מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לב- ריאה על הפניםשירי22/01/2011
אני בת 30 ובריאה.
אני עוסקת דיי הרבה בפעילות גופנית (החל מפילאטיס ועד לריצה, זומבה וכו)
מה שמטריד אותי זה שהגוף שלי מתרגל לריצות, הוא לא מתעייף ולא כלום אבל הנשימה שלי מקשה מאוד ולוקח לי המון זמן "להתאושש" נשימתית ( אני עושה ריצות אינטרוולים של ריצה+זמן התאוששות וחוזר חלילה).
גם כשאני עולה מדרגות או הולכת ברחוב בעלייה- אני לא מצליחה לדבר תוך כדי כי קשה לי לנשום..
האם יש תרגילים יעודים שיכולים לעזור לי לפתח כושר לב-ריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב- ריאה על הפנים - תגובה
מיכל בן דוד23/01/2011הי שירי,
לא ציינת כמה זמן מנסה לשפר את הסבולת לב ריאה שלך. מה שאת מציינת נשמע הגיוני לחלוטין. עליה במדרגות או הליכה בעליה הרבה יותר מאמצת מהליכה רגילה ולכן את מתקשה בנשימה.
אינך יכולה להשוות פעילות בחוגים שונים כגון פילטיס ואפילו זומבה לריצה. בשיעורים אלו הדופק לא מגיע לדפקים שמגיעים אליו בריצה, וגם אם כן ( לדוגמה בשיעור זומבה) לא נמצאים בדופק גבוה לאורך זמן. ולכן את לא צריכה להיות מודאגת או מופתעת מתופעה זו למרות שאת מתאמנת כבר כמה זמן.
אחת הדרכים לשפר סבולת לב ריאה זה לעבוד על זה בהדרגה , כלומר לא לעשות אימונים קשים מידי מוקדם מידי.
אימון אינטרוולים זה טוב , כשזמן ההליכה צריך להיות מספיק ארוך בכדי שהדופק ירד (לדוגמה 5 דק' הליכה 2 דק' ריצה) עם הזמן אפשר לעלות את משך הריצה או לחילופין את מהירות הריצה . בנוסף, ניתן לקצר את זמן ההליכה בין לבין.
בנוסף, יכול להיות שהקצב שאת מכתיבה לעצמך בריצה מהיר מידי בשבילך ולכן קשה לך להתמיד בו, תנסי לרוץ במהירות יותר איטית ולראות אם את מצליחה להתמיד בריצה לאורך יותר זמן. עם הזמן את כמובן יכולה לעלות את קצב הריצה .
בגלל שאת כבר מתאמנת השיפור יכול להיות די מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)