מה היא תזונה נכונה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה היא תזונה נכונה?
    מעיין
    08/06/2010

ככל הניראה יש לי ריקמת שומן קטנה על הבטן, כי בסה"כ נישארו לי 3 קילו לחזור למשקל המקורי.

האם עלי להפחית בתפריט הקלורי?
    או שמה עלי להפחית באב מזון מסויים? שומנים? או הגדלה של חלבונים?

אגב אני מניקה מלא.

האם הירידה במשקל תביא למתיחת עור הבטן, שכרגע ניראה רירי ומדלדל, או שמה מראה בטן מתוחה יגיע באמצעות כושר? חזרת הרחם למקום?

אני שבועיים אחרי לידה אגב.
    תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה היא תזונה נכונה?

הוספת תגובה

• ההודעה קשורה לנושא- שרירי בטן

מעיין
    08/06/2010

משום מה ההודעה הנל יצאה כהודעה חדשה, אך היא צריכה להיות כתוגובה להודעתי הקודמת - שרירי בטן כושר או ניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן

יעל הראל
    09/06/2010

כפי שכתבתי לך לפעמים גם כשמחזקים מאוד את רקמת שרירי של הבטן שמתחת לעור המתוח או או השומן, זה לא עוזר לבטן להיראות טוב יותר וחלק מהנשים בוחרות לנתח. אני באופן אישי לא ממליצה על זה, בייחוד לא ממליצה אם יש לך כוונות להיכנס להריון נוסף. קראי קצת על נושא והחליטי אם זו חוויה שהיית מוכנה לעבור. אני חושבת שבעזרת פעילות מתאימה ותרגילים לחיזוק שרירי הבטן העמוקים, המותן והיציבה, תוכלי להקנות לבטן מראה אסוף יותר עם זאת הכי חשוב להשלים עם הגוף ולאהוב אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רעות

יעל הראל
    09/06/2010

הירידה במשקל תמשיך לקרות מעצמה אם תקפידי לאכול נכון, כי את רק שבועיים אחרי הלידה והגוף חוזר לעצמו לאט לאט (גם ההנקה תורמת לזה ולהתכווצות הרחם). עניין הבטן המתוחה הוא לא רק עניין של משק, אלא גם של מתיחה שהעור עבר, ולצערי לא תמיד הבטן חוזרת להיראות מתוחה אחרי הלידה. אני לא ממליצה לך בשום פנים להימנע מאב מזון מסויים, בטח שלא כשאת בזמןהנקה וגם לא בכלל, הימנעות מאב מזון ספציפי היא גישה מוטעית שעלולה לגרום חסר באבות מזון,וויטמינים ומירלים חיוניים בסופו של דבר.
    אני מאוד ממליצה להתאמן באופן מבוקר, למשל לצאת להליכות, לבצע תרגילים לחיזוק רצפת האגן והבטן ובעיקר לחזק את השריר הרחב בטני. השתדלי לא להעמיס על עצמך ובדקי אם שבועיים אחרי זה לא מעט מידי זמן, אולי את זקוקה לעוד קצת מנוחה כדי לתת לגוף להתאושש. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סטפר אפשרי בתק' משכב לידה?

מעיין
    09/06/2010

ראשית תודה על התשובה.

האם העובדה שהבטן מלאה בסימני מתיחה מראה על סיכויים נמוכים יותר להחזיר את העור להיות מתוח?

בנוסף, רצתי לשאול לגבי תרגילים עם ספטר-
    האם מותר בתקופה זו לעשות מעט כושר על מכשיר הסטפר הביתי?

המכשיר כולל רק דוושות.

פעילות של כ- 20 דק.... (לפני ההריון הייתי נוהגת להשתמש במכשיר בשביל הכיף אחת לשבוע לעיתים פעמים בשבוע.. כ 20 - 30 דק)

האם מותר בזמן משכב לידה? והאם יש הגבלה בעיניין שריר הרקטוס או שרירי ריצפת האגן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטפר

יעל הראל
    09/06/2010

לדעתי את יכולה, אבל זה מאד תלוי בהרגשתך. רופאים ימליצו לך לחכות 6 שבועות כדי לתת לגוף להתאושש וגם כדי לשקם את רצפת האגן, בסופו של דבר הכל עניין של תחושה אישית.
    בגדול הסטפר לא מעמיס על רצפת האגן כמו ריצה או הליכה כי אין בו אימפקט מהריצפה.
    לדעתי סימני המתיחה יחלשו מעט עם הזמן, אבל ייתכן מאוד שהם לא ייעלמו לגמרי, אני ממליצה לך לשאול שאלות אלו בפורום המתעסק הרפואה אסטטית כי הם יותר מבינים בזה.
    מהתמונות ששלחת נראה כי הבטן הזו עוד תעלם, זה נראה לי כהשמנה בטנית שמתאימה מאוד לשבועיים אחרי הלידה... חכי לפחות חודש נוסף, כי לדעתי זה ירד :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה של הבטן שלי

מעיין
    09/06/2010

ממ... האם על סמך התמונה מישהו יכול לחוות דעתו האם הרחם סיים את ההתכווצות ומה שנותר זה שומן שעלי להוריד?

זו תמונה של הבטן שבועיים אחרי הלידה, יותר נכון ביום רביעי ימלאו שבועיים.

בעקרון נותרו לי 3 קילו בלבד לחזרה למשקל המקורי שלי: 42 קילו 1.53

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ו.. תמונת פרופיל

מעיין
    09/06/2010

אציין כי לפני ההריון הבטן הייתה שטוחה 100%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן לאחר לידה

שחר
    09/06/2010

לרחם לוקח כ- 6 שבועות לחזור לגודלו. שבועיים זה נורא נורא מוקדם. ממליצה לך לחזק את רצפת האגן, ואת השריר הרוחבי ע"י הכנסה של הבטן בנשיפה בלומה (כמו שמנפחים בלון).
    הליכות ופעילות אירובית אפשר להתחיל באופן מאד מאד מתון לא יותר מ 10 דקות. מתונות (!).
    חשוב שרצפת האגן שלך תהיה חזקה לפני שמתחילים להעמיס עוד מאמצים.
    חשוב גם מאד לנוח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבות רצפת אגן

יעל הראל
    09/06/2010

רעות שימי לב שכולן מדגישות לך לחזק קודם את רצפת האגן, זה הכי חשוב והדבר הראשון שצריך לעשות לפני חזרה מלאה לפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ו.. תמונת פרופיל

מעיין
    09/06/2010

אציין כי לפני ההריון הבטן הייתה שטוחה 100%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה !!!

מעיין
    09/06/2010

אכן אני התחלתי לעבוד על חיזוק ריצפת האגן, אני גם מרגישה שהיא מאוד חלשה.
    ברור לי שלפני כל הכושר והספורט זה הדבר החשוב ביותר.

בנוסף גם קבעתי תור לפזיוטרפיה שיתחיל רק בסוף החודש, מאוד חשוב לי חיזוק ריצפת האגן, גם בכדי למנוע צניחת איברים, וגם........ כדי לחזור לתפקוד מיני ;)

כמה שינויים הגוף עובר ב 9 חודשים.... אף פעם לא חשבתי שאפשר להספיק לעבור כל כך הרבה שינויים בפרק זמן כל כך קצר יחסית....

תודה לתשובות של כולם, המון תודה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף גדול! :-)

יעל הראל
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו