שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    דניאל
    13/10/2009

שמח ה שיש פורום כזה ..בדיוק בגלל השאלה שאני עומדת לשאול..
    התנצלות מראש.
    אנימתאמנת בחד"כ בערך חצי שנה לאחרונה אני ניסיתי במסגרת שיעור עיצוב להעמיס משקלים(מוט+פלטות)
    ואחריזה כמעט שעה אליפטיקל וגם בו השתגעתי קצת עם רמות ההתנגדות והדבר השני שם..
    קיצר אחכ..הרגשתי לחצ מעט בגב תחתון..ומסתבר שקבלתימעיין הפרשות דמיות מעט כמו תחילת מחזור ..0התנצלות שוב)
    זה המשיך גם אחרי מקלחת למשך יום..אמרתי מנוחה וזהו.שבוע לאחרמכן..בתרגיל בחדר כח עם מכונה של 0סמית)..שוב המדריך כנראה חשב שאני חזקה יותר ושם לי פלטה ישר של 25 ובקיצר הרגשתי שאני לא עמודת נכון כלכך ושוב היה לי לחצ בגב תחתוןם מה שלא תמיד קורה פשוט אל הצלחתי לעמוד נכון בגלל הכובד.קיצר אחריזה..ממש הפרשה דמית ממש מחזור עד ליום המחרת. זה עבר ..ועד לאתמול ..שוב מעט לחצ במכשיר לג פרס..הרגשתי תגב התחתון..והפרשות מעטות אמנם תודה לאל.
    השאלה שלי היא אם זה מסוכן ?זה קצת מלחיצ..וגם מתסכל כי אני לא מבינה מה לא עושה טוב ..וזה לא נותן לי להתקדם במשקלים.
    האים יש סיבה לדאגה..האם זה שכיח או שאני היחידה והמיוחדת:)
    אני אודה מאד לתשובה או לעיצה..בהקדםפשוט אל רוצה לעצור תאימון!
    תודה!שוב שאתם פה ..תמדריךשלי לא היתי יכולה לשאול כזה דבר..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• להפסיק מיד את המאמץ המוגזם

יעל הראל
    14/10/2009

הי, אינני רופאה כך שאין לי תשובה ממה נגרמו ההפרשות הדמיות שדיברת עליהן אבל ממה שתיארת עבדת עם משקלים כבדים והעמסת על הגוף בצורה שהיא קיצונית ואולי אפילו מזיקה ולא מתאימה לך. מאוד חשוב לזכור שכנשים, יש לנו רחם וגם רצפת אגן חלשה יותר מלגברים. במאמצים מוגזמים או בנשיאת משקל כבד אנו מחלישות את הרחם ולוחצות על רצפת האגן, מה שיכול לגרום לצניחת רחם או/ו שלפוחית שתן. אסור בשום פנים ואופן להגזים בנשיאת המשקלים, בייחוד אם את מרגישה שזה קשה לך. יש לזכור שבנוסף לעומס על רצפת האגן את מעמיסה על הגב ויכולה לגרום לבלט/פריצת דיסק ובעיות נוספות. אני ממליצה לך מאוד לעשות מס' דברים:
    1. למתן לאלתר את הפעילות, את יכול לבצע יותר חזרות במשקלים נמוכים
    או לעבוד כנגד משקל גוף.
    2. אספי את רצפת האגן בזמן הרמת משקולות ובזמן מאמצים, כדי לא הלחיש אותה והקפידי על נשימה נכונה ונשיפה במאמץ (פעולה שמפחיתה לחץ על רצפת האגן).
    3. חזקי את שרירי הבטן (בעיקר את השרירי הרחב בטני) כדי שיוכלו לתמוך בגב בעת הרמת המשקולות.
    4. חשוב מאוד: גשי לרופא נשים ותתארי לו את מה שקרה כדי שיוכל לבדוק שלא
    נגרם נזק, ולהכווין אותך כיצד לנהוג בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!..

דניאל
    14/10/2009

אני שמחה שענית ופירטת.לאהצלחתי לקבל תשובה נורמלית עד עכשו..
    ויש לי כמה הערות..ברשותך,
    א.דיי הורדתילחצ..ועומס..אבל מה שקורה אני פשוט לא מרגישה כלום..מבחינת עומס משקל.אפילו אחרי 50 דק' אליפטיקל .ברמה של 3 ו4 קצב הליכה בערך 130 אבל..לא מרגישה שאני מתאמצת או שורפת שום דבר..גם בלי יותר מידי חשק..כאילו מן הרגשה שמה שאני עושה זה לא עוזר..טיפה הרגשתי שהחולצה נהיית לחה..אולי זה סתם משהו חד פעמי שיעבור..זה תופעה ?זה פסיכולוגי?
    ב. חיזוק שרירי הבטן את מתכוונת לכווץ את האגן ולסובב אותו מעט כלפני פנימה נכון?..
    ואיזה תרגילים יש לרחב בטני=כפיפות בטן?
    ג. שאלה קצת מביכה שוב..אני עושה לחיצת חזה ..אבל מה יכול להשפיע על החזה עצמו שלא יאבד מהנפח או שיהיה עמט יותר מוצק0חוצ מסליקון) כמו לדוג' אצל בנים זה רק נהיה קשה ומוצק יותר..למה אצל בנות אין את תרגילים לחזה תחתון או משהו...אני מבינה שרעיון שיש רקמת שומן ..
    ד. נעמנעתי עד עכשו ללכת לרופא נשים מאחר ופחחדתי שיגיד לי שלא מבין ברפואת ספורט ואז זה כמו כדור פינגפונג..וחוזר חלילה.
    בתקוה שלא סתם בלבלתי תשכל :)
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דניאל

ענת פלדמן
    14/10/2009

1. יש הבדל בין להרגיש עבודה מול התנגדות של משקלים לבין להרגיש עבודה אירובית על אליפטיקל למשל. יכול להיות שעם מיזוג בחד"כ ואולי היותך טיפוס לא ממש מזיע את לא ממש מרגישה את הפעילות. אבל רק ערכי דופק יוכלו להעיד אם יש כאן עצימות של ממש או לא. א. או לרכוש שעון דופק, לעבוד עם מודעות על טווחי דפקים ב. לעצור לרגע את הפעילות ולמדוד לעצמך דופק בשיטה הישנה (עם שעון יד ושניות). כשאת עובדת על דופק של כ 70-80 אחוזים מהדופק המירבי יש כאן יופי של עבודה. לגבי משקלים: בריאות מעל הכל. אני בטוחה שאת מרגישה עבודה שרירית גם עם משקולת של שני קילו במספר חזרות סביר. את לא צריכה יותר מזה, אלא אם כן את בדרך לתחרות מיס שריר. האם זה המקרה?
    2. סיבוב האגן כמו שסוגרים כפתור במכנס - זה מנח שמגן על הגב תוך כדי הפעילות. עבודה על שרירי הבטן כעבודה היא שונה -ויש מגוון של תרגילים. למשל - כפיפות בטן. אבל יש עוד. את יכולה לחפש ברחבי הרשת, באתר שלי יש כמה דוגמאות כמו גם כתבות שפרסמתי.
    3. החזה שלנו הוא רקמה שומנית. עבודה על שרירי החזה עובדת על השרירים שמתחת לרקמה. כך שאכן רק סיליקון יכול למצק אותו, להרים אותו וכו'. אם כי עבודה על שרירי החזה יכולה לתרום עם הזמן למראה חזה "מורם " יותר.
    4. ממליצה בחום לגשת לגניקולוג. בבדיקת US יבדוק שהכל בסדר. ספרי לו את כל הסיפור על מנת להקל בדיאגנוזה. בסה"כ התשובה של יעל היא פיקס על בול.
    שמרי על עצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי תודה

דניאל
    14/10/2009

ראשית תודה רבה על ההתיחסות מצד שתיכן..:)
    ב. איך אני יודעת מה רמת הדופק המירבית?אני לא עבדתי ללפי זה פשוט לפני כמה שאני יכולה..ואני מבינה שיש הבדל מבחינת מאמצ באליפטיקל לבין שיעור עם מוט ופלטות..מה שכן באליפטיקל העלתי דרגות קושי
    זה פשוט..היה ככה יומיים לפני זה0עם העומס וההפרשות..)היה לי איזה שבוע של הרגשת בחילות ואכלתי מה שחייב .והרגשתי שממש אני סוחטתאתעצמי כי רצתי להתקדם קצת..ואז אתה עייף מת לשון ולא נרדם.
    ירד לי גם המוטיבציה קצת..והריכוז שלא נדבר..קיצר..אחריכמה ימים בא זה בא פתאום יצא לי כל האוויר מההגוף..אני עושה מתאמנת בלי חשק..והקטע שהדופק לא מרגישה אותו עולה כמו בנאדם.שאתה פשוט לא חיי תתרגיל ..וכלזה מפשוט הלחיצ ותיסכל בו זמנית..וגם הקטע עם ההפרשות..בכלל...
    זה פושט מצב מוזר ושונה.
    בתקווה שיעבור .
    בתשובה לשאלה אם זה למיס פיטנס אז..לא..יש לי אחוזי שומן גבוהים ואני לא בעודף משקל. אני מנסה מאד להתקדם כי אני רואה בנות רזות יותר ממני ומרימות משקלים גבוהים יותר..אני פשוט רוצה להגיע למצב שאני מתקדמת ולא נשארת סתם בהתחלה.
    מבינות אותי?
    :(
    ואגב..הבנות של הפטינס .יש ללהן חזה מוצק..איך הן עושות אתזה?..
    ואת מתכוונת לעשות כל מכשיר ארובי למשך שעה?ז"א אלפטיקל לשעה?..אני מ]חדת מהליכון מ]חדת לקבל סחרחרות..ואופניים זה ספינינג אני מתלבטת להתחיל..אני לא רוצה שזה יקח לי את כל החכוח לאימון..(אלאאםכן תתקנו אותי .אבל זה פשוט מהשנראה לי שיקרה.)
    תודה על העיצות אתן מקסימות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר גם לשלב פעילות על כמה מכשירים

יעל הראל
    14/10/2009

ענת הסבירה לך ממש, ממש את הכל. אני שוב מחזקת את דבריה שאת יכולה לבדוק בשעון דופק או במדידת דופק ידנית מה מידת המאמץ שלך. בכל אופן כפי שהיא הסבירה יש הבדל בתחושת המאמץ שלנו בין אימון כוח לבין אימון אירובי. אני ממליצה לך גם לשלב עבודה על כמה מכשירים אירוביים באותו אימון: למשל עבודה על האלפטיקל, על אופני כושר ועל המסילה 10-15 דק' על כל מכשיר למשך שעה, שילוב זה יכול לאתגר אותך, אבל עם זאת זה לא מאמץ מוגזם. תרגילים בטן לרחב בטני תוכלי למצוא גם באינטרנט. את העבודה על החזה הסבירה לך ענת, מה לעשות שאנחנו בנות ... :-) ואנחנו בנויות אחרת ?!? לעולם לא נוכל לפתח חזה של בנים, אבל בהחלט ניתן לעבוד על החזה ולחזק את השריר שמתחת לרקמת השומן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב,

דניאל
    14/10/2009

יש תרגילים להצרת מתניים?..

ובהקשר להודעה שענית..איזה תרגילים יש לחיזוק לשריר שמתחת לרקמת שומן ..חוצ מלחיצ חזה?
    תודה מקווה לעדכן דברים טובים בהקדם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תרגילים

ענת פלדמן
    15/10/2009

לחיזוק המתניים. לשם הצרתן יש צורך בשילוב של אירובי ותזונה. כפיפות צידיות זה תרגיל קלאסי, שמרי על ברכיים כפופות ומנח אגן לשמירה על הגב.
    שכיבות סמיכה לחזה זה מצויין, גם לחיצות על כדור פיטבול למשל שמונח לפני החזה - יופי של תרגיל וגם כמה זויות עבודה עם משקוליות. למשל הרמה והורדה של משקולית 2-3 קילו שאת אחוזת לפני הגוף בשתי ידיים. שוב - שמירה על מנח גוף.
    כן, מחכות לשמוע :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם

יעל הראל
    16/10/2009

על מה שענת פירטה ובנוסף תרגילים לאיזור המותן בשכיבה: שוכבים על הצד ומנתקים את שתי הרגליים מהריצפה, חשוב להקפיד לאסוף את הבטן וא להקשית את הגב בזמן התרגיל. ניתן גם לשלב ואריאציות נוספות כמו ניתוק שתי הרגליים ואז להמשיך לעבוד רק עם העליונה או רק עם התחתונה, ואריאציה נוספת היא לבצע תנועות צעידה עם הרגליים בזמן השכיבה על הצד. מקווה שתביני את התרגילים, אם לא חפשי גם באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

דניאל
    17/10/2009

שו ב אני..
    א. אני ממש רציתי להודות לשתיכן.עניתן לי בצורה ענינית ומספקת(אגב יש השפעה לשיעור ארובי ,שבו מבוצעים התרגילים שציינתן אם זה פעם בשבוע?).
    אז ככה.. לעצרי תור לרופא נשים לוקח קצת זמן.בנתיים ב"ה לא חזר התופעות הקודמות אבל..הגב שלי..מרגישה שממש מחולק ל2 חצאים 0מהקו של החזייה .)אז נחתי לי..כל השישי שבת

אז קראתי בעיון שוב את התשובות ויש לי קצת שאלות ברשותכן.
    ולקינוח שאלונת..:)
    א.למה הכוונה משקל כנגד משקל הגוף.
    ב.איך מודדים טווחי דופק.-הכוונה לפני התחלה לגמרי של האליפטי וגם של הכוח..ובסיום או ללפני כח?איך בדיוק(סליחה באמת..פשוט אין לי נסיון בזה)

ואחרון..
    יש לי חלום להצליח להרים את עצמי=ז"א להצליח לעשות מתח.ולפי מה שנראה כרגע..הגב שלי חלשלושי..אם אפשר..כמהעצות או הכוונה..למכשירים..או תרגילים
    תודה וסליחה על הטירחה
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דנה

ענת פלדמן
    18/10/2009

1. יש השפעה אם זה פעם בשבוע, במיוחד אם את פעילה גם בתחומים אחרים במשך השבוע, עדיף לשלב עוד שיעור שכזה בשבוע
    2. טוב שנחת !
    3. משקל כנגד משקל הגוף - למשל שכיבות סמיכה. את נתמכת מול הגוף שלך שמהווה משקולת. גם עליות מתח.
    4. שעון יד עם שניות. את מניחה את שתי האצבעות - האמה והאצבע - על שורש כף היד ומרגישה את הדופק. מסתכלת בשעון ולפי השניות מתחילה לספור את קצב הפעימות עד שחולפות 10 שניות. את התוצאה את מכפילה פי 6
    5. או תרגילים ממוקדים לזוקפי הגב, או אימון נקודתי על מתח. למשל להניח כסא מתחת לבר לתמיכה, וכל פעם לנסות להרים את עצמך. ב ז ה י ר ו ת
    תריגלים לזוקפי הגב: עם גומיות התנגדות, או אפילו בישיבה מזרחית, את רוכנת מעט קדימה בגב ישר, מעלה ידיים מעלה באלכסון ומתחילה בניעות קלות לאחור. שוב, לעבוד בזהירות, עדיף בהשגחה והכוונה של איש מקצוע. מתיחות טובות לסיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

דניאל
    18/10/2009

-האם שכיבות סמיכה נחשב אם אני עושה את זה עם ברכיים על הרצפה.כי אני לא ממש מצילחה..
    ב.מתח..אומרים שזה יותר קשה לבנות..כי זה תלוי במסת השריר..איך זה הולך?מכמות מסוימת?..
    יש לי סיכוי בכלל...?

ג. לגבי הדופק תודה רבה!אם אני מכפילה ב6 זה נותן לי תמקסימום של הדופק?
    ד.סורי אבל לא הבנתי את 5. איך עושים מה..
    אני לא יודעת אם התכוונת לזה אבל אגיד שאם אני יושבת על משטח לדוג ספה של הח"ד אני דוחפת עצמי עם הידיים כלפני מעלה אני מצליחה .אבל כשזה להרים תגוף עם הידיים כלפי מעלה.כמו במתח זה בעיתי.0סיבכתי?)
    ה.לגבי התרגילי זוקפי גב..100% אני עושה אתזה בשיעור עיצוב כח.רק שאני ממש לא מתה על הגומיות עם הידיות..:)

תודה רבה שוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    18/10/2009

1. כן, אפשר עם הברכיים על הקרקע, הביאי את הסנטר קדימה ולא בין הזרועות.
    מתח אכן יותר קשה לבנות. אמרת שזה החלום שלך... אפשר לעשות את זה עם התמדה וסבלנות.
    2. דופק: למשל את סופרת ב 10 שניות על השעון 20 פעימות דופק. את מכפילה את ה 20 פי 6 על מנת להגיע למספר הפעימות בדקה. ואז זה הדופק שלך באימון הנוכחי. דופק מקסימלי הוא 226 פחות הגיל. את אמורה למשל באימון קרדיו לטובת שריפת שומנים לעבוד על כ 70-80 אחוזים מהדופק המירבי.
    3. ניסיתי להסביר איך לנסות לעשות מתח בסעיף 5...
    4. נכון, את מתארת תרגיל טוב לזקפי הגב. אפשר גם לשכב על הרצפה כשהידיים לצדדים כמו מטוס ולהרים את פלג הגוף העליון. זה לא קשור לתנועה על המתח. שם הזרועות מרימות את הגוף למעלה. אגב, באמת לטובת ביצוע מתח חשובה עבודה על הזרועות - טרייספס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוין תודה רבה!

דניאל
    18/10/2009

מכל הלב..
    כבר מרגישה שאני בדרך הנכונה. עדיף מלהתייאש..
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה!

יעל הראל
    18/10/2009

נראה שקיבלת את כל הטיפים הדרושים, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו