ריצה עם עודף משקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה עם עודף משקל
    שוש
    30/09/2010

שנים שאני חולמת לרוץ, אך אני כבדת משקל (עם חזה לא קטן בכלל) ואני לא יודעת איך להתחיל. נרשמתי לחדר כושר ואני צועדת על ההליכון, כשמסביבי כולם רצים ונהנים, אך אני בגלל משקלי ובגלל כובד החזה, מפחדת/ מתביישת/ לא יודעת בכלל איך עושים את זה.
    אנא עיזרו ל להתחיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה עם עודף משקל

הוספת תגובה

• הי שוש

יעל הראל
    30/09/2010

את בדרך הנכונה כי הדרך להתחיל לרוץ היא בהליכה. בהדרגה נסי לשלב קטעי ריצה קצרים במהלך ההליכה שלך, למשל 1 דק' ריצה ו9 דק' הליכה, תרגלי זאת במשך שבועיים-שלושה ואז עברי ל 2דק' ריצה 8 הליכה, לאחר שלושה שבועות עברי ל 3 דק' ריצה ו 7 דק' הליכה .. וכן הלאה וכן הלאה.. עד שתצליחי לרוץ 5-7 דק' רציפות כשביניהן את הולכת 3-4 דק', הרעיון הוא שבסופו של דבר תצליחי לרוץ ברצף ללא הפסקות. בעניין עודף המשקל חשוב לי להבהיר לך שאם הוא עודף גדול מאוד, ריצה לא בהכרח מתאימה כי יש בה עומס גדול מאוד על המפרקים, רצוי שתתחילי בתהליך של ירידה במשקל ורק אז תתרגלי את הריצה, כך לא תעמיסי על עצמך. בעניין החזה, את יכולה לקנות חזיית ספורט איכותית המתאימה לפעילות כמו ריצה, ביגוד ספורט וחזיות מתאימות דווקא התפתחו מאוד בשנים האחרונות ואני מכירה אישית נשים ומתאמנות שלי שרצות עם חזיות כאלה ומדווחות שנוח להן מאוד. אני מקווה שהצלחתי לעזור ואשמח לשמווע איך את מתקדמת, חג שמח, יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו