דיאטה וחדר כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה וחדר כושר
    רחל .
    09/06/2010

שלום רב לפני כחודש נרשמתי לחדר כושר והתחלתי עם תוכנית אימונים של 300 דקןת אירובי בשבוע שזמן זה מחולק לשעה בשבוע ספינינג ושאר הזמן זה הליכה מהירה בהליכון ואלפטיקל במהירות. בנוסף לאירובי אני עושה פעמיים בשבוע אימוני כוח עם מאמן אישי..בעברי הייתי במשקל של למעלה מ 90 קילו ועשיתי זמן רב את דיאטת ד"ר חרמון מן וירדתי יפה. בשנה האחרונה המשקל שלי מסרב כמעט לזוז למרות שאני ממש לא רוצה לחזור לתפריטי חרמון מן כי זה ממש לא חיים הדיאטה הזו .אני עושה דיאטה של ספירת קלוריות ומגיעה ביום עד 1200 קלוריות. אני ממש רוצה לרדת לפחות עוד 8 קילו .האם מישהו מקצועי יוכל להגיד לי כמה קלוריות עלי לאכול ביום כדי לרדת במשקל, אציין שהדיאטה שלי מורכבת מחטיף דגנים ומעדן דיאט בבוקר ארוחת צהריים סלט טונה ו 2 פ' לחם ולפני אימון 3 פרכיות עם גבינה או פרי או יוגורט כך שאין מצב שאני אוכלת דברים "משמינים"
    אני מגיעה לחדר כושר 6 ימים בשבוע לפי התוכנית הזו

אני בת 27 גובהי 1.67 ומשקלי 72
    נ.ב אוסיף כי מאז שהתחלתי בחדר כושר ירדתי כ 4% שומן ממשקלי ועליתי במסת השריר כ 3 קילו אבל אני עדיין לא מרוצה מכך שמשקל הגוף לא יורד, מישהו יוכל להסביר לי מתי אתחיל לראות ירידה במשקל הגוף והאם אני פועלת נכון ???
    אשמח לתגובה רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה וחדר כושר

הוספת תגובה

• כמה עצות

איתי הר-ניר
    10/06/2010

1. עלייך לברר מהי ההוצאה הקלורית הבסיסית שלך , נסי לחפש באינטרנט מחשבוני BMR.
    2. בכדי לרדת במשקל צריך .....לאכול! התזונה שלך צריכה להיות מתאימה להיותך פעילה גופנית אך גם במאזן קלורי שלילי.
    כלומר, סך הקלוריות שאת מוציאה צריך להיות גבוהה יותר מההכנסה. טווח המאזן השלילי יכול להשתנות, אך לעיתים מדובר בטווח של 200-500 קק"ל.
    ישנה חשיבות להרכב המזון, אך סך הקלוריות הוא הגורם המשמעותי.
    3. מאזן קלורי שלילי קיצוני יכול דווקא למנוע ירידה במשקל.
    4. יש להפסיק תהליכי דיאטה מעת לעת בכדי לאפשר לגוף להתאושש.
    כלומר, אם תהי במאזן קלורי נטרלי / חיובי קטן לתקופה קצרה, זה אף עשוי להטיב עם התהליך הרחב של ירידה במשקל.
    5. אל לך להביט רק על המשקל שלך בק"ג, העובדה שיש לך שינוי בהרכב הגוף חשוב יותר.
    6. עלייך לעדכן את תוכנית האימון הגופני שלך, אם את מבצעת את אותה תוכנית במשך 10 חודשים, נדרש שינוי.
    7. גם מבחינה גופנית מספר ימים של התאוששות מעת לעת רצויים, גם בהיבט של ירידה במשקל.

*התיעצות עם גורמים מקצועיים פנים מול פנים, גם דיאטנית וגם מדריך כושר גופני ובריאות מומלצים.
    גם אם זה יעוץ חד פעמי בכדי לקבל הכוונה וכלים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי איתי

רחל .
    10/06/2010

היי תודה על העזרה בדקתי במחשבון BMR ויצא לי שההוצאת הקלורית שלי היא 1526 מה דעתך כמה קלוריות עלי לצרוך כדי לרדת במשקל
    יום נפלא רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משתנה

איתי הר-ניר
    15/06/2010

בין ימים שאת עושה פעלות גופנית לכאלו שאת לא.
    בכל מקרה מאזן קלורי שלילי של 300-400 קק"ל מקובל.

גם בתקופות של דיאטה יש לבצע הפסקות במאזן קלורי שלילי מפעם לפעם, במיוחד כאשר או מבצעים אימון גופני.
    עלייך להתייעץ עם תזונאי/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רחל

מיכל בן דוד
    11/06/2010

למרות שאני רואה שכבר קיבלת תשובה מאחד מחברי הפורום אוסיף כמה דברים.
    מה שאת מתארת זאת בעיה נפוצה מאוד ומוכרת. הרבה פעמים כשמתחילים דיאטה ועושים התעמלות אחרי כמה זמן הגוף מתרגל למצב בקיים וכבר לא מגיב באותה צורה שהוא הגיב. כלומר, הירידה במשקל היא מאוד איטית ואפילו נעצרת. הסיבה לכך היא כי הגוף התרגל למצב הקיים ועכשיו על מנת להמשיך לרדת במשקל צריכים לאתגר את הגוף מחדש. גם בתזונה וגם בצורת ההתעמלות.

בנוגע תזונה, אני ממליצה לך להפנות את השאלה שלך לתזונאית מוסמכת על מנת לעזור לך לבנות תפריט חדש שיתאים לך.

בנוגע לפעילות הגופנית את כנראה צריכה להעלות את זמן הפעילות האירובית שלך בשבוע. את יכולה להוסיף לפחות עוד שעה של פעילות אירובית בשבוע, ולהוסיף לפחות עוד אימון כוח נוסף. את האימון הנוסף את יכולה לעשות בלי מאמן אישי. את יכולה לקבל ממנו הנחיות מדויקות שלפיהם תעשי את האימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו