תדירות של שיעורי עיצוב גוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תדירות של שיעורי עיצוב גוף
    אורית
    06/06/2010

הי,
    אני מצטרפת לפירגונים של אחרים. אכן - פורום שימושי ומקצועי! (רק שהוא מצביע על כך שכולם יושבים אחרי המחשב במקום להיות עסוקים בכושר גופני (-: ...)
    לעיניני -
    אני בחורה בת 31. כמו הרבה אחרים אני נהנית מפעילות גופנית רק שיש לי קושי להתמיד. עשיתי עד לפני כשבועיים הפסקה של כעמט חצי שנה (!!!!) ומאחר ורק הלכתי ותפחתי - הבנתי שנגמרו התירוצים...
    נרשמתי לסטודיו ואני נהנית מאוד!!! באופן עקרוני אני בחורה פעילה - הולכת, מטיילת ובקיץ גם גולשת רוח... עשיתי כמה שנים פילטיס מכשירים - בקיצור ספורט זה לא זר לי. אבל - מאחר ועשיתי הפסקה ברור לי שצריך לחזור בהדרגה. אני מנסה לשלב סוגים שונים של ספורט (אירובי, עיצוב, פילאטיס, 'מעגל' וכו'.
    שאלתי היא כזו -
    1. האם יש מקס' שיעורים שמותר לעשות, או שאפשר בעקרון "להקשיב, לגוף. כרגע אני מתעמלת בערך 4 פעמים, נראה לי שאני כבר יכולה להתחיל לעלות את הכמות (אני לא חוזרת תפוסה, סחוטה או משהו כזה..)
    2. האם זה נכון שלא מומלץ לעשות שיעורי עיצוב יום אחרי יום?
    3. האם תוכלו להמליץ על "תכנית" או "שילוב" נכון של חוגים (איך לחלק נכון חוגים כמו - פילאטיס, fit ball, עיצוב, מעגל, ארובי וספינינג). אני רוצה להגיע למצב של שיעור אחד כל יום ולפעמים גם שניים.
    אני יודעת שהשאלה שלי קצת ארוכה ואם עדיף להפנות אותי למאמר שיענה לי - אז גם זה מצוין.
    בכל אופן אשמח מאוד לקבל תשובה!!!

אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי אורית

מיכל בן דוד
    08/06/2010

אחד הדברים החשובים לעשות בכדי לא להשתעמם ובכדי להתמיד בפעילות גופנית היא להתחיל להתעמל בהדרגה ולא ליצור עומס ישר על ההתחלה.
    אז לשאלתך:
    1. אם את מרגישה טוב אחרי האימונים את בהחלט יכולה להוסיף עוד אימונים. אבל לדעתי בכדי לשמור על עניין הייתי מוסיפה אימון נוסף שאינו קשור לשיעורי סטודיו אולי דווקא אימון בחדר הכושר ( מכשירים) או אפילו פעילות אירובית כגון הליכה, ריצה, אופניים וכו'.
    2. אחת הבעיות בשיעורי עיצוב כשהולכים יום אחרי היא שיתכן שהם יעבדו על אותן קבוצות שרירים ואז העבודה שלך תהיה פחות מאוזנת .
    3 . לכן, אופציה של שילוב חוגים יכולה להיות בצורה כזו: יום אחד שיעור עיצוב יום למחרת שיעור אירובי ( ספיניג, אירובי או כל דבר אחר שיש במערכת) לאורך השבוע.
    את יכולה ללכת לשני שיעורים באותו יום. שיעור אחד אירובי ושיעור אחד עיצוב בכל מקרה לא שני שיעורי עיצוב באותו יום.

בנוסף, מאוד חשוב לתת לגוף מנוחה על מנת להתאושש מאימון לאימון ולכן חשוב שתתני לעצמך לפחות יום אחד של מנוחה במהלך השבוע, בנוסף ליום שבת.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו