יש לי שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה חשובה
    מישהי
    28/08/2009

שלום
    יש לי שאלה
    אם אני עושה דיאטה נכונה + פעילות גופנית ותמיד שנאי מתחילה בדיאטה כלשהי אין לי יציאות לשירותים , מה אני יכולה לעשות בנוגע לזה .. ?
    ושאלה נוספת , הורדתי מהאינטרנט אימון כושר של שעה ועשרים של אירובי נון סטופ , אין עצירות ואין כלום האםא ני צריכה לאמץ את עצמי בשביל זה ? מותר לעצור ? מותר לעשות הכל ביום אחד או חלקים חלקים .. ?
    תודה [=

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה חשובה

הוספת תגובה

• אימון נכון ומבוקר

יעל הראל
    28/08/2009

הי,
    בנוגע ליציאות, הדרך הטובה ביותר היא לשתות הרבה מים ולאכול אוכל עשיר בסיבים למשל לחם מקמח מלא, קורנפלקס מקמח מלא וכו'. גם פירות וירקות תורמים לפעולת מעיים וליציאות טובות, נסי להכניס אותם לתפריט.
    בנוגע לאימון, אימון אירובי של שעה ועשרים ברצף יכול להיות ארוך למתאמן/ת מתחיל/ה. לא פירטת מה רמת הכושר שלך, אבל אם את בתחילת הדרך, הייתי מקצרת את האימון ל45-50 דק' בתור התחלה, ואח"כ מעלה את משך האימון בהדרגה. עצירות בהחלט מותרות, לא עצירות שיגרמו לדופק לרדת לחלוטין, אלא עצירות לדופק התאוששות (120 פ/ד) , לשתיית מים ולמנוחה אקטיבית (מנוחה שבה את ממשיכה לצעוד בקצב קל יותר, או למשל צעודת במקום לרוץ). אני ממליצה לך לא להגזים, חלקי לך את האימון לחלקים ותחליטי כמה פעמים בשבוע את מתאמנת (רציו 4-5פעמים בשבוע) הגדירי לך גם ימי מנוחה, חשוב לא להתחיל "חזק" מידי, כדי לא לגרום לעומס יתר ולפציעות.
    לסיכום: חשוב שתקשיבי לגופך ולתחושות שלך, ת\טפסי בהדרגה עם סרגל המאמצים ולא בבת אחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות ועוד

ענת פלדמן
    29/08/2009

1. להקפיד לשתות הרבה מים, אכן סיבים תזונתיים, תמרים כמנת ביניים או שזיפים מיובשים. הרבה סבלנות ולא להילחץ מזה. דמיון מודרך ליציאות מאד עוזר. הקפידי גם על עבודה על שרירי בטן. לקוחות שלי יכולים להישבע שאימון נכון על שרירי הבטן (עמוק, איטי) עוזר להם מאד.
    2. אם קשה לך עדיין שעה וחצי, וגם כך זה אימון ארוך מידי -אז לא. מותר לעצור, לשתות רגע, "למצוא" נשימה ולהתחיל שוב. מסכימה שכדאי לחלק את האימון אפילו לחצאי שעות (30, 30, 30) במשך היום או במשך השבוע. אחת סיבות שלא כדאי לעשות שעה וחצי ברציפות - מבחינה פסיכולוגית קשה להתמיד לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו