סורט מעלים צלוליטיס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סורט מעלים צלוליטיס?
    שירן-שם בדוי
    20/08/2009

שלום,
    אני בחורה בת 26. אני מאוד רזה - כל חיי הייתי רזה.
    לאחרונה עליתי קצת במשקל וכיום אני שוקלת 53 וגובהי 1.67.

לפני כשבועיים שמתי לב שיש לי סימני צלוליטיס בירכיים ואין לי מושג איך זה הגיוני אם כל חיי אני עם מבנה גוף רזה מאוד.

רציתי לדעת אם איזו שהיא פעילות ספורטיבית תעזור לי להעלים את הסימנים הללו?
    אחרי שראיתי את זה אני לא מסוגלת ללכת לים/לבריכה כי אני לא רוצה שמישהו יראה את זה.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סורט מעלים צלוליטיס?

הוספת תגובה

• צלוליטיס

יעל הראל
    20/08/2009

הי, ראשית, את אכן מאוד רזה ולכן אני ממליצה שתשמחי מזה ולא תקחי את עניין הצלוליטיס כל כך ללב, חבל שלא תהני ולא תלכי לים בגלל זה, אני בטוחה שאת רואה את זה הרבה יותר טוב מהסביבה שלך שלא רואה את זה כלל.
    שנית, זו היא בעייה מוכרת וקיימת אצל 85-90% מהנשים(גם רזות וגם מלאות) כיוון שזה לא קשור בהכרח לעלייה במשקל, אלא בשינוי הצורה של רקמת השומן.
    ספורט בהחלט יכול לשוות לעור מראה מתוח ומעוצב יותר, אבל בעזרתו לא ניתן לשנות לחלוטין את מראה הצלוליטיס (או היפתר ממנו). היום ישנם מכונים וטיפולים ספציפיים לטיפול בבעיית הצלוליטיס, בהם מעסים את המקום במטרה "לפרק" את הצלוליטיס, ישנם גם שמנים לעיסוי. אני באופן אישי לא מכירה נשים שניסו את השיטות ובכלל מעדיפה שלא לקחת חלק בתהליכים כאלה, כיוון שאינני בטוחה בקשר להשלכות שלהם. אני ממליצה לך לקרוא על העניין באינטרנט ובכל אופן לעשות פעילות גופנית, כי היא לבטח תתרום למראה מוצק ומחוטב יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

ענת פלדמן
    20/08/2009

לתשובה המעולה של יעלי - לתזונה שלך יש תפקיד מכריע. אני סמוכה ובטוחה שמעבר לאוכל מזין בהגדרה, בריאות כמילת מפתח בשילוב עם פעילות אירובית (לא לשם ירידה במשקל אלא לטובת הבריאות) ופעילות אנאירובית יחזירו את המצב לקדמותו.
    לגבי הביישנות - יש לי הרגשה שבעיקר את סובלת מזה שאת לא בים, ושאחרים ממש לא שמים לב לזה. נסי להשתחרר מהתחושה הזו (אני מטפלת ב NLP, ממליצה בחום) כשהמסר הוא אופטימי: לקיחת אחריות על בריאות הגוף והנפש אפשרית בהחלט ומניבה תוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו