מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקוואטב28/02/2010
היי,
התחלתי לעשות לאחרונה את תרגיל הסקוואט..
העניין הוא שאני מרגישה את הגב, לאחר מכן הוא קצת כואב לי..
אני משתדלת לכווץ את הבטן אבל יש לי תחושה שזה גורם לי להרגיש עוד יותר את הגב..
האם יש לזה סיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקוואט
מיכל בן דוד01/03/2010הי,
תרגיל הסקוט הוא תרגיל שאם לא מבצעים אותו כראוי בהחלט יכול להיווצר לחץ על הגב התחתון.
כשאת מבצעת את התרגיל עלייך לוודא שהגב נשאר כמה שיותר ישר בכדי להוריד עומס מהגב התחתון- יש לשמור על חזה לפנים ולא לרצפה.
בנוסף, עלייך לוודא שהתנועה מתבצעת ממפרק הירך ולא מהגב התחתון. כלומר, יש הטיה מסוימת בגב אבל היא לא גדלה במהלך התרגיל. הכפיפה והפשיטה מגיעים מהברכיים.
לגבי אסיפת הבטן פנימה, זה בהחלט חשוב על מנת לשמור על הגב במיוחד בזמן ישור הברכיים.
אחת הדרכים לביצוע סקווט נכון היא לעמוד לפני כיסא, כשמושב הכיסא מאחוריך ולשלוח את הישבן לאחור, ברגע שהישבן נוגע להתיישר חזרה מעלה. חשוב לשמור על כך שהברכיים לא יעברו את השרוכים.
בנוסף, ניתן לעשות סקוואט עם תמיכה לגב כאשר הגב נשען על כדור פיטבול כנגד הקיר. במנח זה ניתן לשמור על גב ישר . אך חשוב לוודא שמיקום הברכיים הוא נכון. כלומר זווית של 90 מעלות בברך.
חשוב לי לציין שגם לא חייב לרדת כל כך נמוך כשמבצעים את הסקוואט , תתחילי עם כפיפת ברכיים לא גדולה מידי ועם הזמן תעמיקי את התנועה.
אם את עדיין מרגישה את הגב , אין סיבה לסבול יש עוד הרבה תרגילים חילופיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)