פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רנטגן בריום,בדיקת בליעה וושט
    אורטל
    22/09/2011

שתי שאלות:
    1)כמה זמן לוקח צילום וושט בריום -יותר משעה - פחות/יותר ?
    2)מה אופן הבדיקה-כלומר,כיצד היא מתבצעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צילום רנטגן בריום,בדיקת בליעה וושט - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    23/09/2011

בדיקה בשיקוף ברנטגן (חשיפה לקרינה). שותים בריום ועוברים סדרת צילומים בתנוחות שונות. פרטים מעבר לכך ברנטגן בו מתבצעת הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב עזרה דחופה מיואש מאוד!!
    משה
    19/09/2011

שלום מכובדיי.
    שמי רון חייל בן 19.כבר 4 חודשים שאני סובל מכאבים איומים בבטן המלווים בשלשולים לעיתים דמיים אך מצד שני גם מעצירויות קשות וצואה קשיחה המלווה בריר ובריח לא נעים בלשון המעטה לעיתים יש צורך בהמשך התרוקנות אך ללא הצלחה.הכאבים החזקים יותר נמצאים באיזור הבטן התחתונה עם רגישות ניכרת בצידה הימיני אך לעיתים גם כאבים בצידה השמאלית של הבטן.יש לציין שבמשך 4 חודשים ירדתי במשקל כ-5 קילו.עברתי במשך התקופה האחרונה(4 חודשים) אין ספור בדיקות דם,בדיקת קולונוסקופיה קצרה (שתשובתה הייתה חשש לפרוקטיטיס אך דגימת הביופסיה חזרה תקינה),בדיקת קולונוסקופיה ארוכה שיצאה תקינה אך נלקח מס' דגימות ביופסיה מאיזור הTI(עדיין ללא קבלת תשובה),בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה,ובדיקת CT שרובה יצאה תקינה חוץ מהאבחנה הבאה:"צבר בלוטות לימפה גבוליות נצפו בשורש המזנטריום ובבטן הימנית התחתונה"-לימפאדנופטיה מזנטריאלית ובבטן ימנית תחתונה, כמתואר, מזנטריק לימפאדניטיס?
    יש לציין שבבדיקות דם לא התגלה משהו חריג חוץ מברזל נמוך טיפה ומחוסר קל בכדוריות לבנות בדם.
    בדיקת צואה-תקינה.אך מה שהדאיג אותי בבדיקה זו שהצואה יצאה רירית.
    הבעיה הזאת גורמת לי לסבל לא קל במהלך תפקודי התקין,הבדיקות יוצאות תקינות אך אני סובל מאוד וכרגע אני לא מקבל טיפול תרופתי.ארצה לדעת מה דעתכם על בעייתי ומה לדעתכם יכול להיות הבעיה?
    שאלה נוספת היא האם יכול להיות סימפטומים אלו קשורים לבעיית"המעי הרגיז" ואם כן רציתי לדעת עם בעיה זו מורידה פרופיל בצבא ולכמה.
    תודה וסליחה על אורך הפנייה -פשוט אני מיואש נורא!!

הוספת תגובה

• חייב עזרה דחופה מיואש מאוד!! - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    21/09/2011

יכול להתאים למעי רגיז.
    אפשרי להוריד פרופיל על מעי רגיז- תתייעץ עם גסטרואנטרולוג בצבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בבליעת מזון
    אורטל
    19/09/2011

בחודש האחרון אני מרגישה קושי רב לבלוע מזון מוצק וביומיים האחרונים זה החמיר לרמה כזאת שגם כשאני מועכת אוכל מוצק ואוכלת ביסים קטנים-אני עדיין מרגישה תחושת מחנק קלה ושהאוכל נעצר לי באמצע הגרון ואחרי כ10 דק' שסיימתי לאכול-אני מתקשה לנשום.
    הלכתי לרופאת משפחה שאמרה לי לשתות נוזלים ולאכול נוזלי (מרק,יוגורט,שייקים וכדו') והפנתה אותי לבדיקת גסטרולוג אבל זה רק בעוד כמה ימים.
    אני נורא סובלת מכאבים בצד שמאל וימין של הגוף-כנראה מרעב כי לפני כמה ימים זה לא היה וגם יש לי המון רוק בפה.
    חשוב לציין שלפני כשבועיים עשיתי צילום של הגרון באמצעות צינור שהוחדר דרך האף אצל אא"ג ושם יצא כי יש לי רפלוקס קל ולא יותר ולפני כשנה עשיתי בדיקת הליקובקטור ולא נמצא דבר-הכול כשורה; גם בבדיקת דם כללית שעשיתי לפני פחות משנה לא נמצא דבר חריג בבלוטות התריס.
    אני חולת אסתמה מגיל קטן (בת 22 היום) ומטופלת במשאף באופן יומיומי ומדי פעם גם עושה אנילציות (לא יודעת אם יש קשר בין החומרים לבין התופעה בגרון...)
    2 שאלות:
    1)האם הגסטרולוג יוכל לתת לי תשובה ודאית לגבי מה שקורה לי בגרון או בוושט?
    2)האם ישנה סכנה לבריאותי בכך שאני לא אוכלת מזון מוצק ?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בבליעת מזון

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

אורטל
    19/09/2011

יכול להיות שמדובר באספירציה או בבעיה של מיתרי הקול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בבליעת מזון - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    21/09/2011

אין שום סכנה בריאותית מזה שלא אוכלים מזון מוצק.
    עד לפגישה עם גסטרואנטרולוג אפשר לנסות אומפרדקס ולראות אם יש הטבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס ?
    יגאל
    18/09/2011

אחר צהריים טובים,

היום כשעה לאחר ארוחת הצהריים התחלתי להשתעל (שיעול שטחי) אחת לדקה/שתיים וזאת לזמן רב.
    לאחר כשעה של שיעול קמתי ממושבי והתחלתי ללכת כאשר לפתע השיעול התגבר ובנוסף פלטתי 2-3 פעמים כיח מאוד צמיגי ושקוף.
    השיעול המשיך עוד כשעה בהפסקות גדלות וכעת הוא מופיע אחת למספר דקות.

** האם התיאור מתאים לתופעת ריפלוקס ?
    ** האם יתכן כי חלק מהמאכלים שאכלתי מגרים את הקיבה וגורמים לריפלוקס ? כוונתי למאכלים הבאים:

- פסטה
    - כרוב לבן
    - נקניקיות
    - אורז
    - שתיית 3-4 כוסות תה ליום

** האם ישנם מאכלים נוספים שגורמים לריפלוקס, מגבירים אותו או מעוררים אותו ?

להוסיף שבימים האחרונים אני סובל אחת למספר ימים מצרבת שמתחילה במהלך הלילה ונעלמת בשעות הבוקר המאוחרות - כך אגב היה גם הלילה !

תודה על חוות הדעת

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס ?

הוספת תגובה

• המשך הסיפור ...

יגאל
    19/09/2011

בשעות אחה״צ תדירות השיעול ירדה מעט, אך עדיין נמשכה מאחר והרגשתי תחושה של דקירות בלוע, דבר שגרם לי להשתעל מידי פעם (יתכן כי השיעול מקודם גרם לפציעה כלשהיא בלוע שגורמת כעת לדקירות ובעקבות זאת לשיעול ?)
    בנוסף לכך החלו התעטשויות מידי פעם ואף מנוזל.

לקראת ערב לכל המתואר כאן הצטרף עיבוי של הקול (קול בסי נמוך) והשיעול יבש יותר, כמעט נבחני. (יתכן שהשיעולים במשך היום עיבה את מיתרי הקול וגורם לקול נמוך ?)

האם כל המתואר בא כתוצאה מהשיעול שהיה לי במשך היום או שפשוט לכל החגיגה הצטרפה גם הצטננות ?
    האם יתכן כי כל הסימפטומים במהלך היום היו הקדמה להצטננות שבאה לאחר מכן, או שאין קשר בין התופעות ?
    האם יש צורך בבדיקה כלשהיא או שלנהוג עכשיו בתופעות כבהצטננות ?

אני מודה על הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס ? - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    21/09/2011

משני אירועים של שיעול לא ניתן להסיק שמדובר ברפלוקס.

מאכלים שמעוררים רפלוקס הם מזון מטוגן, שומני, מאפים, מיצי הדר, אלכוהול, עישון...אם רוצים מידע מעבר לכך לפנות לפורום תזונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה דמית
    ניר
    17/09/2011

לפני כמה ימים יצאה לי צואה דמית כשהדם אדום ומעורבב עם הצואה אחרי כמה חודשים שזה לא קרה..לא סבלתי מכאבי בטן בתקופה האחרונה, לא סבלתי מעצירות, לא כאב לי בזמן היציאה וירדתי במשקל במשך השבועיים האחרונים.

אני חייל ולצערי נתקל ביחס מאוד מזלזל ולא אכפתי מצד רופאים ולכן הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צואה דמית

הוספת תגובה

• צואה דמית - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    21/09/2011

הסיבה הכי שכיחה היא טחורים.
    תבקש להיבדק על ידי פרוקטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בקיבה
    קרן
    16/09/2011

לאחר בדיקה גסטרוסקופיה נמצא כי יש לי דלקת בקיבה
    נלקחו ביופיסיות שנמצו ללא ממצאים חריגים
    אני ממשיכה לסבול מכאבי בטן חמורים במיוחד לאחר האוכל (ולא משנה מה)
    האם יש לכם רעיון / פתרון

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בקיבה

הוספת תגובה

• דלקת בקיבה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    17/09/2011

זו הפרעה דומה "למעי רגיש" והממצא של הדלקת הוא אינו הגורם. אפשר לפנות לרפואה משלימה. אם לא תהיה הטבה כדאי לפנות לרופא המתמחה בהפרעות תפקודיות של מערכת העיכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר
    יעל
    15/09/2011

שלום,
    אני מסיימת היום את הטיפול המשולש של חיידק ההליקובקטר פלורי:
    -מוקסיפן
    -קלרידקס
    -לנטון
    אני עדיין סובלת מבחילות לאחר האוכל.
    לאחר כמה זמן מסיום הטיפול ארגיש שיפור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטר

הוספת תגובה

• הליקובקטר - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/09/2011

לרוב תוך ימים ספורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    14/09/2011

אני סובלת משלשולים, חום וכאבי בטן כבר מעט חודש.. אחת מבדיקות הדם שלי לשקיעת דם מראה ערך של 28. מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    14/09/2011

זה לא מאוד מוגבר ולא מכוון לגורם ספציפי. כדאי לאחר חודש לפנות לגסטרואנטרולוג להתייעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה לחולה דיאליזה
    לי
    14/09/2011

אבי בן 75 חולה דיאליזה מזה מס' שנים, צריך לעבור השבוע בדיקת קולונוסקופיה.

בעקבות אירוע דימום (VGIB עם מלנה) שהיה אצלו בשנת 2009 שבו עבר גסטרוסקופיה שהדגימה כלי דם מדמם פעיל במעבר בין בצל התריסריון לחלקו השני, ונעצר ע"י קליפסים, אך עקב חשש בפני חזרת הדימום עבר גם אמבוליזציה מוצלחת של עורק הגסטרודואנדנלי (GDA) ועורק הסופרהדואודנלי.

רציתי לשאול האם ייתכן סיכון לדימום חוזר או נזק כלשהו בעקבות בדיקת הקולונוסקופיה ?

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה לחולה דיאליזה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    14/09/2011

אין קשר בין שני הדברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    דפנה
    14/09/2011

שלום רב,

שלום,
    אני לוקחת כל יום 100 מ"ג אימורן. עקב דלקת בשתן נטלתי במשך שבוע אנטיביוטיקה.
    יום לאחר סיום האנטיביוטיקה ביצתי בדיקות דם. יש לציין שיום טרם הבדיקה סבלתי מחום נמוך 37.8 (כתוצאה מהדלקת בשתן), ביום הבדקה החום ירד.
    האם בדיקת הדם תקינה? או שצריך לדווח לרופא הגסטרו (פשוט רופא המשפחה בחופש).

wbc 3.7
    rbc 4.41
    hg 12.5
    hct 37.4
    mch 28.4
    mchc 33.5
    rdw 15.3
    mcv 84.8
    neut% 42.7
    lym% 38.8
    mono% 12.9
    eos% 2.3
    baso% 0.4
    luc% 2.9
    neut abs 1.6
    lymp abs 1.4
    mono abs 0.5
    eos abs 0.1
    baso abs 0.0
    luc abs 0.1
    macro% 0.2
    micro% 2.1
    hyper% 0.6
    hypo% 1.4
    micro%hypo% 1.5
    plt 235
    MPV 9.6
    UREA 13
    CREATININE 0.67
    SODIUM 137.5
    POTASSIUM 3.90
    GOT (AST) 23
    GPT (ALT) 22
    ALK. PHOSPHATASE 69
    LDH 391
    esr 42

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    14/09/2011

ספירת הדם הלבנה מעט נמוכה וזה סביר כשלוקחים אימורן. מעבר לכך היתר תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליקובקטר פלורי
    יעל
    13/09/2011

שלום,
    אני מטופלת מזה כ-5 ימים בטיפול המשולש לחיידק האליקובקטר פלורי.
    (מוקסיפן, קלרידקס ולנטון).
    לפני מספר ימים התחלתי להרגיש מעין זרם בכף יד שמאל ללא הפוגות.
    האם יש קשר לטיפול? האם עלי לדאוג/ לפנות למרפאה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אליקובקטר פלורי

הוספת תגובה

• אליקובקטר פלורי - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/09/2011

התופעה שאת מתארת אינה נמנית על תופעות מתוארות דל הטיפול. תפני להתייעצות עם רופא מטפל וקחי בחשבון שהגורם יכול להיות בין היתר כאבים בצוואר, בכתף ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבות קשות, טיפול נכון?
    נילס
    13/09/2011

שלום!
    לפני כחודשיים חוית כאבים פתאומיים ועזים בבטן העליונה במשך יותר משעתיים. לאחר שפניתי לרופא הוא נתן לי בדיקות דם שתןוצואה לעשות וכן טיפול בכדורי אומפרדקס למשך עשרים יום. לאחר התקופה הזאת החלו צרבות קשות על בסיס יומי(לאחר שהפסקתי את נטילת הכדורים)וקבלת תוצאות תקינות מהבדיקות האחרות קיבלתי הפניה לגסטרו. אתמול היתי אצל גסטרואנטרולוג והוא אמר לי שהוא לא עושה שום בדיקה לפני שאקח אומפרדקס למשך 3 חודשים בטענה שרק אז ניתן יהיה לראות את הבעיה. שאלתי היא,האם לא ניתן לחסוך את נטילת הכדורים האלה במשך 3 החודשים הקרובים עי בדיקה פנימית כבר עכשיו? האם באמת לא ניתן לעשות שום בדיקה כעת ולעלות על הבעיה?אני ממש רוצה להמנע מזה לפחות עד שאוכל לזהות את מקור הבעי. האם כדאי לי לבקש חוות דעת נוספת או שזה מה שיגידו לי כל הרופאים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    צרבות קשות, טיפול נכון?

הוספת תגובה

• צרבות קשות, טיפול נכון? - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/09/2011

יש עובדה חשובה שכדאי שתדע: הרבה מאוד אנשים יסבלו מצרבת לאחר הפסקת אומפרדקס וזה חולף לאחר מספר ימים, זה לא בהכרח אומר שעכשיו אתה סובל מעוד בעיה, זו מעין "גמילה" מהכדור. אז אם אין לך כרגע לא צרבת ולא כאבים אפשר לא לעשות שום דבר. אם אתה צעיר מגיל 45 לא חייבים למהר לבדיקה פלשנית- זה מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים בבטן העליונה
    אישתו
    13/09/2011

שלום רב,

לאחרונה (מייד לאחר שהפסיק לעשן לפני כחודש וחצי) התחיל בעלי להרגיש כאבים חזקים מאוד בבטן העליונה, מעין דקירות שעם הזמן גם הקרינו לו לגב.

2 רופאים אמרו שזה כנראה אבנים בכיס המרה, אבל בידקת האולטרסאונד שעשינו לא הראתה אבנים.

אנחנו מאוד מאוד מודאגים - מה עוד זה יכול להיות חוץ מזה?

בעלי בן 30, יש לו כולסטרול וסוכר מעט גבוהים, שמטופלים באמצעות כדורים. הכאבים קורים בעיקר אחרי האוכל (אבל לא רק) ולפעמים יכולים ממש לשתק אותו לכמה דקות.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים עזים בבטן העליונה

הוספת תגובה

• כאבים עזים בבטן העליונה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/09/2011

כדאי להשלים גם בדיקת נשיפה להליקובקטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות
    ירון
    12/09/2011

שלום ד"ר.
    בן 45 לפני שש וחצי שנים הרגשתי שינויים ביציאה מפעם אחת למס פעמים רכות, לפני שש שנים עברתי קולונוקופיה שיצאה תקינה לחלוטין והרופא אומר מעי רגיש מידי פעם כאבי בטן,
    לפני שלוש שנים ביקשתי מרופאת המשפחה CT בטן והממצא שהיה התפשלות במעי הדק באיזור הג'גונם לאחר חודש ביצעתי CT אנטרוגרפי שיצא תקין לחלוטין,
    עכשיו לאחר שלוש שנים מרגיש שהצואה קשה יותר אבל עדיין מס' פעמים מידי פעם כאבי בטן יותר בצד שמאל באמצע,
    שאלתי היא כל כמה זמן לעבור קולונוקופיה? ולמה הצואה עכשיו קשה יותר?
    לא ידוע לי שיש מישהו במשפחה עם בעיית מעיים,יש לציין שאני טיפוס חרדתי ומידי פעם מטופל תרופתית.
    רופא הגסטרו אומר לייתר ביטחון אפשר לבצע קולונוקופיה עוד שנה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות

הוספת תגובה

• יציאות

ירון
    12/09/2011

בדיקות דם תקינות ואולטאסאונד בטן לפני שנה תקין.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/09/2011

הבדיקה מומלצת כל 10 שנים ולא כל פעם שנתקפים חרדה. עברת קולונוסקופיה ו-CT שהיו תקינים ולא כדאי לעבור בדיקות פלשניות או בדיקות הכרוכות בקריהנ מסיבה לא מוצדקת. טיפול בחרדה יניב יותר תועלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיהוקים כאבי בטן קלים וכאבי חזה צד
    יהודה דינו
    11/09/2011

שלום רב
    מזה זמן רב יש כאבים בצד שמאלי של החזה וכן גיהיקים לפעמים נמשכים שעתים
    וכן כאבי בטן קלים ןלחץ בבטן עליונה כתוצאה מהכאב בחזה נבדקתי
    מיפוי לב ונמצא שיש עורק סתום צינתור והכנסת בוקסה
    הכאבים נמשכים וכןקיהוקים לעיתים קרובים פעם בשבוע נשלח לב"ח נשאר לבדיקה
    ללא ממצא כל הרופאים הקרדיאולוגים אומרי שהכאב הוא לא לבבי
    הכאב מפריע לי גורם למועקה וכן יש גם גיהוקים וכן כאבי גב גב בצד שמאלי
    מה לעשות מבקש עזרה
    רופא משפחה אומר שאין לי בעיה אז מה עושים
    תודה רבה

הוספת תגובה

• גיהוקים כאבי בטן קלים וכאבי חזה צד - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    11/09/2011

אם בגיהוקים הכוונה ל"גרפסים" אז הסיבה הכי שכיחה היא בליעת יתר של אויר הגורמת ללחץ בחזה השמאלי כי שם ממוקמת בועת האויר בקיבה. כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יהודה דינו
    11/09/2011

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה