מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצה בחודש 4 להריוןיפית29/09/2009
שלום,
אני עושה ספורט מזה שנים, בשנה וחצי האחרונות בעיקר ריצות -4-5 פעמים בשבוע כל פעם כ- 5 ק"מ ויותר. שאלתי - היום אני בחודש רביעי ומאז תחילת ההריון הורדתי את מינון הריצות (מפחד) ועברתי לאימוני ספינינג.כיום אני רצה פעמיים בשבוע בדופק נמוך, 20-30 דק' בלבד. במקביל אני עושה ספיניג כ- 2-3 בשבוע.
הייתי רוצה לחזור לרוץ - האם יש מניעה לרוץ בהריון? באיזה הגבלות?
האם יש בעיה עם אימוני ספינינג בהריון?
האם ניתן לעבור את דופק 150 באימון (אני רגילה לדפקים גבוהים מאוד ללא הרגשת מאמץ חריגה)?
תודה מראש,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה בהיריון
ענת פלדמן30/09/2009תשובתי כמאמנת וכאמא: ההמלצה בהיריון היא אכן להוריד בעצימות האימון. תוכלי לחזור לריצות כחודש וחצי אחרי הלידה, בהדרגה.
ההליכות, הספינינג (במידה) והריצה בדופק נמוך (כיון שרצת לפני ההיריון, והיית פעילה ובכושר) הם נכונים יותר.
אני מציעה לך בכל מקרה להתייעץ עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד כמה טיפים...
יעל הראל04/10/2009ריצה בהריון לא מומלצת גם בגלל שהיא תורמת להחלשת רצפת האגן. בגלל זה הספיניניג למשל, מומלץ יותר, כיוון שלא מתקיימת בו "נשיאה" של הבטן, כי הוא בישיבה. כמובן שיש לקחת בחשבון את העלייה בדופק שמתקיימת בשתי הפעילויות: ריצה וספיננינג. אני ממליצה לא להגזים ולא להעלות את הדופק, אפילו אם את רגילה להתאמן בדפקים גבוהים, ושוב כפי שאמרה ענת, התייעצי עם הרופא שלך כדי להיות בטוחה. וטיפ אחרון חביב: הקשיבי לגוף שלך, אם את מרגישה טוב- המשיכי אם לא, תפחיתי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)