כושר בתחילת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר בתחילת הריון
    קארין
    08/02/2010

שלום רב,

אני בת 25 מזה שנה הייתי הולכת לחדר כושר 3 פעמיים בשבוע ועושה אימון משקולות + אירובי
    לאחר שהתחלתי טיפולי פוריות הכושר הפך להיות בעדיפות אחרונה ובקושי הלכתי.. עכשיו נכנסתי להריון (שבוע 4) ואני נורא מתלבטת אם אחרי הפסקה של 3 חודשיים בערך בהם בקושי התעמלתי לחזור לעשות הליכות או אופניים, פעם אחרונה שניסיתי הליכה על הליכון הדופק שלי ישר קפץ (כנראה בגלל שהסיבולת שלי נחלשה ). אני גם נורא חוששת שאני אפגע בהתפתחות העובר למרות שהרופא אמר שלא צריכה להיות בעיה. השאלה אם נגיד אני אחזור להתעמל רק מהשליש השני להריון זה אפשרי? לא מסוכן? מה עדיף?
    אני פשוט מפחדת מאחר ואומרים שהשליש הראשון הוא קריטי....

אודה על ייעוץ בנושא :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר בתחילת הריון

הוספת תגובה

• כושר בתחילת הריון

מיכל בן דוד
    09/02/2010

קארין שלום,
    אני מבינה את החששות שלך לגבי החזרה לפעילות הגופנית במיוחד בשליש הראשון להריון ,אך מכיוון שהרופא שלך אמר לך שאת יכולה לחזור לעשות פעילות גופנית לא הייתי חוששת לחזור, אך בהחלט כדאי לעשות את הפעילות בצורה הדרגתית ומתונה. בשלב זה, הפעילות הגופנית שלך יכולה להסתכם בהליכות מתונות ,כאשר הדופק שלך לא יעלה מעל 140 פעימות לדקה. בהגיעך לשליש השני תוכלי קצת להעלות את רמת העצימות בהדרגה ובהתאם לתחושותייך .
    אם את בכל את מרגישה שאת מעדיפה "ללכת על בטוח" ובכל זאת רק לחזור לעשות פעילות גופנית בשליש השני תוודאי שהחזרה תהיה מתונה, וכמובן אל תחזרי לבצע את אותם האימונים שביצעת קודם. התאמני בעצימות נמוכה ללא ריצות וקפיצות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם...

יעל הראל
    10/02/2010

את יכולה גם להשתתף בשיעורים המיועדים לנשים בהריון וכך להיות בטוחה שאת לא גורמת נזק.
    בכל אופן, אין בעייה לשוב להתאמן בשליש השני, כיוון שיש לך רקע בפעילות גופנית. לנשים שלא התאמנו מעולם, לא נמליץ להתחיל להתאמן בהריון. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו