מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגב תחתוןדבי21/10/2009
יש לי כאבים בגב תחתון לאחר אימון בסטפר. אולי אני עושה משהו לא נכון? על מה כדי לי להקפיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב תחתון
יעל הראל21/10/2009הי, ראשית את יכולה לבצע חימום טוב לאיזור הגב לפני הפעילות על הסטפר, למשל לשכב על הגב, לקרב את הבירכיים לבטן ולבצע מעגלים פנימה והחוצה, להניח את כפות הרגליים על הרצפה, כפיפה בבירכיים, ולתת לבירכיים ליפול מצד לצד, באופן הזה את עושה תנועת "פיתול" שמאוד חשובה ונעימה לגב. כמו כן תרגיל נוסף הוא בעמידת 6, לקמר ולקער את הגב מס' פעמים, לנוח בתנוחת המנוחה של היוגה לכמה דק' וכו'.
בנוסף ייתכן שהמאמץ בעבודה על סטפר הוא קשה מידי, ולכן כפיצוי את מקשיתה את הגב ולכן חשה כאב בגב התחתון, נסי לבדוק מה מידת העומס שאת עובדת עליה ועד כמה היא קשה לך ובנוסף אספי את הבטן פנימה בזמן העבודה (ווהקפידי על נשימה נכונה) באופן הזה תורידי לחץ מיותר מהגב. טיפ אחרון שאני חושבת עליו הוא לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן, במיוחד לשריר הרחב בטני (השריר ש"מקיף" לנו את הבטן). שרירי בטן חזקים מורידים עומס מהגב התחתון. (ניתן למצוא תרגילי בטן רבים באינטרנט וכמו כן לבצע את תרגילי הבטן שאת מכירה. ממליצה לך לבצע 5-7 דק' של תרגילים שונים בכל יום ובנוסף להקפיד על המתיחות לגב שפירטתי בהתחלה). בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל הכל
ענת פלדמן21/10/2009נכון, הכוונה מעולה של יעלי.
יש אנשים שמכשיר מסויים לא טוב להם, ואין הסבר של ממש.
1. שני מכשיר, האליפטיקל מצויין, גם מסלול ההליכה
2. שחייה. אם את שוחה טוב - את תחושי הבדל משמעותי, זו ממש תרפיה לגב ולנפש
3. האם את בעודף משקל?
4. ואולי זה במקום הראשון - אם כואב - לנוח. לעולם לא לעבוד מול כאב מפרקי. וממילצה בחום לפנות ליעוץ אורטופדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)