כאבים בגב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב תחתון
    דבי
    21/10/2009

יש לי כאבים בגב תחתון לאחר אימון בסטפר. אולי אני עושה משהו לא נכון? על מה כדי לי להקפיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב תחתון

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון

יעל הראל
    21/10/2009

הי, ראשית את יכולה לבצע חימום טוב לאיזור הגב לפני הפעילות על הסטפר, למשל לשכב על הגב, לקרב את הבירכיים לבטן ולבצע מעגלים פנימה והחוצה, להניח את כפות הרגליים על הרצפה, כפיפה בבירכיים, ולתת לבירכיים ליפול מצד לצד, באופן הזה את עושה תנועת "פיתול" שמאוד חשובה ונעימה לגב. כמו כן תרגיל נוסף הוא בעמידת 6, לקמר ולקער את הגב מס' פעמים, לנוח בתנוחת המנוחה של היוגה לכמה דק' וכו'.
    בנוסף ייתכן שהמאמץ בעבודה על סטפר הוא קשה מידי, ולכן כפיצוי את מקשיתה את הגב ולכן חשה כאב בגב התחתון, נסי לבדוק מה מידת העומס שאת עובדת עליה ועד כמה היא קשה לך ובנוסף אספי את הבטן פנימה בזמן העבודה (ווהקפידי על נשימה נכונה) באופן הזה תורידי לחץ מיותר מהגב. טיפ אחרון שאני חושבת עליו הוא לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן, במיוחד לשריר הרחב בטני (השריר ש"מקיף" לנו את הבטן). שרירי בטן חזקים מורידים עומס מהגב התחתון. (ניתן למצוא תרגילי בטן רבים באינטרנט וכמו כן לבצע את תרגילי הבטן שאת מכירה. ממליצה לך לבצע 5-7 דק' של תרגילים שונים בכל יום ובנוסף להקפיד על המתיחות לגב שפירטתי בהתחלה). בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל הכל

ענת פלדמן
    21/10/2009

נכון, הכוונה מעולה של יעלי.
    יש אנשים שמכשיר מסויים לא טוב להם, ואין הסבר של ממש.
    1. שני מכשיר, האליפטיקל מצויין, גם מסלול ההליכה
    2. שחייה. אם את שוחה טוב - את תחושי הבדל משמעותי, זו ממש תרפיה לגב ולנפש
    3. האם את בעודף משקל?
    4. ואולי זה במקום הראשון - אם כואב - לנוח. לעולם לא לעבוד מול כאב מפרקי. וממילצה בחום לפנות ליעוץ אורטופדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו