מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורט ועליה במשקלאלה10/11/2010
אני כבת 42. לא שמנה (1.60 כ- 44 ק"ג). עוסקת בספורט מידי יום. שעה הליכון ושעה ספינינג (הספינינג כ- 5 פעמים בשבוע). כל בוקר לפני ההליכון אני עושה מתיחות ומשקולות על המזרון ושכיבות סמיכה על הכדור. אני לא אוכלת הרבה ומאוד מקפידה לשמור לא לאכול בצקים ושטויות. הבעיה היא שישנם ימים ושבועות שאני עולה במשקל לפעמים עד 2 ק"ג ולא מצליחה להוריד אותם. אני מתעבה והמכנסיים קטנים עליי. וזה בעיקר מה שלא מובן לי. ספורט לא אמור להצר היקפים בירכיים ולגרום לנו לרזות? האם הפסקה בפעילות גופנית תגרום לגוף להתאזן ולחזור לעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ועליה במשקל - תגובה
יעל הראל11/11/2010בגדול ספורט תורם למאזן קל' שלילי במידה ואוכלים נכון ואז לטווח ארוך הוא יתרום לירידה במשקל (ירידה באחוזי השומן וכו'). פעילות כמו ספיניניג, ריצה וכו', יכולה גם "לעבות" לנו מעט את מסת השריר ברגליים ובכלל ולכן, לא תמיד הספורט גורם להצרת היקפים, אלא למראה מחוטב יותר.
אינני ממליצה לך להפסיק פעילות, אלא לנסות לבצע פעילות כגון שיעורי עיצוב, פילאטיס,פילאטיס מכשירים,core, עבודה בחדר הכושר בעזרת משקלים נמוכים יותר ועבודה חזקה יותר כנגד משקל גוף- פעולות אלה מעלות את הטונוס השרירי ומחזקות את הגוף "מבפנים", וכך הן יוכלו לתרום לשמירה על גוף חטוב ללא הגדלה משמעותית של מסת השריר. אני ממליצה לך גם לגוון את הפעילות האירובית, למשל במקום 5 פעמים ספיניניג לבצע גם הליכות, שחייה וכו'. כמו כן, יתכן שלמרות שאת חושבת שהתזונה שלך בשבועות שתיארת הינה מאוזנת, יש בה חגירות קטנות שכן גורמות לעלייה במשקל, בכל אופן מהנתונים שכתבת על המשקל והגובה את ממש רחוקה מעודף משקל כלשהו ולכן אני ממליצה לך להיזהר מאד מירידה נוספת במשקל או מהקפדה יתרה על יצירת מאזן קלוריות שלילי, הקפידי להיות על מאזן ניטרלי, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)