מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי,אני ממש אשמח לקבל מענה :)עדי24/03/2010
קוראים לי עדי ואני בת 18, שוקלת 58, והגובה שלי הוא 1.68. אני אוכלת לפי תפריט מאוזן ואני ממש מקפידה על התפריט..
אני יודעת שהמשקל שלי תקין, הבעייה היא שהגוף שלי יחסית רפוי ונראה שאני שוקלת יותר מ58. (ההיקפים די רחבים). יש לי בעייה בעיקר באיזור הירכיים, הן מלאות וזה לא פררופורציונלי..
יש לי אופני כושר ואני ממש אשמח אם תוכלי לייעץ לי כמה פעמים בשבוע עליי להתאמן כדי לראות תוצאות..
אני לא רשומה בחדר כושר, האם זה הכרחי? או שניתן להגיע לתוצאות מספקות על ידי
הליכות ואופני כושר?
אני ממש אשמח אם תוכלי לענות לי..
תודה רבה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית אחרי לידה
מעיין24/03/2010שלום רב,
אני בת 25.שלושה חודשים לאחר לידה.
הגובה שלי:1.55
לפני ההריון שקלתי 43 ק"ג .בסוף ההריון שקלתי 58-59 ק"ג(היו לי גם בצקות ברגלים).
היום אני שוקלת 51-52 ק"ג.
נשארה לי בטן מעט רפויה...(היתי מאוד רזה לפני ההריון)
הג'ינסים הישנים לא עולים עליי..(הם נתקעים הירכיים)
כיצד עליי להתאמן?הבנתי שזה לא טוב לעשות כפיפות בטן לאחר לידה?
מה הדרך המהירה לבטן שטוחה???תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מעיין
יעל הראל25/03/2010ראשית, מזל טוב! ממה שתיארת את דווקא בדרך הנכונה, הגוף עובר שינוי במהלך ההריון והלידה ולוקח לו זמן לחזור לגיזרה, אין מה למהר ולהילחץ. אני ממליצה לך לבצע 3-4 אימונים בשבוע הכוללים בעיקר פעילות אירובית כגון הליכה, רכיבה וכו'. הקפידי לעבוד בקצב בינוני. בנוסף שלבי אימוני כוח: אינני יודעת אם את רשומה למכון כושר או מסגרת כלשהי, אבל גם אם לא את יכולה לבצע עבודה על שרירי הבטן, היידיים והרגליים בבית. בענייין תרגילי הבטן, זה נכון שלאחר הלידה, לא מומלץ לבצע כפיפות בטן רגילות, כיוון שהדופן הקדמי של הבטן נמתח בהריון ולחלק מהבנות ישנה היפרדות (= התרחקות של השריר הישר בטני) ועליות בטן רגילות לוחצות על זה עוד, לכן מומלץ יותר לבצע תרגילים לשריר הרחב בטני, השריר ש"עוטף" את הבטן לרוחב, שריר זה מעלה את הלחץ התוך בטני, תומך בגב ומתאים יותר לעבודה לאחר הריון, כי עבודה עליו איננה מחלישה את ריפצת האגן שגם ככה נחלשת בהריון.
אין דרך להשיג בטן שטוחה, זה תלוי במבנה הבטן ובמבנה הגוף והגטניקה, נסי לבצע תרגילי בטן לרחב בטני (תוכלי למצוא כאלה באינטרנט ובהדרגה שלבי גם עליות בטן רגילות, ואלכסונים. הקפידי לנשוף במאמץ).
תרגילים לחיזוק הרחב בטני:
בשכיבת סמיכה על האמות- להחזיק את הגוף כקו מקביל לריצפה ולתקרה למשך 15-30 שניות, לבצע את התרגיל 2-3 פעמים.
בעמידת 6- להרחיק יד אחת הצידה בלי שהאגן או חגורת הכתפיים "קורסים"- 10 הרחקות לכל יד, לבצע פעמיים.
במצב סמיכה קדמית- הבאת ברך ברך אל החזה, 10 פעמים, לבצע פעמיים
*ישנם תרגילים רבים על כדור הפיטבול הגדול-חפשי באינטרנט או שתנסי להשתתף בשיעור פיטבול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי
יעל הראל25/03/2010מומלץ להתאמן 3-5 פעמים בשבוע כדי לראות תוצאות. את יכולה לשלב אימון הכולל 20-45 דק' של פעילות אירובית בינונית כגון אופני כושר (ולשנות את ההתנגדות כך שתעבדי ברמת עומס שאיננה קלה מדי בשבילך) והליכה מהירה ואח"כ לבצע סטים של כוח הכוללים תרגילי בטן, שכיבות סמיכה וסקווטים. אם יש לך ציוד אחר בבית כגון משקולות, גומיות, כדור גדול, וכדור קטן, ישנם הרבה תרגילים שתוכלי לשלב בנוסף. אינני חושבת שאת חייבת ללכת לחד"כ אבל כן חשוב שתשלבי גם חיזוק שרירים ועבודה על כוח בנוסף לפעילות האירובית, כי זה משפר את טונוס השרירים והמראה שלהם נראה חטוב יותר.נסי להתחיל במה שהצעתי ועדכני אותנו אך את מתקדמת, ככה נוכל להמשיך וליייעץ לך עוד מה לשנות. המשיכי להקפיד על התזונה, כי זה חלק בלתי נפרד מהתהליך, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)