מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיטוב בטן אחרי הריוןא.פ13/01/2010
שלום,
אני 9 חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי, הבטן שלי ירדה לגמרי וחזרתי לגזרה של לפני הלידה,
הבעיה היא שהבטן לא מוצקה ואני מעוניינת לחזק את השרירים בבטן האם חיזוק השרירים בבטן יגרום לבטן שלי להיראות יותר מוצקה.
אני עושה פעם ביומיים 30 כפיפות בטן זה לוקח בערך כ- 10 דקות האם זה מספיק? ותוך כמה זמן אמי אמורה לראות תוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב בטן אחרי הריון
יעל הראל14/01/2010הי, חיטוב הבטן בעזרת ביצוע כפיפות בטן, יכול לגרום לה להיראות יותר מוצקה, אבל כפיפות בטן אינן התרגיל היחידי. עלייך לבצע תרגילים לחיטוב שריר הרחב בטני (השריר שמקיף את הבטן), ניתן לבצע תרגילים בעמידת 6 כגון הרחקת היד כנגד משקולת, או הרמת יד ורגל נגדיות ללא משקולת, ובעזרת כדור פיטבול- במצב סמיכה קדמית כשאת על הפיטבול- כיפוף הבירכיים אל החזה ויישורן, תרגיל נוסף הוא החזקה סטטית של הגוף כמיקשה אחת בשכיבה על האמות. הוסיפי גם תרגילים לאלכסונים (מרפק לברך נגדית) ותרגילים המוציאים את גופך משיווי משקל: לדוגמא הרחקת רגל או כפיפתה כשאת עומד על רגל אחת. (אם תרשמי תרגילים לחיזוק/חיטוב: הבטן/הישר בטני/הרחב בטני/האלכסונים- תמצאי ברשת עוד הרבה תרגילים נוספים)
בנוסף עלייך לזכור שמראה הבטן לא יוכל בהכרח לחזור למראה שלפני הלידה כיוון שעברת ניתוח וזה משנה מעט את מבנה הבטן , מה גם שההריון עצמו מותח את העור והשרירים בבטן ומשנים אותה.
אני ממליצה לך לבצע את התרגילים בכל יום-יומיים. 4-3 תרגילים של 20 חזרות כל אחד מספיקים בהחלט, הקפידי לבצע את התרגילים לאט ונכון ונישפי במאמץ.. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
לאה17/01/2010קראתי את התשובה שכתבת. הדבר מעניין אותי כי אני באותו מצב.
לא הבנתי את התרגיל שהצעת בעמידת שש. אם אני עומדת כנ"ל ומנתקת מהרצפה יד ורגל נגדיים אני מרגישה שהגוף בעצם יוצא משיווי המשקל שלו ואני מנסה לייצב אותו. האם השמירה הזאת על שיווי המשקל היא עבודה על השריר הרחב בטני?? אני לא מרגישה שום כאב?
אודה על תשובתך,
לאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, התשובה לשאלתך מופיעה למעלה
יעל הראל21/01/2010הי התשובה לשאלתך מופיעה למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד שאלה קטנה
א.פ30/01/2010תוך כמה זמן אני מתחילה לראות את השינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משתנה
יעל הראל31/01/2010זה משתנה בין אישה לאישה, כי זה תלוי ביכולת שלך "לעבות שריר". יש אנשים שמתאמנים מעט ומיד נראים שריריים ויש כאלה שבדיוק הפוך. זה תלוי גם ברמקת השומן, למשל אם נפתח מסת שריר מכובדת מעליה תהיה רקמת שומן עבה לא יראו את השריר. אני מניחה שייקח כמה חודשים של עבודה עד שתראי תוצאות... (בכל אופן, אל תפסיקי בגלל שאת לא רואה, כי זו הטעות הכי גדולה, רקמת שרירי ומראה מחוטב זה תהליך שלם שלוקח זמן לבנות אותו וצריך סבלנות, בהצלחה!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)