מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן כמו של חודש שישיליאורה08/07/2010
אני כבר 7 חודשים אחרי לידה שישית יש לציין, אני סובלת מצניחת רחם מדרגה ראשונה, האם יכול להיות שהבטן שלי כ"כ בולטת בגלל צניחת הרחם והאם יש לי סיכוי להוריד אותה בכלל או שבגלל מצבי אסור לי לעשות כל פעילות גופנית הקשורה לשרירי בטן, והאם האופציה היחידה שלי לחזור לגיזרה היא לעשות ניתוח פלסטי של שאיבה או מתיחה.
בנוסף הייתי רוצה לדעת איזה פעילות גופנית מותר לי לעשות כדי לחזור למשקל שהייתי בו אחרי הלידה השנייה (בערך 6 ק"ג עודף - אני בת 34 שוקלת 60 ק"ג , 160 ס"מ, ולפי מדידה יש לי כ- 30% שומן בגוף) בהחלט לא מצב אידאלי,
פעילות שלא תפעיל לחץ מיותר על שרירי רצפת האגןותחמיר את המצב.
מה לגבי שחיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ליאורה
יעל הראל09/07/2010לדעתי אין קשר ישיר למראה הבטן ולצניחת רחם, לפעמים הבטן נשארת נפוחה אחרי לידות ולצערי לא תמיד ניתן להחזיר אותה למצב שלפני הלידה, זה משתנה מאוד בין אישה לאישה ותלוי בעיקר בגנטיקה ובמבנה גוף. אני מאוד ממליצה לך מאוד לבצע תרגילי בטן, אני אפילו חושבת שאת ממש חייבת לבצע אותם, אחרת תחלישי עוד יותר את רצפת האגן, את הבטן ואת הגב.
תרגילי הבטן שעלייך לבצע הם תרגילים בהם את עובדת בעיקר על השריר הרחב בטני (=השריר ה"עוטף" את הבטן לרוחב). עלייך לעבוד עם מכשירי עזר כגון כדור קטן ולבצע לחיצות על של הכדור בין שתי הבירכיים, תוך כדי שאת אוספת את רצפת האגן ונושפת, שלבי גם עבודה על הכדור הגדול. אולי כדאי לך לברר בקופות החולים, בד"כ יש שם סדנאות בהם לומדים תרגילים לחיזוק האגן, אבל העיקרון הוא פשוט- עלייך לאסוף את רצפת האגן למשך 7-10 שניות תוך כדי נשיפה ואז לשחרר, עלייך לבצע את התרגילים-4-5 פעמים ביום למשך 3-4 דק' ביום (אם אינך יודעת לאסוף את רצפת האגן, את יכולה לעצור את השתן פעם אחת בשירותים, וכך להרגיש איך מבצעים את התנועה).
תרגילי בטן נוספים כגון כפיפות בטן ואלכסונים, את יכולה כמובן לבצע גם, את רק חייבת לוודא שאת אוספת את רצפת האגן לפני שאת עולה ונושפת בזמן העלייה.
הפעילות המומלצת לירידה במשקל היא פעילות אירובית,כמו הליכה, שיעורי אירובי גם שחייה מאוד מומלצת ובמיוחד בשבילך כי אין בה עומס על רצפת האגן. חשוב שתקפידי לאסוף את רצפת האגן גם בפעילות האירובית (וכמובן לאורך ההתנהלות שלך בבית, בעת הרמת חפצים וכו', הימנעי מאוד מהרמה של חפצים כבדים- אפילו מנשיאת הילדים לאורך זמן על היידיים, כי זה מעמיס מאוד על רצפת האגן). אני ממליצה לך גם לשלב אימוני כוח, למשל שיעורי עיצוב, פילאטיס (מומלץ מאוד - כי שם דגש על רצפת האגן), יש לשלב גם תרגילים בחדר הכושר על המכשירים ולבצע גם אימונים מחזוריים המשלבים פעילות אירובית וכוח לסירוגין. בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)