מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבות סמיכהיעל06/12/2010
היי,
אני מתאמנת פעמיים בשבוע במשך כשעתיים בקבוצה של הכנה לצבא.
אנחנו עושים שם ריצות, כפיפות בטן, שכיבות סמיכה וכו'.
בכפיפות בטן אני סבבה, אבל אני לא מצליחה לעשות שכיבות סמיכה. אני בקושי מצליחה אחד. הבעיה היא גם שאני לא מצליחה לרדת עם הגוף כמעט בשכיבת סמיכה. זה מאוד קשה לי.
מה את ממליצה לי לעשות? יש איזה תרגילים שכגאי לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות סמיכה - תגובה
יעל הראל08/12/2010הי, שכיבות סמיכה הן באמת תרגיל קצת קשה לרוב הבנות. הוא דורש חגורת כתפיים חזקה, שרירי core (=שרירי בטן עמוקים ושרירי היציבה) חזקים, עבודה על ששרירי החזה וכמובן חיזוק של התלת ראשי, לכן, אני ממליצה לך לבצע את הדברים הבאים שיתרמו לחיזוק קבוצות השרירים שכתבתי:
1. נסי להישאר במצב סמיכה סטטי תוך כדי שאת מעמיקה את הבטן לכיוון הגב, לא מקשיתה את הגב, וכמובן נושפת. בצעי את התרגיל 3 פעמים למשך 25 שניות (בלי לבצע כפיפות מרפקים). פעמיים ביום.
2. בצעי תרגילי בטן לחיזוק השרירים העמוקים, קשה לי להסביר לך כאן אבל תוכלי לחפש באינטרנט וכמו כן אם יש לך כדור גדול יש מגוון תרגילי בטן ויציבה שתוכלי לבצע עליו.
3. חזקי את חגורת הכתפיים ואת זוקפי הגב (אם את מנויה לחד"כ תוכלי לשאול את המדריך). למשל תרגיל לחיצת כתפיים כנגד משקולות, תרגילים במנח של עמידת 6, תרגילי קירוב שכמות וכו'.
4. בצעי תרגילים לחיזוק השריר האחורי של הזרוע= התלת ראשי: כגון פשיטת מרפק כנגד משקולת/גומיה, או פשיטת מרפקים כנגד משקלות בעת שכיבה על הגב. כמו כן את יכולה להיעזר בספסל או כיסא ולבצע עליו שכיבות סמיכה אחוריות.
5. בצעי תרגילי חזה- אם את בחד"כ יש את הפרפר- וכל המכשירים שמציעים לחיצת חזה, את יכולה גם בשכיבה על הגב כנד משקולות יד לבצע קירוב בכתף.
התייעצי גם עם המאמן שלך בחוג והראי לו את התרגילים שכתבתי, הוא יוכל להדגים לך אותם. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)