אימון מפוצל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון מפוצל
    מריה
    12/05/2010

אני מעוניינת לעבור מאימון לכל הגוף של שלוש פעמים בשבוע לשיטת אימון מפוצל ab ארבע פעמים בשבוע. איזו חלוקה לשרירים מומלץ לבצע? כמה תרגילים לכל שריר כמה סטים וכמה חזרות? יש לציין כי אני עובדת עם משקלים נמוכים יחסית, כגון משקולות יד של 3 ק"ג לידיים ו4 ק"ג לחזה וכמו כן המטרה היא לא לנפח את השרירים, אלא להגדיל באופן מתון את המסה שלהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון מפוצל

הוספת תגובה

• מסת שריר

איתי הר-ניר
    13/05/2010

קשה מאוד, אם בכלל אפשרי להעלות מסת שריר ללא מאזן קלורי חיובי.
    אין חובה בשימוש בשיטת אימון מפוצל בכדי להעלות במסת השריר.

באופן כללי 3-5 סטים לקבוצת שרירים גדולה בטווח חזרות של 6-12 נמצאה כמתאימה ע"י רוב גופני האימון.
    2-3 סטים לקבוצת שרירים קטנה.

מנוחה צריכה להיות בין 1 דקה ל 2 דקות. (אין סיבה לנוח יותר בין תריגילים).
    ישנה עדיפות לביצוע תרגילים מורכבים שמערבים קבוצות שרירים גדולות.
    ישנם "תרגילי מפתח" שתומכים במאזן הורמונאלי לעליה במסת השריר.

שפיפות עם משקולת על העורף/ חתירה/ לחיצות כפתיים/ לחיצות חזה/ מקבילים/ מתח.

חלוקה לקבוצות שרירים בכל אימון מאפשרת עליה בנפח ובעצימות בו זמנית כמתבקש באימוני היפרטרופיה (עליה במסה).
    אולם, כפי שציינתי, זו ממש לא חובה.
    שינוי במסת הגוף פועל לפי עיקרון התמורה הפוחתת, וגם תוצאות לרוב מושגות לאחר טווח של חודש וחצי עד חודשיים.
    יש לוודא טכניקה נכונה לפני עליה במשקלים.

יש לקבל יעוץ תזונתי, (לא ממדריכים) התומך בעצימויות חדשות ובנפחים עולים.

ורק לסיום, אין דבר כזה לנפח שרירים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מריה

יעל הראל
    14/05/2010

נראה שקיבלת תשובה מעניינת מאחד מהכותבים בפורום עם זאת חסרים בה פרטים ולכן אני משלימה לך אותם. בכל אופן, חשוב שתדעי שנהוג יותר לעבור לאימון מפוצל כשעובדים עם משקלים כבדים יותר, ורק לאחר תקופת אימונים ממושכת. בכל אופן, מעבודה עם המשקלים שתיארת לא תגרמי ל"ניפוח" שרירים, בנוסף כדי להגדיל משמעותית את מסת השריר יש לאכול באופן מאוד מסויים ומתוזמן, מה גם שנשים לא "מנתפחות" כ"כ מהר, בגלל שמסת השריר שלהן קטנה יותר מלכתחילה. על חלוקה לשרירים אני ממליצה לך להתייעץ עם המדריך במכון בה את מתאמנת וגם להתאים את האימון ליכולות ולתחושות שלך. חלוקה נכונה יכולה להיות כתפים, גב וחזה ביום אחד, וביום אחר רגליים, ישבן, יד קדמית, יד אחורית. על בטן אני ממליצה לעבוד לפחות 3 פעמים בשבוע. אני ממליצה לבצע 3 סטים של 15-12 חזרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניפוח

איתי הר-ניר
    14/05/2010

מסת השריר אצל נשים אינה מגיבה באותו אופן אצל גברים בגלל מאזן הורמונאלי שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו