מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון בחדר הכושרטל29/06/2010
שלום,
אני בחורה רזה בת 23. גובה 1.65 ומשקלי 49-50 ק"ג.
לאחרונה שמתי לב כי למרות שאני רזה גופי רפוי מעט, והעור אינו מתוח.
החלטתי לחזור להתאמן (הפסקתי קצת עקב טיול בחו"ל והתחלה של לימודים מה שכנראה גרם לגוף להראות פחות טוב).
אני משתלדת להקפיד על 3 אימוני אירובי של ריצה (30 דקות) עם 10 דקות הליכה לחימום בהתחלה ו5 דקות הליכה בסוף להורדת הדופק.
בנוסף, אני מבצעת אימון אנאירובי לירכיים, ישבן, ירך פנימית וחיצונית, חזה, בטן ויד אחורית.
שמתי לב כי החזה שלי גדל בערך במידה, מוצק יותר, שרירי יותר (ממש ניתן להרגיש את השריר), האם זה ייתכן??
בנוסף, יש בעיה אחרת שמטרידה אותי. שמתי לב שגופי נעשה מוצק הרבה הרבה יותר, שיפור משמעותי אך יש לי חשש שבעיקבות חיזוק השרירים אני פחות צרה - הן בהיקף הרגליים, הירכיים, והידיים. הייתי מאוד צרה בעבר.
מה ניתן לעשות ומה האימון המומלץ כדי לחטב את הגוף אך להצר את ההיקפים תוך כדי? אינני מעוניינת לעלות במידות, והיקיפי, גם אם מדובר בתוספת של שריר שמקנה מראה חטוב יותר.
תודה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טל
יעל הראל29/06/2010מה שתיארת הוא אכן עלייה במסת השריר, עלייה זו מגדילה את הנפח של השרירים ומעבה אותם ולכן היא גורמת למראה "עבה" לפעמים, אני באופן אישי אוהבת מראה מוצק וחטוב על פני מראה רפוי...
הדרך לא לעבות את השרירים ועדיין לחטב אותם, היא לעבוד עם משקלים נמוכים והרבה חזרות.
לגבי שריר החזה, אני ממליצה לך להוריד את המשקל ואת מס' הסטים שאת מבצעת, אני חייבת לציין שנדיר מאוד להרגיש שהחזה "גדל" בעקבות ביצוע תרגילים, לרוב הוא דווקא מקבל מראה שרירי אך מצומק יותר.
בעניין הרגליים, אני ממליצה לך לא לבצע סקווטים ולאנג'ים כנגד משקלים גבוהים, הם מעבים את שריר הארבע ראשי ועלולים לגרום לרגליים להראות עבות יותר, עבדי נכגד משקל הגוף שלך במקום.
בכל אופן, הרבה בנות מייחלות לעבור את התהליך שקרה לך ולהצליח להעלות משמעותית כ"כ את מסת השריר, לכן אני חושבת שאת צריכה בסה"כ לשמוח ולהנות מהמראה החטוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! יש לי שאלה נוספת
טל29/06/2010איך אני יכולה לעבוד על הירכיים והישבן מבלי לעבות את השרירים? (הבנתי שכנגד משקל הגוף אבל אני לא יודעת איך אני אמורה ליישם את זה בפועל)
ועוד משהו- משקל נמוך ומעט חזרות? כי לפי מה שידוע לי לאחר ששאלתי כמה וכמה מאמנים חיטוב וחיזוק השריר עובד כשיש בין 15 ל20 חזרות במשקל נמוך.
היום אני עובדת על מכשירים: יש את המכשיר הזה שיושבים ושמים את הרגליים מול על המשטח ואז דוחפים את עצמך אחורה תוך ישור הרגליים וחוזרים שוב קרוב - הבנתי שזה ממש עובד על הארבע ראשי אז הורדתי משקל ל20 קילו במקום 30 ואני שמה את הרגליים לא ב90 מעלות בין השוק לירך אלא קצת יותר גבוה - הבנתי שכך זה עובד יותר על האיזור שקרוב לישבן. אני עושה 3 סטים של 15-20 חזרות.
בנוסף לישבן אני עובדת על מכשיר ששמים את הרגל מעל כרית עגולה כזו ודוחפים אותה אחורה כנגד משקל מסויים, גם 3 סטים של 20 חזרות בכל רגל
אני מסכימה איתך לגבי המראה הרפוי לעומת החטוב אך אני בטוחה שאפשר לשמור על חיטוב ודקות (צרות) של הגוף, לא?
תודה רבה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טל
יעל הראל30/06/2010הכוונה היא לסקווטים ולאנג'ים כנגד משקל גוף בלי להעזר במשקולות או מוט, (את יכולה גם להעזר במדרגה), כמו כן כל תרגילי החיטוב לירכיים ולירך הפנימית ללא משקולת רגל.
בקשר לשאלתך השנייה זו הייתה כוונתי, הרבה חזרות 15-20 כנגד משקלים קלים- באופן הזה לא מעבים את השריר רק מחטבים.
העבודה שתיארת נשמעת לי בסדר גמור, טוב שהורדת את המשקל כי התרגיל לארבע ראשי כנגד משקלים כבדים בהחלט מעבה את השריר וכך עלול לעבות את הירך.
התרגיל שתיארת לישבן הוא תרגיל מצויין, אני חושבת שבנוגע אליו אין לך מה לדאוג כי "לעבות" את שרירי הישבן והירך האחורית זה דיי קשה, בכל אופן לא כתבת כנגד איזה משקל את עובדת, אבל 3 סטים של 20 חזרות נשמעים לי מצויין.
אם את רוצה להישאר דקיקה וחטובה אחת הדרכים הטבות היא השתתפות בשיעורי עיצוב, פילאטיס, ושיעורי core, שם גם מתחזקים וגם עובדים בדרך בכלל בצורה "נשית" יותר שמתמקדת בדיוק בחיטוב ולא בהעלאה מוגזמת של מסת השריר. בנוסף אני ממליצה לך גם לשלב תרגילים על כדור הפיטבול (שאלי את המדריכים בחד"כ), למשל בשכיבה על הגב הנחת כפות הרגליים על הכדור ב 90 והעלאת הישבן תוך כדי כיווצו כלפי מעלה, לאחר מכן יישור הרגליים והחזרתם לכיוון הישבן, זה תרגיל מצויין שעובד על השרירים העמוקים וכמובן על שרירי הישבן והירך האחורית ובו את עובדת רק כנגד משקל גופך וכנגד חוסר היציבות של הכדור. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)