מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושראיילת19/05/2011
שלום, אני בת 18 ואני מתאמנת בקבוצה של הכנה לצבא כבר שבעה חודשים, פעמיים בשבוע במשך שעתיים באופן קבוע. בין הפעיליות שאנו עושים שם: ריצות קצרות וארוכות, מסע אלונקות, חבל וכו'.
כשהצטרפתי לקבוצה לא הייתי בכושר טוב, אבל לא דאגתי כי אמרו לי שזה לוקח זמן להיכנס לכושר ואני אכנס לכושר לאט לאט. עברו כבר שבעה חודשים והבעיה היא שאני לא מרגישה שיש שיפור ממשי, כלומר בריצות (אפילו קצרות) אחרי כמה דקות אני כבר מרגישה שאני מתעייפת (דבר המתבטא בכאבים באזור בטן והצדדים- לא חזקים במיוחד, קושי לנשום בצורה נכונהגם קצת כאבים ברגליים- אפילו שאני נועלת נעלי ריצה). לעומת זאת אני רואה בנות אחרות בקבוצה שממש השתפרו ונכנסו לכושר.
ואני לא מבינה מה הבעיה שלי. זה ממש מתסכל אותי ואני גם כנראה מתגייסת לקרבי עוד חודשיים.
יכול להיות שיש אצלי איזשהי בעיה? יש לך איזה עצה בשבילי שתגרום לי אולי להשתפר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר - תגובה
יעל הראל22/05/2011לדעתי צריך לזכור שכל אדם מפתח כושר באופן אחר, אולי לך לוקח יותר זמן וזה לא מעיד על בעייה. כושר אירובי זה גם עניין של נטייה, יש אנשים שהם יותר אירובים ויש שפחות, אך זה גם עניין של זמן, הגוף "מרשת" את עצמו בנימי דם ומגדיל את נפח הפעימה לאט, לאט..ץ בנוסף, ייתכן שהבנות שאת מתארת גם הן סובלות מכאבים דומים ואת אפילו לא יודעת :-). בכל מקרה, אינני חושבת שיש בעייה, אבל אולי את צריכה שייבנו לך תכנית שיותר תתאים לך ושתהיה גם יותר הדרגתית, יש גם אימונים שיותר ושפחות מתאימים לפיתוח כושר ויכול להיות שהריצות שאתן עושות בקבוצה פחות מתאימות לרמה שלך כרגע. למשל, ייכן שכדי לשפר כרגע את הביצועים הייתי ממליצה לך לבצע אימון הפוגות, בעוד שאתן מתרגלות ריצות ארוכות מאוד או מסע אלונקות.אני ממליצה לך להמשיך ולהתמיד ולראות איך תרגישי, בנוסף את יכולה לפנות לכמה אימונים אישיים ע"מ לבנות לך תכנית שאותה תבצעי בנוסף לאימונים של הקבוצה. ועצה נוספת, שימי לב שאת אוכלת נכון לפני ואחרי האימון, שאת שותה מספיק וכו', ייתכן שחלק מהתחושה שאת מתארת נובעת מכך שאת למעשה לא מזינה את הגוף למרות המאמץ שאת דורשת ממנו. אגב, כמה פעמים את מתאמנת בשבוע? מה משך כל אימון?
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
איילת22/05/2011יש אימון פעמיים בשבוע, כל אימון שעתיים.
אני אוכלת שעתיים לפני האימון ארוחה קלה. חצי לחמניה עם גבינה או משהו בסגנון.
לגבי הרמה של הריצות אנחנו עושים שם ריצות ארוכות, אבל הבעיה שאפילו בריצות הכי קצרות אני ישר מתעייפת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)