כושר גופני בהיריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני בהיריון
    שרון
    03/02/2011

שלום,

אני בשבוע 18 להיריון.
    לפני ההיריון התאמנתי בחדר כושר - בעיקר אימון בהליכה מהירה בעלייה ובמכשירי כוח (מכשירים לידיים ולרגליים).
    אני מתלבטת האם בתקופת ההיריון כדאי לי להמשיך עם אותה פעילות שעשיתי לפני ההיריון רק בעצימות נמוכה יותר (זה מה שאני עושה כיום, ואני חייבת לציין שאני מרגישה שהמכשירים מפעילים לי לחץ על הבטן), או להתחיל בשיעורי פילאטיס.
    האם שיעורי פילאטיס, עיצוב ויוגה יכולים להוות תחליף מלא לאימון בחדר כושר והאם הם תחליף טוב יותר לתקופת ההיריון?
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני בהיריון

הוספת תגובה

• כושר גופני בהיריון - תגובה

יעל הראל
    04/02/2011

הי שרון, התשובה לשאלתך בעצם כתובה בשאלה שהפנית, אם את מרגישה שהמכשירים מפעילים לך לחץ על הבטן או גורמים תחושה לא נעימה אני ממליצה לך בהחלט לעבור אל סטודיו :-) עולם הסטודיו מהווה תחילף מצויין, שם תוכלי גם לשאול את המדריכה על תרגילים חלופיים והתאמות להריון. פילאטיס (לדעתי כמי שנמצאת בשבוע 25 להריון ומדריכה ומתאמנת בענף כבר מס' שנים) לא תמיד מתאים, כי גם בו יש הרבה מאוד עבודת בטן וזה לא תמיד נעים, לעומת זאת יוגה יכולה להתאים (אגב, יש גם יוגה לנשים בהריון שהיא מאוד נעימה בה עובדים גם על נשימות). אני ממליצה לך להשתתף בשיעורי עיצוב, כי בהם יש מגוון תרגילים גדול בהם תוכלי לעבוד על כל הגוף (כולל כמובן על רצפת האגן) רק תוודאי עם המדריכה ממה היא ממליצה לך להימנע. אני מאוד ממליצה כן להמשיך עם ההליכות, אך הפעם ללא עליות ושיפועים, הקפידי לבצע 3-2 הליכות מתונות, לא מהירות מידי ולא כאלה שמעלות מאוד את הדופק, יש להליכה משמעות חיובית מאוד על תהליך הלידה וההריון בכלל, וחבל להימנע ממנה.
    לסיכום: המשיכי לבצע פעילות, אך תהיי קשובה לגופך, הימנעי ממה שלא נעים לך והקפידי לא להעלות את הדופק יתר על המידה, התרכזי באיסוף רצפת האגן כל זמן שאת יכולה והקפידי על נשימות נכונות בייחוד בעת מאמץ. בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו