מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה של מתאמנת מתחילה - למה כוח?יעלי20/08/2009
שלום,
רק לפני כמה חודשים התחלתי להתאמן בחדר כושר, וסוף סוף, גם הצלחתי להתמיד.
בחודש הראשון עשיתי רק אירובי, ואז, מסיבות פסיכולוגיות בעיקר (הריצה שיעממה אותי ופחדתי שלא אתמיד...) התחלתי לעשות אימון שהוא ברובו הגדול אימון כוח.
בשלב מסויים התחלתי להבין שזה לא יקדם את המטרה שלי (לשרוף קלוריות ולהרזות), ואני רק מחזקת את השרירים (שזה נחמד אבל פחות חשוב לי, ולא שווה את הזמן שאני משקיעה).
התחלתי לחזור לאירובי, אבל מצד שני אני לא רוצה "לאבד" את כל מה שהישגתי באימון הכוח.
למיטב הבנתי, העובדה שאני משלבת אימון כוח ביחד עם האירובי דווקא תורם לשריפת הקלוריות, אבל ממש לא הבנתי איך ולמה.
כדי שאוכל להחליט אם להקדיש את כל האימון לאירובי או להמשיך באימון הכוח, אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך בדיוק שילוב של אימון כוח תורם לתהליך ההרזיה שלי, וכמה מתוך האימון להשקיע בו?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות אימון כוח
ענת פלדמן20/08/2009ראשית למה כוח?
1. את משמרת בתהליך ההרזיה (שמתקבל ממאזן קלורי שלילי) את מסת השריר שלך, לטובת הבריאות. בתהליך של ירידה במשקל שנעשה על פי תזונה בלבד אנחנו מאבדים כ 30 אחוזים של שריר, וזה הרבה. השריר מגן על השלד, חשוב לביצוע פעולות פונקציונליות ומונע פציעות.
2. לטובת ההרזיה: כשאת משמרת את מסת השריר שלך (כמדומני בכל זאת מאבדים כ 5 אחוזים) את מעלה את השריפה הקלורית היומית שלך במנוחה, את ה BMR. כך שאת כן תורמת ואפילו משמעותית לטובת מאזן קלורי שלילי.
3. מסכימה בהחלט עם העניין הפסיכולוגי - גוון, ואפילו לשם העניין - עוזר לך להתמיד ולהמשיך. ופעילות גופנית היא פעילות גופנית היא פעילות גופנית - והיא חשובה לבריאות.
נכון, אני בעד גוון, מה גם שיתרונות הפעילות האירובית רבים. הן לטובת שריפת שומנים, הן לטובת בריאות הלב המטבוליזם והנפש.
השילוב בין הסבולת האירובית והכושר האנאירובית הוא מבורך, איך בדיוק לעשות את זה? משתנה, תלוי, מאד אישי, לשיקול דעתך בהתאם לסדר היום, שעות האימון וההעדפות.
בעיקרון לטובת ירידה במשקל כדאי לעשות חימום דינאמי קצר, סבב אנאירובי ואחריו את פעילות האירובית. זה "לפי הספר" אם כי לא יקרה כלום אם תגווני (שוב, גוון כמילת מפתח) ותשני מידי פעם את הסדר.
שלוש פעמים בשבוע, לא יותר מזה (כדי שלא ימאס)
אפשר יום כך ויום אחרת (יום סבולת ויום כוח) ולשמר על יום מנוחה
אפשר לגוון ולא רק לרוץ, וזה אפילו רצוי. אם את הריצה תחליפי לעיתים קרובות באימון אינטרוולים - הרווחת עניין, שריפה קלורית ופחות אימפקט על המפרקים
וכמובן התזונה, מספר 1 בשביל לרזות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יעלי20/08/2009המון המון תודה על התשובה המהירה והמפורטת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה,
ענת פלדמן20/08/2009עדכני אותנו בהמשך על הצלחותיך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)