מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בת 52 והתחלתי לאחרונה לרכב עלסמדר08/11/2010
אופניים כדי לרדת במשקל(עלי לרדת כ-15ק'ג) רציתי לדעת כמה פעמים ובאיזו מהירות וחוזק ולאורך כמה זמן עלי לעשות בכל פעם,(מתכוונת למינימום ההכרחי)אני לא אוהבת שום ספורט וזה הדבר היחידי שעוד מדבר אלי איכשהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 52 והתחלתי לאחרונה לרכב על - תגובה
יעל הראל09/11/2010הי סמדר, משום מה משפטך נקטע ולא כתוב על מה התחלת לרכוב, אני מניחה שעל אופניים ולא על אופניי ספינינג. על מנת לרדת במשקל מומלץ לבצע לפחות 3 אימונים שבועיים ובהדרגה לעלות אפילו לארבעה-חמישה. בעניין המהירות/העצימות אינני יכולה להגיד לך בדיוק, זה תלוי ברמת הכושר שלך, בגיל וכו'. מבחינת הנוסחא היבשה את יכולה לחשב 226 פחות הגיל שלך ואז לקבל את הדופק המקסימלי לגילך (174 פ/ד), אח"כ נהוג לחשב את דופק הדרוש לך באחוזים. לפעילות בינונית יש לחשב 70-75% מהדופק המקיסימלי, ואח"כ ככל שהכושר ישתפר תוכלי לעבוד בעצימות של 80% מהדופק המירבי, כך שאצלך בעצימות של 70-70% יוצא שעלייך לעבוד בדופק 121-130 פ/ד (=פעימות לדקה). חשוב לי לציין שדופק יכול להיות מדד מאוד יבש ולא לעלות בקנה אחד עם התחושות הפיזיות, ולכן אני ממליצה שתסתמכי יותר על התחושה שלך ותכווני למאמץ בינוני ולא קשה מידי כדי לא העמיס על עצמך יתר על המידה. ודבר אחרון, לא תוכלי לרדת רק מפעילות גופנית מתאימה, לתזונה חלק מכריע ביותר בתהליך ולכן, אני ממליצה לך להקפיד לאכול באופן מסודר, לצרוך פחות שומנים ומתוקים, לאכול יותר ירקות ודגנים מלאים שתורמים לתחושת שובע ולשתות הרבה מים, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)