אני בת 52 והתחלתי לאחרונה לרכב על

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בת 52 והתחלתי לאחרונה לרכב על
    סמדר
    08/11/2010

אופניים כדי לרדת במשקל(עלי לרדת כ-15ק'ג) רציתי לדעת כמה פעמים ובאיזו מהירות וחוזק ולאורך כמה זמן עלי לעשות בכל פעם,(מתכוונת למינימום ההכרחי)אני לא אוהבת שום ספורט וזה הדבר היחידי שעוד מדבר אלי איכשהו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני בת 52 והתחלתי לאחרונה לרכב על - תגובה

יעל הראל
    09/11/2010

הי סמדר, משום מה משפטך נקטע ולא כתוב על מה התחלת לרכוב, אני מניחה שעל אופניים ולא על אופניי ספינינג. על מנת לרדת במשקל מומלץ לבצע לפחות 3 אימונים שבועיים ובהדרגה לעלות אפילו לארבעה-חמישה. בעניין המהירות/העצימות אינני יכולה להגיד לך בדיוק, זה תלוי ברמת הכושר שלך, בגיל וכו'. מבחינת הנוסחא היבשה את יכולה לחשב 226 פחות הגיל שלך ואז לקבל את הדופק המקסימלי לגילך (174 פ/ד), אח"כ נהוג לחשב את דופק הדרוש לך באחוזים. לפעילות בינונית יש לחשב 70-75% מהדופק המקיסימלי, ואח"כ ככל שהכושר ישתפר תוכלי לעבוד בעצימות של 80% מהדופק המירבי, כך שאצלך בעצימות של 70-70% יוצא שעלייך לעבוד בדופק 121-130 פ/ד (=פעימות לדקה). חשוב לי לציין שדופק יכול להיות מדד מאוד יבש ולא לעלות בקנה אחד עם התחושות הפיזיות, ולכן אני ממליצה שתסתמכי יותר על התחושה שלך ותכווני למאמץ בינוני ולא קשה מידי כדי לא העמיס על עצמך יתר על המידה. ודבר אחרון, לא תוכלי לרדת רק מפעילות גופנית מתאימה, לתזונה חלק מכריע ביותר בתהליך ולכן, אני ממליצה לך להקפיד לאכול באופן מסודר, לצרוך פחות שומנים ומתוקים, לאכול יותר ירקות ודגנים מלאים שתורמים לתחושת שובע ולשתות הרבה מים, בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו