הפחתת רגליים שריריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת רגליים שריריות
    הספורטאית
    12/07/2010

שלום,
    אני סטודנטית בת 25.
    מאוד אוהבת לעשות ספורט - ריצה, הליכה מהירה, קיבוקסינג, שיעורי זומבה ושיעורי עיצוב ופילאטיס למיניהם ומקפידה על תזונה נכונה ובריאה. העניין הוא שלאחרונה אני שמה לב שכתוצאה מהאימונים האינטנסיביים וההליכה לחדר כושר אמנם החלק העליון שלי נהיה מאוד מעוצב אבל מצד שני, נהיו לי רגליים שריריות מדי.
    המדריכים בחד''כ ייעצו לי להפחית באימונים ולתת לגוף יותר זמן מנוחה והתאוששות אבל עם זאת אני לא רוצה לעלות במשקל - אני בחורה רזה יחסית אבל יש לי איזה 5 ק''ג שהייתי שמחה להפחית.
    הייעוץ שקיבלתי הוא לעבור להליכה מהירה במקום ריצה, 3 פעמים אימונים משולבים עיצוב וחיטוב ופילאטיס ועוד אימון אחד של קיבוקסינג. שאלותיי הן כדלקמן:

1.האם באמת מספיק לצמצם את הפעילות האירובית לפעמיים בשבוע בהתחשב בעובדה שאני עושה עוד אימוני עיצוב ופילאטיס? זה נשמע לי ממש מעט.

2. האם כדי שהרגליים שלי יחזרו למצבם הנורמלי (תמיד הרגליים שלי היו דווקא החלק הכי רזה בגוף) אני צריכה להימנע מריצה? אני מאוד אוהבת לרוץ ורצה בסביבות ה8 ק''מ בכל פעם וכל הויתורים האלה קשים לי. אנא עזרו לי והמליצו על השילוב האולטימטיבי של שריפת קלוריות + חיטוב בהתחשב בפעילויות שציינתי.

3. אני מבינה שצריך לתת לגוף זמן מנוחה אבל האם יום או יומיים אינם מספיקים לכך?

4. האם אימון של שלושה ימים ברצף - פילאטיס/עיצוב/קיבוקסינג אינו מומלץ?

המון תודה ומקווה שאקבל מענה.
    ספורטאית מתוסכלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת רגליים שריריות

הוספת תגובה

• לספורטאית המתוסכלת

מיכל בן דוד
    14/07/2010

יש כמה תשובות לשאלה שלך:
    רגליים שריריות זאת לא ממש בעיה , אני למשל ממש אוהבת את המראה הזה. ואין מה לעשות אדם שמתאמן הרבה בחדר כושר גופו יגיב בהתאם וטוב שכך. אם זה ממש מפריע לך אז אין ספק שכנראה את צריכה למתן את הפעילות הגופנית ולהחליט על מה את מוותרת. לדוגמה אם את אוהבת לרוץ מעבר לספורט, וזה עושה לך טוב לנפש אין סיבה שתפסיקי אם זה . אולי תרוצי פחות פעמיים במשך השבוע אבל בהחלט אין סיבה להפסיק את זה קליל.

את צריכה להיות ברורה עם עצמך לדעת מה את רוצה להשיג מהאימונים ובהתאם לכך לתכנן את השבוע.
    אני ממליצה לך לרוץ / ללכת 3 פעמים בשבוע (לסירוגין) ובימים הנותרים להיכנס לאחד השיעורים שציינת. אם את נכנסת לשיעורים כמו זומבה קיקבוקסינג או מדרגה זה יכול להיות במקום אימון ריצה באותו יום.
    בנוסף, מנוחה לגוף היא בדרך כלל בין 24 שעות ל 48 שעות ,תלוי באופי ובעצימות באימון .

אני מקווה שקיבלת מענה לשאלתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו