מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםע18/08/2009
שלום
אני בת 20,בחצי שנה האחרונה אני בדיאטה של 1000 קלוריות ליום.ירדי16ק"ג.
אני מסתדרת מצויין עם הדיאטה,אבל הדיאטנית שלי מנסה להכריח אותי לעלות ל1700.
בחישוב BMR יצא שאני אמורה לאכול 1300 קל' ביום.
תוכלי בבקשה לעזור לי?
עליי לציין כי איני מבצעת פעילות גופנית כלשהי(שזה אומר לשבת כל היום מול המחשב ולהתנוון.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
ע18/08/2009מבנה הגוף שלי קטן מאד,
1.58 על 49 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
יעל הראל18/08/2009הי, לפי הנתונים שציינת, אינך צריכה לרדת במשקל עוד בכלל, ולכן הדיאטנית שלך ממליצה לך לאכול יותר קלוריות (כך גם אני חושבת) . אני ממליצה שתקשיבי לעצותיה כיוון שהיא אשת מקצוע בתחומה ויודעת להכווין אותך לדרך הנכונה. בKי קשר לעניין הדיאטה' ציינת שאינך מבצעת פעילות גופנית כלל וזה חבל, כיוון שאם אכן תבצעי פעילות גופני, סדירה, תוכלי ביתר קלות לצרוך יותר קלוריות ולדאוג בעזרת הפעילות למאזן קלורי תקין (בגלל שריפת הקלוריות בפעילות והתרומה של הפעילות לעלייה במטבוליזם-BMR).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ע19/08/2009במידה וא אוכל להירשם למכוןכושר,
אני מבינה שכאשר אעלה את כמות הקלוריות אניאעל במשקל בקצב מהיר מהרגיל.
אם כן,
איזה פעילות ביתית(הכוונה לא תחת פיקוד מקצועי))כדאי לעשות?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
יעל הראל19/08/2009למעשה אם מקפידים על תזונה ונשארים פעילים, אין סיבה לעלות במשקל באופן קיצוני. בכל אופן, בבית את יכולה לבצע תרגילים שונים (עם משקולות, כדורים, גומיות), ניתן למצוא הרבה תרגילים באינטרנט. כדי לפתח סיבולת אירובית ולהגביר הוצאה קלורית, ניתן גם לבצע קפיצות בחבל, תרגילים על מדרגה אירובית וכו'...(ואם את מחפשת פעילות לא יקרה שהיא לא במסגרת הבית, ניתן לצאת לצעוד/לרוץ בפארק)
אני ממליצה לך לא לתרגל בלי שבדקת אילו תרגילים יש, מה הדגשים וכו'. בעיקרון, אפשר לבצע בבית אימון איכותי וחזק ולהגיע לתוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה
ענת פלדמן20/08/2009בחום על פעילות גופנית - לטובת שמירה על מסת השריר שלך, צפיפות העצם. כל דבר שאת אוהבת לעשות יכול להתאים. במנטה האחרון פרסמתי אימון ביתי של 20 דק' לטובת הבריאות שלנו (לדעתי עלה בYNET), אם כי אני תמיד בעד הכוונה אישית לטובת הדיוק והאחריות בביצוע התרגילים.
את לא אמורה לאכול 1700 קלוריות, אני נוטה להסכים איתך, אם כי 1000 קל' זה ממש, ממש מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך מאד,
ע21/08/2009רק שלא בא לי לעלות 4 ק"ג בשבוע בגלל 1300 קל'.
אני עדיין חושבת איך לתאם בין פעילות שתהיה מספיק מאוזנת.
אני בטוחה שכשאתחיל לצאת מהבית יותר זה יורגש
תוכלי לתת לי לינק?D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע' יקרה
ענת פלדמן21/08/2009לצערי אני לא יכולה לתת לינקים לאתרים מתחרים במסגרת הפורום, הכנסי לוויינט בריאות מגזין מנטה וכושר. אם לא תסתדרי שלחי לי מייל ודרך המייל אעביר לך את הלינק. חוקים מגבוה.
את ממש לא תעלי 4 ק"ג בשבוע מ 1300 קלוריות. אין מצב, במיוחד אם את מתחילה לשלב תנועה. לא חובה "כושר" אלא באמת ללכת יותר, לעשות קצת תרגילים, לפנות מודעות ואנרגיה לטובת פעילות גופנית.
מסכימה בהחלט: איזון כמילת מפתח, ותהני מהחיפוש אחריו. את לומדת הרבה דברים על עצמך תוך כדי התהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)