הרדמות כף רגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרדמות כף רגל
    יעל
    23/10/2010

בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
    מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
    האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות כף רגל

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל - תגובה

יעל הראל
    26/10/2010

יכול להיות מאוד שכאשר את צועדת יש לחץ על החוליות הבעייתיות (כי הרי בהליכה אנו בולמים בערך פי 1.2 ממשקל הגוף שלנו), לעומת רכיבה בה אין עומס ישיר על המפרקים. אני ממליצה לך לבצע הליכה קצרה (10-15 דק') ולא מאוד נמרצת עם נעליים איכותיות (יש לכל חברה דגמים שיוכלו להתאים ולתמוך בנקודות החשובות בכף הרגל ובעמוד השדרה) ואז לעבור לרכיבה/דיווש על אופני כושר, כמו כן את יכולה לוותר על ההליכה ורק לדווש, העיקר לבצע פעילות גופנית אירובית של חצי שעה ביום בשביל להוריד את רמות הסוכר והכולסטרול, את יכולה גם לשחות אם יש לך גישה לבריכה או לבצע פעילות אירובית במים כי גם בה אין עומס ישיר על המפרקים. כמו כן, חשוב שתקפידי לבצע מתיחות לפני ואחרי האימון, באופן הזה תמנעי מראש מצב של התקצרות השרירים וכאבי גב. בגדול הייתי ממליצה שלא תבצעי פעילויות כגון הליכה ארוכה ונמרצת בשיפועים, ריצה, אירובי ,קיקבוקס וכו', כי בפעיליות אלה יש לחץ רב יותר על המפרקים וכמובן על חוליות הגב. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו