חוסר ידע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ידע
    טל
    15/03/2010

לפני שלושה חודשים קבלתי הליכון במתנה והתחלתי להשתמש בו. אני אוהבת לעשות את זה.
    אבל אין לי מושג איך להגביר את היכולת שלי. ואין לי מושג איך לשפר את רמת הכושר
    הגופני שלי.
    כרגע אני יכולה לרוץ שתי דקות רצוף במהירות 8 - 10 קמ"ש ואני הולכת שלוש דקות, וזה לאורך 45 דקות. בכל יום שהוא לא שישי או שבת.
    איך אני משפרת את זה ? נראה לי שאני תקועה. ואני לא רוצה רק ללכת. אולי זה יותר בריא, אבל הליכה פשוט לא מזיזה בכלל לגוף שלי..

חוץ מזה, בחמש דקות הראשונות מתחילים לכאוב לי הקרסול וכף הרגל השמאלית ואחרי חמש דקות נוספות הכאב נעלם ולא חוזר עד הפעם הבאה על ההליכון. שוב, אין לי מושג מה זה אומר, האם אני פשוט עומדת או הולכת או רצה לא נכון ?

ואם אני רוצה להיעזר באיש מקצוע כדי שיכוון אותי, איזה איש מקצוע זה צריך להיות ? רופא ספורט ? מאמן ? ואם מאמן איזה סוג מאמן ?

נ.ב. יש לי סוכרת מסוג 1 , זה אף פעם לא הגביל אותי בשום דבר. אבל זה נראה לי רלוונטי לציין את זה כדי שתבינו כמה הפעילות הגופנית חשובה עבורי. זה ממש משנה את כל התוצאות של הבדיקות דם. כל הבדיקות, לא רק של הסוכר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ידע

הוספת תגובה

• הי טל

יעל הראל
    15/03/2010

כדי להתקדם את צריכה לשנות ולגוון את האימון: למשל לרוץ שתיים וחצי דקות ואז ללכת 2 דק', בגדול עם הזמן את צריכה לקצר את משך ההליכה ולהאריך את משך הריצה, את יכולה גם להגביר את קצב הריצה או להוסיף שיפועים בהליכה/בריצה וזה יקנה קושי ויקדם אותך.
    בעניין הכאב, יש הרבה מאוד כאבי מפרקים שמופיעים כשמתחילים פעילות ואז נעלמים בעקבות העובדה שהגוף "מתחמם", בכל אופן, אני ממליצה לך לעשות חימום טוב לפני הפעילות הכולל התחלת הליכה בקצב איטי ומתיחות כלליות. לרוב, אם הכאב לא מונע ממך להתאמן ונעשה פחות חזק, זה לא חמור, עם זאת כאב מאותת לנו לא להזניח, ולכן אני ממליצה שתפני לרופא ספורט/אורטופד, כמו כן שימי לב לנעול נעל ספורט טובה בעלת בולמי זעזועים, ישנן חנויות בהן ניתן לעשות התאמה של נעל הספורט וכך להימנע מגרימת נזק או כאבים.
    כדאי שתתיעצי עם מאמן שיבנה לך תכנית, למעשה כל מאמן מוסמך ורציני יכול לעזור לך, אבל אם את רוצה להתמקצע בפעילות האירובית בלבד, אולי עדיף לחפש מאמן שמתמחה יותר בכתיבת תכניות ריצה וסיבולת ויש כאלה. תוכלי גם למצוא תוכניות ריצה וטיפים רבים אינטרנט.
    אני ממליצה לך להמשיך להתאמן כי זו דרך מצוינת להתמודד עם הסכרת, כפי שכתבת את התוצאות של האימון רואים מיד בבדיקות הדם. בהצלחה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו