חזרה לגיזרה שלפני ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לגיזרה שלפני ההריון
    אימא מירי
    31/03/2010

שלום,
    אני בת 25
    שנה וארבעה חודשים אחרי לידה.
    לפני ההריון שקלתי 48 קילו והייתי מאוד מרוצה מהמשקל (אני 163 ס"מ).
    מעולם לא הייתי צריכה "לשמור על המשקל" כי זה היה אצלי בנורמל, לא הייתי משמינה.
    כיום שנה וארבעה חודשים אחרי לידה אני שוקלת 56 קילו (אלוהים יעזור) ואני רוצה דחוף לרזות.
    יש לציין כי עליתי בלידה 12 קילו וירדתי אותם יפה מאוד.
    עכשיו אני נראית אמנם בהריון אבל אני לא.
    החלטתי להיכנס למשטר דיאטה, עשיתי היום בערב חימום, 20 כפיפות בטן, עלייה וירידה במדרגות הבניין 8 קומות- מלמטה-למעלה ושוב פעם , 3 פעמים. (עלייה-ארבע קומות ריצה, ארבע הליכה וירידה בריצה)
    ולאחר מכן שוב 20 כפיפות בטן ושחרור שרירים.
    (אני רצה במדרגות כי אני חוששת לרוץ לבד בלילה ברחוב ובמשך היום אין לי אפשרות).
    האם פעילות זו היא טובה? אם לא, מה הייתם ממליצים לשנות?

שאלה נוספת- בגלל שמעולם לא שמרתי מבחינת המזון (מה נכנס לפה), אין לי מושג איך עושים זאת.
    אז אשמח אם תוכלו לפרט לי איך אמור להיראות סדר יום מבחינת הארוחות?
    מה בדיוק אני צריכה לאכול כדי לשמור על המשקל שלי?
    תודה על העזרה, סליחה על האורך, אני פשוט נסערת ממה שראו עיני בצג המשקל.
    שמנמונת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לגיזרה שלפני ההריון

הוספת תגובה

• הי

יעל הראל
    01/04/2010

הי,
    האימון שכתבת נשמע לא רע, אבל לא פירטת כמה זמן הוא אורך ואיך את מרגישה כשאת מבצעת אותו. בעיקרון את אמורה לעשות פעילות אירובית בינונית 3-4 פעמים בשבוע למשך 35-50 דק', ולהוסיף את הסטים של הכוח: כפיפות בטן, תרגילי ידיים ורגליים (=סקווטים).
    אני מבינה את המגבלה שלך בעניין הריצה בלילה, ואני מציעה מס' פתרונות:
    אם יש לך אפשרות את יכולה לקנות מכשיר כושר ביית : אופני כושר, אליפטיקל, מסילה נעה (=הליכון) ישנם מכשירים יד שנייה במחיר סביר. אני ממליצה זאת מכיוון שכך תדעי מה בדיוק משך/עומס ונפח האימון שלך וכך נדע אם הוא אפקטיבי...
    מה עם הרשמה למכון/חד"כ/חוג -האם זה בא בחשבון?
    אופציה נוספת היא קניית מדרגה אירובית (זה עולה 250 שקל פחות או יותר), על המדרגה תוכלי לבצע אימון שלם וגם תרגילי כוח (תרגילים תוכלי למצוא באינטרנט).
    בנוגע לאכילה נכונה: עלייך לאכול כל 3 שעות, ארוחות קטנות. להימנע מאכילת מתוקים, שומנים ומטוגנים, להרבות באכילת ירקות חיים ומבושלים. בעת צריכת פחמימות (=לחם, אורז וכו') הקפידי לאכול פחמימות מורכבות (=לחם/אורז מקמח מלא). מוצרי חלב, צרכי מוצרים שהם עד 1.5% גבינות עד 3-5%, השתדלי להימנע מאכילה במסעדות ומאכילה בחוץ בכלל, הקפידי לשתות הרבה מים ולאכול בצורה מסודרת- בלי נישנושים :-) , אם את מעוניינת במשהו מתוק העדיפי מעט פירות יבשים- 5-6 צימוקים, תמר, פרי (למשל תותים, תפוח), ארטיק קרח או ארטיק דיאט, חטיפי אנרגיה של עד 80 קח'- כלומר מתוקים שאינם עיתירי קלוריות ושומן.... בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו