מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון מפוצלמריה12/05/2010
אני מעוניינת לעבור מאימון לכל הגוף של שלוש פעמים בשבוע לשיטת אימון מפוצל ab ארבע פעמים בשבוע. איזו חלוקה לשרירים מומלץ לבצע? כמה תרגילים לכל שריר כמה סטים וכמה חזרות? יש לציין כי אני עובדת עם משקלים נמוכים יחסית, כגון משקולות יד של 3 ק"ג לידיים ו4 ק"ג לחזה וכמו כן המטרה היא לא לנפח את השרירים, אלא להגדיל באופן מתון את המסה שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסת שריר
איתי הר-ניר13/05/2010קשה מאוד, אם בכלל אפשרי להעלות מסת שריר ללא מאזן קלורי חיובי.
אין חובה בשימוש בשיטת אימון מפוצל בכדי להעלות במסת השריר.
באופן כללי 3-5 סטים לקבוצת שרירים גדולה בטווח חזרות של 6-12 נמצאה כמתאימה ע"י רוב גופני האימון.
2-3 סטים לקבוצת שרירים קטנה.
מנוחה צריכה להיות בין 1 דקה ל 2 דקות. (אין סיבה לנוח יותר בין תריגילים).
ישנה עדיפות לביצוע תרגילים מורכבים שמערבים קבוצות שרירים גדולות.
ישנם "תרגילי מפתח" שתומכים במאזן הורמונאלי לעליה במסת השריר.
שפיפות עם משקולת על העורף/ חתירה/ לחיצות כפתיים/ לחיצות חזה/ מקבילים/ מתח.
חלוקה לקבוצות שרירים בכל אימון מאפשרת עליה בנפח ובעצימות בו זמנית כמתבקש באימוני היפרטרופיה (עליה במסה).
אולם, כפי שציינתי, זו ממש לא חובה.
שינוי במסת הגוף פועל לפי עיקרון התמורה הפוחתת, וגם תוצאות לרוב מושגות לאחר טווח של חודש וחצי עד חודשיים.
יש לוודא טכניקה נכונה לפני עליה במשקלים.
יש לקבל יעוץ תזונתי, (לא ממדריכים) התומך בעצימויות חדשות ובנפחים עולים.
ורק לסיום, אין דבר כזה לנפח שרירים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מריה
יעל הראל14/05/2010נראה שקיבלת תשובה מעניינת מאחד מהכותבים בפורום עם זאת חסרים בה פרטים ולכן אני משלימה לך אותם. בכל אופן, חשוב שתדעי שנהוג יותר לעבור לאימון מפוצל כשעובדים עם משקלים כבדים יותר, ורק לאחר תקופת אימונים ממושכת. בכל אופן, מעבודה עם המשקלים שתיארת לא תגרמי ל"ניפוח" שרירים, בנוסף כדי להגדיל משמעותית את מסת השריר יש לאכול באופן מאוד מסויים ומתוזמן, מה גם שנשים לא "מנתפחות" כ"כ מהר, בגלל שמסת השריר שלהן קטנה יותר מלכתחילה. על חלוקה לשרירים אני ממליצה לך להתייעץ עם המדריך במכון בה את מתאמנת וגם להתאים את האימון ליכולות ולתחושות שלך. חלוקה נכונה יכולה להיות כתפים, גב וחזה ביום אחד, וביום אחר רגליים, ישבן, יד קדמית, יד אחורית. על בטן אני ממליצה לעבוד לפחות 3 פעמים בשבוע. אני ממליצה לבצע 3 סטים של 15-12 חזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניפוח
איתי הר-ניר14/05/2010מסת השריר אצל נשים אינה מגיבה באותו אופן אצל גברים בגלל מאזן הורמונאלי שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)