מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעל09/09/2009
אחותי כרגע חודשיים אחרי לידה. והיא החלה לבצע תרגילים לחיטוב הבטן. אך היא בדקה מה מצבו של השריר הישר בטני והיא הצליחה להכניס 3 אצבעות. לפי מה שידוע לי תמיד אומרים שמי שיש לה רווח של 3 אצבעות ומעלה לא יכולה לבצע כפיפות בטן אלא עם תמיכה של הידיים משני צידי השריר.
הבעיה היא שמיד בתחילת התרגיל היא מרגישה כאב בצוואר (בגלל שהיא לא יכולה לתמוך עם הידיים) שלא נותן לה להמשיך את התרגיל. שאלתי, באיזה עוד צורות אפשר לעבוד על השריר הישר בטני ולגרום לרווח להסגר.
אודה על תשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי הליבה
ענת פלדמן10/09/2009תרגיל שאני מאד אוהבת, שלא מצריך כפיפות ולא משתף את העורף בפעולה: מעמידת שש, יד אחת לפנים, רגל נגדית ישרה לאחור, שומרים על בטן אסופה. אפשר להוסיף ניעות קלות של היד והרגל כלפי מעלה. גם בשכיבה על הגב, אפשר להניח כרית תחת הגב התחתון ורגליים כפופות. להרים את הברכיים לכוון החזה ולהוריד לרצפה, הראש מונח על הקרקע ללא מאמץ. . יש באתר שלי עוד כמה דוגמאות לתרגילים עם כדור פיטבול, כתבות עם תרגילים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד...
יעל הראל10/09/2009זה נכון שלא כדאי לה לעבוד על הישר בטני, כיוון שיש לה היפרדות (זה למעשה הרווח שידברת עליו).
לכן, כפי שענת ציינה עליה לחזק את השרירי הליבה, במנח של עמידת 6. במילים אחרות בשלב זה עליה לחזק את השריר הרחב בטני. ניתן גם לבצע תרגילי בטן נוספים שלא מתקיימת בהם כפיפה קדימה, כי אז זה לוחץ על הישר בטני ובמקום לחזק אותו, רק מחליש אותו יותר. למשל לחיצה על כדור, בשכיבה על הגב כשהרגליים ב 90 מעלות _במפרק הברך והירך)(, מופיעים תרגילים רבים נוספים כאלה באינטרנט. ניתן גם לבצע תרגילים על רגל אחת בעמידה (למשל הרחקה בירך, כפיפה בירך וכו'), שגם הם מחזקים את הבטן ואת שרירי הליבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יעל10/09/2009דבר ראשון תודה.
דבר שני אני רוצה להבין. ההפרדות הזו תסגר מעצמה???
האם יש קשר בין העבודה על השריר הרחב בטני ושרירי הליבה לשריר הישר בטני שיעזרו לו להסגר?? כי אני מבינה שמדובר בשני שרירים.
תודה מראש,
אתן מקסימות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה..
יעל הראל11/09/2009לרוב ההיפרדות נסגרת בעצמה, לעיתים היא לא (אבל אל דאגה, זה לא גורם לנזק, אפשר לחיות עם זה כל החיים, יש לי לקוחה שיש ל היפרדות היום, 11 שנים אחרי לידת תאומות והיא חייה מצויין :-)).
עבודה על הרחב בטני לרוב תעזור לישר בטני להיסגר, כי בין היתר היא תחזק את כל שרירי הבטן ותעזור להוריד את הלחץ על הישר בטני, באופן זה הוא ייסגר. טיפ נוסף: חשוב לא להרים דברים כבדים ולא להחליש את הבטן ואת רצפת האגן עוד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :) ועוד:
ענת פלדמן11/09/2009לוקח לגוף עד כשנה לחזור לעצמו, קחו את הזמן, ובאמת הכל בסדר.
הבטן היא למעשה שריר אחד שמחולק לליגנטים (יש באתר שלי את ההסבר האנטומי המפורט יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)