שרירים תפוסים אחרי אימון ראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירים תפוסים אחרי אימון ראשון
    הדס
    01/06/2010

שלום, יש לי שאלה...
    אני סובלת מעודף משקל (לא מאוד גבוה, אבל נוכח...) והחלטתי להתחיל לעשות פעילות גופנית כדי לשפר את בריאותי. אתמול עשיתי שילוב של ריצה והליכה בדופק גבוה במשך חצי שעה. היום אני סובלת מאוד כיוון שכל השרירים נתפסו לי... גם בגב, דבר שמקשה עלי מאוד. אני רוצה לצאת היום לסיבוב נוסף אבל מפחדת לעשות לעצמי נזק. מה אתם אומרים? אומרים שתנועה יכולה גם לעזור לשחרר שרירים תפוסים, לא?
    חשוב לי לציין שעשיתי בעבר ספינינג וזה היה אותו דבר... זה לא משהו חריג אצלי, אני פשוט לא רגילה לזוז כל כך הרבה... :)
    אשמח לעצה. תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי שרירים

איתי הר-ניר
    02/06/2010

תופעות של כאבי שרירים "מקובלים" אצל אנשים שאינם פעילים גופנית.
    את יכולה לבצע פעילות גופנית בעצימות נמוכה.

אני מציע לך למתן מעט את מדרגות העצימות והנפח ולהקל על עצמך בהתחלה.
    עבודה מסודרת ומדורגת תוביל לתוצאות תוך ניהול נכון של הסיכונים ואי הנוחות.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים

מיכל בן דוד
    02/06/2010

הי הדס,
    כל הכבוד שהחלטת לקחת את עצמך בידיים ולעשות פעילות גופנית. בכדי למנוע מצבים לא נעימים בהמשך, עלייך להתחיל את האימוינים בהדרגה. כלומר, תתחילי רק בהליכות של 30 דק' 3 פעמים בשבוע ואחרי פרק זמן של כשבועים את יכולה להוסיף ריצה להליכות שלך. אבל מאוד חשוב לעשות את הפעילות הגופנית בהדרגה בכדי לא להעמיס על הגוף בבת אחת.

את צודקת, את יכולה להמשיך לעשות פעילות גופנית למרות התכוצות השרירים. התנועה תעזור לך לשחרר את השרירים.

אבל, בכדי שתצליחי לרדת במשקל חשוב מאוד להתמיד בפעילות הגופנית ולא לעשות אותה באופן רנדומלי.

בנוסף, כדאי שבסוף האימון תוסיפי כמה דקות של מתיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי הדס

יעל הראל
    02/06/2010

פעילות גופנית מתונה באמת תעזור לאחר אימון שגרם לשרירים להיתפס. כי למעשה הדרך לשחרר שרירים תפוסים זו תנועה וכפי שציינה מיכל- גם מתיחות.
    דבר נוסף חשוב שעלייך לבדוק הוא הנשימה, אם אינך נושמת נכון בפעילות יתפסו לך השרירים, הקפידי לנשום לאורך כל המאמץ ולא להגיע חפעילות כ"כ מאומצת, בעיקר לא בשלב הראשון של החזרה לפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו