכוהול.
    ברצוני לדעת אם אני הולכת להתאמן ביום שבת לאחר לילה של הרבה אלכוהול, מה זה עושה לבריאות? האם כדאי לוותר על האימון של שבת בבוקר?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אלכוהול ואימון גופני

יעל הראל
    30/07/2009

הי, לא פירטת איזה סוג של פעילות את עושה, האם היא פעילות אירובת או אימון כוח, אבל בלי קשר לסוג הפעילות חשוב שתדעי את הנקודות הבאות:
    צריכת אלכוהול גורמת להשתנה מוגברת, באופן הזה, נוטים לאבד כמות גדולה של נוזלים ועל כן, חשוב שאם את מתאמנת לאחר ערב כזה שאת מתארת, תקפידי לשתות הרבה נוזלים לפני השיעור (עדיף כמובן מים). כדאי שתשתי בהדרגה ולא בבת אחת וכך תגיעי לשיעור לא" מיובשת". ענין נוסף הוא שהאלכוהול איננו מקור טוב במיוחד לפחמימות (אותן למעשה אנחנו מפרקים באימון, כי פחמימות מקור האנרגיה הראשון והזמין לגוף) ולכן, חשוב שאחרי ערב כזה ולפני האימון תאכלי פחמימה כלשהי (פרי, פרוסת לחם וכו'). חשוב לי לציין, כי לא כולם יודעים שאכוהול הוא מצרך עתיר קלוריות- כל גרם אלכוהול מספק 7 קלוריות (לשם השוואה: גרם פחמימות מספק 4 קלוריות, גרם חלבון 4 קלוריות וגרם שומן מספק 9 קלוריות) ולכן בין היתר שתייה מוגזמת של אלכוהול לא מומלצת.
    ודבר אחרון: על מנת שהאלכוהול לא ייספג במלוא עוצמתו, כדאי תמיד לשתות על בטן מלאה, זה גם מגן על הכבד ובכלל בריא יותר...
    לסיכום: אינני ממליצה לך לוותר על האימון, אלא לנהוג לפי הכללים שפירטתי ובכך למנוע סיכונים. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו