כושר וכניסה להריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר וכניסה להריון
    לילי
    23/05/2010

שלום,
    אני מעוניינת להיכנס להריון,
    אינני יודעת עדיין אם אני בהריון
    כיום אני פעמיים בשבוע מתעמלת בשיעור אירובי וחיטוב הגוף, כל פעם שעה (כלומר שעתיים בשבוע).
    רציתי לדעת אם אני נכנסת להריון ובזמן שעדיין אינני יודעת שאני בהריון אני ממשיכה להתעמל כרגיל,
    האם זה מהווה סיכון להריון?
    בשיעורים משלבים אימון עם מדרגה,זוג משקולות של קילו כל אחת, קפיץ, גומיה ומזרן לכפיפות בטן.
    האם כדאי לי להפסיק מראש להתאמן בזמן ניסיון להיכנס להריון? או להמשיך כרגיל וכשיוודע לי על ההריון אז להפסיק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר וכניסה להריון

הוספת תגובה

• הריון ופעילות גופנית

איתי הר-ניר
    23/05/2010

פעילות גופנית אינה מהווה מכשול בנסיונות להכנס להריון ולא בהריון עצמו.
    יש לא מעט מחקרים יעידו אף ההפך.

פעילות גופנית בזמן ההריון צריכה לעבור מספר מודיפיקציות (לעיתים לא משמעותיות) התלויות במאפייני המתאמנת, בנסיונה בפעילות גופנית, ובחריגות בריאותיות הקשורות ולא קשורות להריון.

באופן כללי, אישה פעילה גופנית יכולה לבצע את אותה פעילות גופנית ללא שינויים חריגים.
    אישה שלא עסקה בפעילות גופנית טרם ההריון, מומלץ שתקבל אישור מרופא לפעילות גופנית.

יש לזכור שבטרימסטר הראשון ובכלל בהריון יש להקפיד על תנאי נידוף חום טובים.
    לשקול תועלת מול סיכון בכל פעילות הקשורה בשיווי משקל ואימפקטים (במיוחד בכניסה לטרימסטר השלישי).
    פעילות גופנית סטאטית על הגב אינה מומלצת החל לקראת סוף טרימסטר שלישי.
    אין חשש לבצע אימוני התנגדות איזוטוניים, או אימונים אירובים.
    ככל שההכרות עם המיומנות לפני ההריון גדולה, כך פחות החשש מביצוע של אותה פעילות בזמן ההריון.
    יש לקחת בחשבון את השינוי המרכז הכובד ובשיווי משקל.
    יש לקחת בחשבון את השינוי בגמישות עקב שינוי הורמונאלי.
    יש להיות ערים לחשיבות חיזוק שרירי קרקעית האגן ושרירי הבטן.
    חלק מגורמי הבריאות ממליצים להמנע מכפיפות בטן "קלאסיות" עליות משכיבה לישיבה החל מטרימסטר שלישי.
    יש להיות ערים לשינוי בצריכה הקלורית, ולעליה המתבקשת במהלך ההריון.
    יש להפסיק את הפעילות הגופנית במצב של עייפות ולא תשישות.

לפעילות גופנית בזמן הריון יתרונות רבים:
    *שליטה טובה על השינוי במשקל הגוף.
    פעילות גופנית תורמת לירידה בתופעות של לידה אב-נורמאלית.
    פעילות גופנית מסייעת בתהליכי ההתאוששות לאחר הלידה.
    פעילות גופנית עשוייה להפחית את כאבי הגב.
    יש מחקרים שטוענים שפעילות גופנית בזמן ההריון תורמת להתפתחות מוטורית וקואורדינטיבית תקינה של העובר.

* בכל מקרה יש להתייעץ עם גורם מוסמך פנים מול פנים כאשר יגיעו הבשורות המשמחות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר וכניסה להריון

מיכל בן דוד
    23/05/2010

הי ,

אין שום סיבה להפסיק להתעמל בהריון אלה אם כן זאת הוראה מהרופא.
    לא מומלץ לאישה שאף פעם לא התעמלה להתחיל להתאמן בטרימסטר הראשון של ההיריון. אבל בהחלט אין הוראה לאישה שהייתה מתעמלת לפני ההיריון להפסיק להתאמן בזמן ההיריון. (אלה אם זאת הוראה מפורשת מהרופא). ההפך הוא הנכון, מומלץ להתעמל לפני הריון ובזמן ההיריון ( כמובן שלכל טרימסטר בהיריון יש את הדברים שצריך לקחת בחשבון) אבל בשלב שאת נמצאת בו אין לך ממה לחשוש.
    בכל מקרה ההתעמלות שאת עושה היא די מתונה ולא צריכה להיות איתה שום בעיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו