מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותדניאל30/03/2011
שלום יש לי שאלה לגבי חיטוב וירידה בהיקפים אני 1.67 ושוקלת 50 הבעיה היא שירדתי בחצי שנה האחרונה במשקל מבלי לעשות ספורט והמשקל שלי עומד כרגע על 49 - 50 ואסור לי לרדת עוד במשקל מבחינה בריאותית, הבעיה שלי היא שאני לא רוצה לרדת במשקל אבל כן רוצה לרזות לחטב את הגוף ולרדת בהקפים על מנת שהגוף יראה יותר טוב ושהבגדים יראו יותר טוב. ואני לא יודעת איך לעשות זאת אני הבנתי שצריך לבנות מסת שריר וככה אני גם יעלה במשקל אבל לא אשמין האם הדבר אפשרי?
כמו כן רציתי לדעת איך לעשות זאת? איזה סוגי ספורט מומלצים לעשות וכמה זמן על מנת להגיע למה שאני רוצה? מצד אחד אני לא מרוצה מהגוף שלי אבל מצד שני אסור לי להרזות ולרדת עוד במשקל ואני תקועה ולא יודעת מה לעשות עם המצב אני אשמח אם מישהו יכול לכוון אותי כיצד לעשות זאת, תודה ויום טוב (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול לעזור לי?
דניאל01/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות - תגובה
יעל הראל02/04/2011הי דניאל, לא כתבת בת כמה את ומה הרקע שלך? האם התאמנת בעבר..?
בכל אופן באמת אסור לך לרדת עוד במשקל. אני ממליצה לך להתחיל באימוני כוח/התנגדות, או במסגרת חדר כושר או במסגרת של שיעורי עיצוב וחיטוב בסטודיו. ממה שתיארת את צריכה בסך הכל להעלות את מסת השריר וכך טונוס השריר יעלה גם הוא ותרגישי טוב יותר עם גופך. בשלב זה לא הייתי מתמקדת בפעילות אירובית, אלא כפי שציינתי יותר אימוני כוח ומשקולות, ובשביל לשמור על הכושר את יכולה לשלב גם שתי צעידות שבועיות של 35-40 דק'. הקפידי לעבוד עם משקלים נמוכים בהתחלה והקפידי לקבל הנחייה מקצועית מאיש מקצוע- ממדריך או ממאמן כושר אישי, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דניאל02/04/2011היי יעל קודם כל תודה שענית לי, אני בת 17 התאמנתי בעבר בבית יש לי הליכון,טרמפולינה ומדרגת אירובי עשיתי בעיקר הליכות או אירובי מדרגה ולא התאמנתי במשך בערך חצי שנה וגם בגלל שירדתי במשקל בלי לעשות ספורט אז לא המשכתי לעשות, עכשיו כנראה שחלק מהמשקל ירדתי היה בעיקר ממסת השריר הייתי מאוד חלשה במצב גופני ירוד אבל מאז כבר עברו חודשיים שלושה ועכשיו אני חזרתי לעצמי וכמו שאמרתי לך אני תקועה בבעיה הזאת, אני לא אוהבת ללכת למכון כושר ומעדיפה לעשות פעילות בבית יש לי סטפר ו 2 משקולות של קילו כל אחת וקלטות דיוידי של פילאטיס ויוגה האם את יכולה לכוון אותי כיצד להשתמש במה שיש לי בבית ובאיזה מינון על מנת להתחטב ובאמת לעלות במסת השריר?
תודה רבה ויום טוב (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
יעל הראל03/04/2011הי דניאל,טוב שכתבת לי מה גילך ומה הרקע שלך, כי כעת אני יוגעת שהתאמנת בעבר. יהיה לי קשה מאוד לתת לך כאן רעיונות לתרגילים, אבל יכולה לחפש באינטרנט תרגילים לחיטוב הזרועות (וכך תוכלי לקבל רעיונות לתרגילים בעזרת המשקולות) וכמו כן תרגילים בעזרת משקולות, תרגילים חיטוב היריכיים, תרגילי בטן וכו'. בגדול כפי שאמרתי לך, אפילו שאינך אוהבת חדר כושר או מסגרת מסודרת, אני מאוד ממליצה שתשתתפי באופן זמני במס' שיעורי עיצוב כי שם תוכלי לקבל רעיונות לתרגילים. את יכולה בהחלט להשתמש בדוי וי די שיש לך ולבצע חצי שעה- 45 דק' שיעור פילאטיס או יוגה, בתור התחלה עשי זאת 3 פעמים בשבוע ואח"כ הוסיפי לך אימונים, בגדול אין מניעה לעשות אימון כזה גם כל יום. יש הרבה מאוד תרגילים כגון סקווטים, לאנג'ים, שכיבות שמיכה ותרגילי גב ויציבה שתוכלי לבצע גם ללא ציוד בכלל אבל שוב, אי אפשר להסביר אותם וגם כדי לתת לך אותם, אני צריכה לראות אותך, להבין מה מצבך וכו', לכן שוב אני ממליצה לך להעזר בקלטות שלך, לנסות להשתתף במס' שיעורי עיצוב בסטודיו ואם יש לך אפשרות, אז אולי להיפגש עם מאמן/ת למס' מוגבל של שיעורים כדי שייתן לך דגשים ויבנה עבורך תכנית,
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
דניאל03/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד - תגובה
יעל הראל05/04/2011אני שמחה לשמוע, עדכני איך הולך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)