מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון בחדר כושרגילי17/03/2011
התחלתי לאחרונה להתאמן בחדר כושר.
אין לי ממש נסיון בחדרי כושר, וכשאני מגיעה לשם אני די אובדת עצות...
כשאני על מכשירי האירובי- אין לי מושג על איזה דופק לשמור (ואיך לבדוק אותו תוך כדי?- לא לכל המכשירים יש מד דופק), שזה דבר שמאוד חשוב לי כיוון שיש לי נטייה להקל על עצמי מאוד בעצימות במכשירים האלה....
דבר שני- יש כל כך הרבה מכשירים לחיזוק השרירים (לפלג גוף עליון ותחתון, שמקיפים הרבה מאוד קבוצות של שרירים)- שאם אנסה לעשות את כולם אאלץ לבלות שם חצי יום בכל פעם.
איך לדעתכן רצוי לברור בין המכשירים? למיטב הבנתי כן רצוי להתמיד על אותם מכשירים (לשם שיפור ביצועים ויעילות)... מה הטעם במכשירים לירך הפנימי או החיצוני או לשרירי הישבן אם בלאו הכי מה שיקבע את החיטוב זה אחוזי השומן?
ודבר נוסף- מה לגבי כמות הסטים המומלצים? וכמות החזרות בכל סט?
תודה
אגב,
אני לא כל כך סומכת על המדריכים שם ואני רוצה לקרוא קצת על אימוני כושר ובניית תוכניות אימון. אם יש איזשהו אתר מומלץ בשליפה או ספר- אשמח לשמוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בחדר כושר - תגובה
יעל הראל20/03/2011הי שירה,
כדי לדעת על איזה דופק לשמור אני צריכה לדעת מה מטרתך וגם בת כמה את? האם התאמנת בעבר וכו' או שאת רק מתחילה פעם ראשונה, כמה זמן לא התאמנת?... בגדול, בשלב הראשוני של התחלת פעילות, את יכולה להעזר בגופך (ולא במדידת דופק) כדי לדעת איפה את עומדת, כלומר אם קל לך מידי העלי את הקצב, אם קשה לך ואת מתנשפת ולא יכולה לדבר, זה אומר שקשה לך מידי בשלב זה ועלייך להוריד את העצימות (אם מאוד חשוב לך, את יכולה לעצור ולמדוד דופק באופן ידני או להעזר בשעון דופק ואחרי שתכתבי לי את גילך ומטרתך אוכל לכוון אותך למס' פעימות לדקה באופן מדוייק). בעניין המכשירים, באמת לא נהוג לעבוד על כולם בכל אימון, נהוג לחלק את קבוצות השרירים ולעבוד בכל אימון על קבוצה אחרת ואז ולסירגין לעבוד בכל אימון על קבוצה והאימון הבא על הקבוצה השנייה. מטרת העבודה על המכשירים היא העלאת מסת השריר הכוללת (מה גם שזה תורם לחיטוב כללי של הגוף, למרות שברור שאם יש שומן/צלוליט אז מן הסתם זה לא יוריד אותה באופן מקומי, בכל אופן ככל שמפתחים מסת שריר גדולה יותר, חילוף החומרים הבסיסי עולה וכך לעשה תורמים לירידה במשקל, מה גם שחשוב לשמור על טונוס שרירים נכון ויציבה נוכנה ואימוני כוח על המכשירים תורמים מאוד לכך).
אני ממליצה לך למרות שציינת שאינך סומכת על המדריכים, להעזר בהם, שיראו לך את המכשירים ויבנו לך תכנית בסיסית (הרי בסופו של דבר אין סיכוי שהם לא יודעים לבנות תכנית בסיסית, כי זה תפקידם), הם יוכלו לעשול לך "סדר" בבלגן. בעניין החזרות והסטים בתור התחלה נהוג לבצע 12-15 חזרות במשקל של כ 80% מהיכולת המקסימלית שלך.
בעניין הקריאה האינטרנט מלא בתכנים, רשמי "תכניות אימון למטרת...." או באיזה דופק להתאמן, או "חדר כושר" וכך תמצאי חומרים על הנושא.
אני ממליצה לכל מתאמן פשוט לקחת שניים שלושה אימונים אישיים עם מאמן וכך לקבל מושג התחלתי ודגשים לפעילות, אבל זה לשיקולך כי זה מוסיף הוצאה כספית, בכל מקרה זה יכול מאוד, מאוד להועיל לך,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)