מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות כושר בשעת הריוןאלמונית09/09/2009
טוב, אני אהיה ממש כנה: אין לי כרגע כסף לפילאטיס (שעשיתי לפני ההריון ואני מאוד אוהבת) או לכל סוג אימון כושר אחר שדורש הוצאה כספית (לצערי היו הרבה הוצאות על עניינים בריאותיים)
אני בשבוע 18 להריון ולא עושה פעילות גופנית בכלל!
אני צופה שבקצב הזה אני אשמין מאוד ויאבד את האנרגיה והחיוניות של הגוף שלי....
הליכה מאוד משעממת אותי - אם יש לכם רעיון מה יכול להכניס עניין להליכה (שהיא לבד ולא בזוג)
אני אשמח לשמוע
שלכם, הפדלעה הלועסת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיונות לגוון
ענת פלדמן09/09/20091. מה לגבי שחייה?
2. ללכת עם אייפוד. מוסיקה או דיבורים ברדיו מעבירים נפלא את הזמן
3. ללכת במקומות "מעניינים". חוף הים, ברחובות עם אקשן, או להפך: בטבע, לתת דרור למחשבות. 4. ללכת עם מטרה. למשל יש לך קניות בסופר-פארם? תצעדי לשם. או תחני את הרכב רחוק ממקום היעד ותלכי לשם ברגל
5. לגוון בהליכה עצמה, אם כי בזהירות. להוסיף הליכת קרוס צידית מידי פעם, להוסיף דילוגים קלים או דהרות נמוכות כל פעם ברגל אחרת קדימה. זה מכניס עניין לאימון ומעלה את היעילות שלו.
6. בכלל ללכת יותר, לעלות במדרגות.
אני רק חייבת להוסיף שאני בשני ההריונות שלי (הראשון היה תאומים) לא עשיתי בכלל (!) פעילות, הייתי בשמירה, בראשון עליתי 10 קילו (עם התאומים) ובשני 20 (!!) ולא קרה כלום. אחרי ההריון חזרתי לעצמי, ויותר. נסי לאכול בריא, גם אם זה הרבה - אז בריא. מאוזן. טעים ונעים. ודעי שאחרי הלידה את חוזרת לעצמך - ועוד אמא, ומאושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכושר בהריון...
יעל הראל09/09/2009שלום, "לפדלעה הלועסת" :-), אני בטוחה שהגזמת עם הביטוי... ואני שמחה לשמוע שאת חוזרת לפעילות גופנית, כי היא מאוד חשובה ובהריון היא מאוד, מאוד תורמת.
שתי הצעות לי אלייך, הראשונה: לקנות די וי די של פילאטיס-ריצפה, אומנם הוא לא כמו פילאטיס מכשירים אבל הוא מאוד מאתגר. ההצעה השנייה בקשר ליצירת עניין בהליכות:
1. נסי לגוון מסלולים, למשל יום אחד בפארק, יום אחד מסלול הליכה מסביב לביתך וכו'.
2. גווני את שעות הפעילות: למשל יום אחד הליכה בבוקר לפני העבודה, יום אחר הליכ בשעות אחר הצהריים וים אחר בערב, באופן הז היא לא תהפוך לשיגרה מעיקה.
3. תשני מהירויות (כלומר לשלב אינטרוולים): למשל 2 דק' של הליכה מהירה, 2 דק' של הליכה איטית יותר (כמובן שאל תעמיסי על עצמך ותהיי קשובה לגוף, אחרי הכל את בהריון).
4.את יכולה להוסיף לך סטים של כוח תוך כדי ההליכה, כלומר אם האימון בפארק, אולי תוכלי להשתמש במכשירי הכושר הנמצאים בפארק ולשלב סט-שניים בין סיבוב לסיבוב, מכירה את המכשירים הללו? במידה וההליכה במסלול אחר, ניתן לעצור מדי כמה דקות ולהוסיף כפיפות מרפקים על ספסלים, החלפות רגליים על מדרכות ובעצם להשתמשבכל מה שמוצאים בדרך.
5. מוסיקה: הכיני לך רשימת השמעה עם שירים שאת אוהבת או כאלה שמקפיצים ומכניסים לקצב...
וגם אותם תשני בכל שבוע-שבוע וחצי.
בהצלחה, אשמח לשמוע אם זה עוזר לך ואיך את מתקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)