שרירים תפוסים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירים תפוסים
    חן
    17/10/2009

היי,
    בחודש האחרון אני עושה הליכה מהירה בין 4-5 פעמים בשבוע, רק שלשם שינוי אני לא מצליחה להתרגל. מיום ליום אני מרגישה את שרירי הרגליים יותר ויותר תפוסים ובימים האחרונים גם כאבים בגב התחתון. כמו כן בזמן ההליכה אני מרגישה לפתע כאב ממש באמצע כף הרגל עד כדי צליעה.. חוץ מזה בהליכה מתונה לא קשה לי. ממה זה נובע?

(בת 20, משקל 68 ק'. גובה 152)

אנצל את ההזדמנות לעוד שאלה.
    אשמח לקבל קצת מידע על סטפר, איך משתמשים בו, כמה זמן, ולמה הוא טוב?

תודה ושבוע מצוין :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירים תפוסים

הוספת תגובה

• הי חן

ענת פלדמן
    17/10/2009

ראשית - את מקשיבה לגוף ונחה. אין טעם ללכת אם כואב -את עלולה להחמיר את המצב.
    כנראה שקיימת בעיה רפואית מסויימת (אחרת לא היה כואב) ואני ממליצה בחום ללכת לרופא המשפחה או לאורטופד ולהסביר במה העניין.
    אם בכל זאת את ממשיכה לצעוד עד הביקור אצל הרופא (ואני ממליצה לנוח עד אז)
    1. הליכה מתונה בלבד, כזו שלא כואבת.
    2. הקפידי על מתיחות לגב לסיום, ועבדי בעדינות על שרירי הבטן וזוקפי הגב. אם כי על אילו כדאי לעבוד בדייקנות, באחריות ובזהירות עם איש מקצוע, במיוחד אם האזור רגיש.
    3. הקפידי לעת עתה (ותמיד) על התזונה שלך. גם כאן- בהכוונה אישית. אין לי ספק שירידה מתונה הדרגתית ובריאה במשקל תקל על המפרקים ותתרום לבריאות.
    ובסוגריים: מבחינה מנטלית - האם את עוברת שינויים מסויימים בחיים? תקופה של עומס יתר? מע' יחסים מורכבת עם ההורים? מתח? לחץ? כל אלו עלולים להשפיע על הגוף, כשההליכות הן ה"טריגר". נקודה למחשבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו