מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחסוי03/12/2009
שלום,
לי יש ישבן מאוד קטן(שטוח) וחסר צורה
אני רוצה נורא לעצב את הישבן ושיגדל מעט.
שאלתי היא איזה תרגילים עליי לעשות כדי לההגדילו ולעצב אותו.
נ.ב כפי שידוע לי על מנת לתת אפקט לתרגילים צריכים לאכול חלבונים. תוכלי לפרט
לי איזה סוג של אוכל עליי לאכול ומתי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
יעל הראל05/12/2009מבנה הישבן הוא נתון גנטי שאיננו ניתן לשינוי, כלומר ישנן נשים עם ישבן בולט יותר וישנן נשים עם ישבן "שטוח". אינני חושבת שתרגילים יוכלו לשנות את צורתו, רק לחטב אותו. תרגילים לחיטוב הישבן ניתן למצוא באינטרנט וכמו כן לבצע סקווטים ותרגיל נוסףL כיווץ של הישבן בעת שכיבה על הגב כשהשכמות על הרצפה. קשה מאוד לתת המלצה לתרגילים דרך האינטרנט ובלי תמונות. את יכולה גם לנסות ללכת לשיעור עיצוב ולשאול את המדריכה.
בעניין התזונה, אכילת חלבונים מומלצת בעיקר לאחר אימון כוח, כיוון שהחלבון הוא אב המזון העיקרי בו משתמש הגוף לבניית שרירים. חלבונים יש בביצים, טונה, עוף, דגים, גבינות חלב וגם בחטיפים יעודים כגון חטיפי חלבון.לא הייתי ממלילצה לך לצרוך הרבה חלבונים רק בעקבות התרגול של תרגילי הישבן, כיוון שיש לאכול יותר חלבון רק אם מבצעים אימון כוח שלם וקשה, צריכה מוגזמת של חלבונים עלול גם לגרום גם להשמנה אם הגוף לא מנצל אותם לבנייה של השרירי. אני ממליצה לך לבצע תרגילים ולא לשנות את התזונה לכבוד התרגילים הללו. בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)