פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים מדי כמה ימים
    הדר
    20/11/2011

שלום, בת 29 בריאה בדרך כלל. מזה תקופה ארוכה אני סובלת מבעיה קצת מוזרה. לאורך מרבית חיי יש לי יציאות סדירות מדי יום, לעתים פעמיים ביום - בוקר וערב, זמן מה לאחר הארוחה.
    אולם, מדי כמה שבועות אני סובלת או משלשולים או מעצירות. כשמופיעים השלשולים הם אינם מתרחשים יותר מפעמיים-שלוש ביום ואינם מצריכים ממני שינוי בסדר היום. באופן מפתיע, במידה וקמתי בבוקר ולאחר ארוחת הבוקר שלשלתי, לא ארגיש כל צורך לשלשל עד אשר אשוב הביתה לאחר מספר שעות, זה פשוט לא תוקף אותי מחוץ לבית. בנוסף, יכול להיות יום בו תהיה לי בבוקר צואה נורמאלית ואחר הצהריים שלשול, או להיפך. יכול גם להיווצר מצב בו הייתה לי יציאה רגילה בבוקר ועצירות בערב ולהיפך. כמו גם לעתים נדירות נדמה שיציאה רגילה הופכת באמצע ללא רגילה. אין לי שום תחושת בחילה, כאבים, חוסר תאבון או חום והתפקוד היומיומי שלי נורמאלי לחלוטין גם ביום בו הקיבה רגישה. אינני יורדת במשקל אלא שומרת על משקל תקין עם מגמת עלייה קלה. האם יכול להיות שמדובר במעי רגיש? שמתי לב שבימים לפני הווסת ובמהלכה התופעה מתגברת...
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים מדי כמה ימים

הוספת תגובה

• שלשולים מדי כמה ימים - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    25/11/2011

במעי רגיש בהכרח יש כאב בטן ולכן לא מדובר במעי רגיש אלא רק בשינוי ביציאות. זה יכול לקרות בעקבות אנטיביוטיקה/זיהום במעי/שינוי בתזונה ועוד. כדאי לנסות פרוביוטיקה לחודש ואם המצב לא חוזר לקדמותו לפנות לגסטרואנטרולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע הצואה כהה כמעט שחור
    vh
    18/11/2011

שלום
    אמי אחרי אזפוז בבית חולים, גילו לה אבן בדרכי המרה ודלקת . היא טופלה באנטיביוטיקהואחרי שבוע וחצי שוחררה הביתה. מאז היא כל הזמן שוכבת , אינה קמה מהמיטה( חוץ מפעמיים שטיילה איתי כ 10 דקות). אחרי שבוע ימים של עצירות , נתתי לה כדור על בסיס חומרים טבעיים לזירוז יציאת צואה. מאז כל יום החיתול שלה( היא בחיתול מאז שיצאה מהבית חולים) מרוח בצואה בצבע חום- שחור.
    היא לא מתלוננת על כאבים.
    האם יש צורך בטיפול או התופעה יכולה לחלוף מעצמה? למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    צבע הצואה כהה כמעט שחור

הוספת תגובה

• צבע הצואה כהה כמעט שחור - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    20/11/2011

צבע חום כהה אינו מדאיג. אם מדובר בצבע שחור זה יכול להעיד על דימום במערכת העיכול. כדאי לפנות לרופא משפחה שיתרשם האם מדובר בצבע כהה או בשחרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולות מבית החזה
    מגי
    17/11/2011

בתי בת 23, בשנה האחרונה, סובלת מתחושה כאילו יש לה לחץ בבית החזה ואז נשמעים קולות שנדמים כשיהוקים , אך הם אינם שיהוקים. הקולות הם ללא שליטה, ואינם בעלי ריח. כמו קרקורים אך הם נפלטים דרך הפה ומי שסביבה שומע זאת היטב. הדבר מביך אותה מאוד.נראה כי הקולות אינם קשורים לאוכל.
    מה זה יכול להיות ומה עליה לעשות.?

לקביעת תור
    סגירה
    קולות מבית החזה

הוספת תגובה

• קולות מבית החזה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    20/11/2011

אויר שנפלט מהפה=גיהוק.
    רוב הגיהוקים נובעים במליעה מוגברת של אויר. זה לא נשמע מדאיג, אך אם זה מטרד משמעותי כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג ליעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס -שאלה
    טל
    16/11/2011

אני חולת קוליטיס מזה כשנתיים ,מקבלת זריקת יומירה כל שבועיים ו 3 גרם ראפסל ביום (כדורים 1*3) .
    בסה"כ מרגישה טוב אל לאחרונה יש לי הרבה גרפסים (סליחה ...) שלא היו לי בעבר .לאחר אוכל או שתייה הרבה מאוד גרפסים עמוקים כאלה .
    האם יש קשר למחלה ? ממה זה נובע ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס -שאלה

הוספת תגובה

• קוליטיס -שאלה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/11/2011

לא נשמע קשור למחלה. כשאוכלים או שותים בולעים גם אויר וזה גורם לגיהוקים, לא ברור מהסיפור שלך למה זה התחיל לאחרונה. כדאי להתייעץ עם הגסטרו המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן עמום מעל שנה ללא ממצאים
    דני
    15/11/2011

אני בן 52 סובל מכאב בטן עמום אך די מציק מכיוון הטבור יותר לצד ימין למטה.
    בחצי שנה האחרונה עברתי אולטרה סאונד בטן , CT בטן , קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה מהפה. בדיקות דם ללא ממצאים כלשהם.
    הכאב מופיע בישיבה ממושכת בעבודה מול מחשב או בנהיגה ארוכה מעל 30 דקות וממשיך אחר כך כמה שעות גם בעמידה עד שנחלש כמעט לחלוטין.
    הכאב חלש יותר כאשר אני פותח את כפתורי המכנסיים בישיבה או בנהיגה.
    בתקופות סוף שבוע פחות יושבים וגם עוסקים קצת בספורט כמעט אין כאב , רק מורגש משהו כמו לחץ קטן שאומר אני עוד קיים אבל חלש מאד מאד .
    האם יתכן שמדובר בדלקת כרונית בתוספתן , כי לחיצה על המקום אני מרגיש קצת רגישות. לא נתגלו ממצאים לכיוון בבדיקות שהזכרתי.
    שאלה נוספת.
    האם טיפול אנטיביוטי לכיוון התוספתן יכול לעזור או לפחות לרמז ששם הבעיה אם הכאב יעלם או יחלש. כי כרגע מחכים לראות לאן הכאב הולך וכבר עברו חודשיים וזה לא זז להחמרה או שיפור.
    אני פשוט יושב עם מכנסיים כפתורים פתוחים בעבודה ונהיגה(מביך).
    הרבה תודה

הוספת תגובה

• כאב בטן עמום מעל שנה ללא ממצאים - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/11/2011

יותר נשמע כמו כאב אורטופדי ולא כאב שמקורו במעי ובוודאי לא בתוספתן.
    הייתי פונה לפיזויטרפיסט טוב ומאמינה שבבדיקה גופנית הוא ימצא את מקור הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    טלי
    14/11/2011

שלום רב
    בת 43 בעבר סביב ביוץ היו לי הפרשות אסטרוגניות (שכמעט לא מופיעות כעת בשל שינויים הורמנאליים עם עליה ב FSH ו -LH ) וכן סביב ביוץ היתה לי פעילות מעי שלוותה בהפרשות ריריות וכעת במועד שאולי התרחש ביוץ (ואם התרחש, אז מן הסתם באיכות נמוכה מאוד), עם פעילות המעי הפרשה שוב הופיעה הפרשה כזו. מה מקורה? האם זו הפרשה וגינאלית או הפרשה מפי הטבעת? האם זה יכול לרמז על ביוץ??? (אוסיף הפרשה זו נלווה לפעילות מעי שלעיתים היתה לאחר עצירות/ או לחילופין לפעילות מעי מאסיבית במיוחד שאפיינו ביוץו). לתודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/11/2011

תיתכן הפרשה של ריר שקוף מהמעי וזה תקין. מהתיאור שלך לא ניתן לדעת האם ההפרשה היא וגינלית או מפי הטבעת- זה רק את תוכלי לקבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סי טי או mri
    גדעון
    14/11/2011

שלום לכם,כתבתי לכם לפני,אטני בן 36 ,בעקבות ירידה מתמשכת במשקל,עברתי בדיקת קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה לפני 7 חודשים,הקולונסקופיה תקין בגסטרוסקופיה התברר שיש לי תסמונת בארט בעקבות הרניה בפתח הקיבה.בנוסף עברתי אוטראסאונד בטן עליונה והבדיקה תקינה.
    לפני כשבועיים ובעקבות ירידה מתמשכת במשקל,פניתי לגסטרואונטרלוג בכיר להמשך בירור,הוא נתן לי לעשות בדיקות דם לגילוי סימני סרטן ולגילוי אם יש דלקת בגוף בעקבות חשד למחלת קרוהן,בנוסף,נתן לי לעשות וקט וצואה לדם לסמוי וסי טי בטן עם חומר ניגודי.
    בדיקות הדם יצאו תקינות,מחכה לתשובת הבדיקה לדם סמוי בצואה.
    רופא המשפחה לא ממליץ לעשות סי טי בגלל הקרינה הגבוהה שיש בה,בנוסף טוען שאין צורך בוקט אם עברתי גסטרוסקופיה.
    קראתי על בדיקת mri שאין בה קרינה.
    שאלתי היא האם כדי לעשות בדיקה זו לבטן במקום בדיקת הסי טי והאם היא די אמינה כמו הסי טי.יש מכונים שעושים את הבדיקה עבור כסף ואני מוכן לשלם ורק לחסוך קרינה.
    האם יש דרך לגילוי מחלת קרוהן.
    אני באמת מבולבל.

לקביעת תור
    סגירה
    סי טי או mri

הוספת תגובה

• סי טי או mri - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/11/2011

אם השאלה היא של קרון אז אפשרי לבצע במקום CT בדיקת MRE שזו בדיקת MRI המכוונת למעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בבטן
    א'
    13/11/2011

שלום, אני בת 18
    לפני ככמה שנים, אולי 4 ואפילו יותר התחילו אצלי תסמינים מוזרים בבטן
    אני חושבת שזה חשוב לציין שאני נמצאת במצב של תת משקל קל,
    בסביבות 45 קילו ולפעמים פחות, גובה 168
    בכל בוקר הייתי קמה עם בטן שטוחה, ובגלל שעסקתי באופן קבוע בספורט אפילו אפשר היה לראות ריבועים, אבל לאחר שאכלתי או שתיתי, הבטן הייתה מתנפחת מאוד, עד כדי שזה היה נראה כמו חודש שלישי או רביעי להריון.
    חשבתי שהסיבה היא בעיות במחזור, מכיוון שהנפיחות באה מהבטן התחתונה. אבל הלכתי לגיניקולוג ועברתי בדיקות והוא אמר שהוא חושב שלא.
    בנוסף לנפיחות, לפעמים היא הייתה מופיעה בצורה מאוד מוגזמת עד כדי שהיה כואב לי הגב, וקשה לי לעמוד, לפעמים היו גם כאבים.
    לפני כשנה קיבלתי מכה מאוד חזקה בין הצלעות למטה (באזור הקיבה), ומאז כאילו כל הכאבים (לא הנפיחות, היא נשארה למטה), עברו לשם. פעם בכמה שבועות יש לי התקפים של שלשולים או הקאות שנמשכים יום אחד ונעלמים כאילו לא היו.
    יותר מזה, הרבה פעמים יש לי שם כאבים בלי סיבה, ולפעמים הם מאוד חזקים עד כדי בלתי נסבלים.
    החלפתי שני רופאי משפחה שבדקו אותי בנושא, שניהם שלחו אותי להיבדק עם יש לי איזה וירוס, פעמיים יצא שלילי. ופעמיים הם בכל זאת אמרו שאני צריכה לשתות באופן קבוע ויומיומי איזה גלולות נגד דלקות חמורות, פעם ראשונה לא שתיתי אותן כלל לאחר שקראתי את ההוראות, למה שאדם בריא ישתה גלולות נגד דלקות חמורות וסרטן? בפעם השניה, הרופא שיכנע אותי שזה יעלים את הבחילות (שדרך אגב זה משהו שהיה לי מאז ומתמיד, בחילות) ואת הנפיחות והכאבים, שתיתי אותן במשך שבוע, אני לא יודעת להגיד עם זה עזר אבל זה לא מצא חן בעיניי לקחת גלולה נגד משהו שאפילו לרופא אין מושג מה.
    עכשיו הלכתי לרופאה חדשה שאמרה לי שלדעתה (כמו לדעת שאר הרופאים) אין קשר למכה שקיבלתי, ולדעתה, אין לי שום וירוס או דלקת. היא אמרה שכנראה יש לי קיבה מאוד רגישה ואני צריכה להתחיל דיאטה מיוחדת: לא לשתות מיצים, לא לאכול מטוגן, לא לאכול ממתקים, לא ככה וככה וככה, נתנה לי רשימה שלמה. בלי לבדוק אותי.
    מצד שני, המשפחה שלי אומרת שהכאבים והבעיות הם בגלל התזונה שלי, שלא תמיד הכי טובה שיש. יש לי תקופות שאני לא נמצאת בבית ולפעמים לא יוצא לי לאכול במשך ימים שלמים או שאני אוכלת ארוחה אחת ביום, וכשאני בבית אני אוכלת יותר מידי (זה מרגיש כאילו זה לא בשליטתי), והמשפחה לוחצת עלי לאכול אפילו עוד יותר כי הם מפחדים מהתת משקל שלי, שמתבטא במראה שלי.
    מאוד יכול להיות שזה מסביר את הכאבים, אבל זה לא יכול להסביר את הבחילות, הנפיחות המוגזמת, התקפי הכאבים המאוד חזקים, התקפי ההקאות והשלשול. מה קורה לגוף שלי? מה אני עושה הלאה? אני מרגישה שמשהו לא תקין והרופאים אפילו לא טורחים לברר וישר נותנים לי תרופות.
    אני יודעת שכתבתי הודעה ארוכה ואני מאוד מצטערת, אני מודאגת. תודה רבה למי שיקרא ויגיב לי.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בבטן

הוספת תגובה

• בעיות בבטן - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/11/2011

קרוב לוודאי שאין שום קשר למכה שקיבלת. תפני לגסטרואנטרולוג להתייעצות במרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לאלכוהול?
    איציק
    12/11/2011

האם ייתכן מצב שבו הבנאדם יוצא בבוקר כפעמיים לשירותים ולשלשולים לאחר שתיית אלכוהול לילה לפני כן וזה מצביע על רגישות לאלכוהול? גם אם מדובר במשקה אלכוהולי איכותי? איך אפשר לאמת זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לאלכוהול?

הוספת תגובה

• רגישות לאלכוהול? - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/11/2011

אין דרך לבדוק זאת, ובכל מקרה לא מדובר ברגישות אלא באי סבילות.
    הדרך לבדוק זאת היא להימנע מצריכת אלכוהול בערב ולראות האם זה משנה את מה שקורה בבוקר. ייתכן שזה קשור לאכילה של מזון שומני/מטוגן/נשנושים שנלווים לאלכוהול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לפרט יותר?

איציק
    16/11/2011

איך בדיוק מזונות מסוגים כאלה משפיעים יחד עם אלכוהול על הגוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לפרט יותר? - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/11/2011

מזונות עם תכולת שומן גבוהה יכולה לגרום לשלשול בבוקר גם בלי קשר לאלכוהול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסיה, ריצת מרתון ואנזימי כבד
    איתן
    10/11/2011

אני בן 43 ובמשך המון שנים סבלתי משיעורים מפחידים של ALT, AST, GGT בבדיקות הדם
    אולטרסאונד לכבד לא גילה כלום.
    בשנה האחרונה קרו שני תהליכים. חדלתי לקחת פרופסיה בגלל קשיים של אשתי להיכנס להריון וכן התאמנתי למרתון.גם קודם עשיתי הרבה ספורט, אבל בשל האימונים למרתון הורדתי 4-5 ק"ג. לא הייתי שמן קודם, אבל ההורדה השטיחה את הבטן כמעט לגמרי.
    בבדיקות הדם בשנה האחרונה אנזימי הכבד תקינים לראשונה מז שהתחתי לבצע בדיקות דם לפני כ8 שנים.
    למרות שלא מצאתי סימוכין באינטרנט ולמרות שהגסטרואנטרולוג טוען שאין קשר ולדבריו הירידה "נובעת מסייקל ואחר כך תבוא עלייה", אני בטוח שזה אחד משני הגורמים - הספורט או הפרופסיה.
    חזרתי עכשיו לקחת פרופסיה (אשתי בהריון סוף סוף) ואעשה בקרוב שוב בדיקות כדי לראות אם המצב הורע.
    האם יתכן שאני צודק ואני יכול לחסוך את סדרת הבדיקות שהגסטרואנטרולוג הפנה אותי אליהן?

הוספת תגובה

• פרופסיה, ריצת מרתון ואנזימי כבד - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    10/11/2011

למה הכוונה "שיעורים מפחידים"? מה סדר הגודל של ההפרעה.
    לא סביר שהפרופסיה היא הגורם.
    הקשר האפשרי לירידה במשקל הוא כבד שומני (גם בנוכחות US תקין- כי הרגישות שלו לגילוי כבד שומני אינה 100%) אבל אם מדובר בשיעורים "מפחידים" כדבריך אז כבד שומני גם אינו סיבה סבירה. בד"כ בכבד שומני ההפרעה היא פי 1.2-2.5 מהנורמה ולא מעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הטיפול המומלץ בהתאם לדוח
    יעקב
    09/11/2011

שלום רב
    אימי בת 79 במעקב המוטולוגיה עקב לימפומה של התרסריון קיבלה טיפול כימוטרפי עם תגובה כרגע חצי שנה ללא טיפול
    נעשה אנדוסקופיה -וושט תקין קיבה-קפלים מעובים נוקשים,פריכים ומדממים בקלות צבר של אותם קפלים בקרדיה נראה כתהליך תופס מקום.נלקחו ביובסיות מרובות
    תרסריון נבדק לעומק-תקין
    שאלתי מה הטיפול הנידרש אם אין גרורות או תאים סרטניים
    BIOPSY
    GASTRIC MUCOSA WITH EDEMA
    NO TUMOR IN THIS MATERIAL
    NEGATIVE FOR H.PYLORI
    אבקש לדעת איזה טיפול הכי יעיל כיום לוקחת אמפרודקס ומנת דם כל שבועיים מאחר וסובלת מאנמיה בבדיקת דם אחרונה המוגלובין היה 12.5
    אבקש לציין שמתקשה לאכול נמצאת בתת תזונה שוקלת כ 40 ק"ג ניסינו אנשור ועוד תוספים אחרים מקיאה לאחר שבולעת את התוסף

הוספת תגובה

• מה הטיפול המומלץ בהתאם לדוח - תגובה

ד''ר רם דיקמן
    09/11/2011

הטיפול המומלץ הוא המטולוגי בעיקרו. מבחינת מערכת העיכול רצוי להפחית את הפרשת החומצה עם אומפרדקס או לוסק ודומיהם, במינון כפול. התמיכה התזונתית חייבת להיות גם במקום מועדף ודרך המרפאה ההמטולוגית והדיאטנית שעובדת מולם. יש מקום לשקול הזנה תוך ורידית אם לא מצליחים להזין דרך הפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ציטולוגיה של הלבלב
    עדי
    08/11/2011

שלום אחרי דגימה מאזור הלבלב זה התוצאות שהתקבלו מה זהאומר ?

בחומר שהתקבל מהלבלב נראו קבוצות רבות יחסית של תאים אפיטליאלים חלקם עם אטיפיה מסוימת מעטים בסידור פסיאודטפפילרי
    ברקע חומר אמורפי רב גבישים רבים והיסתידויות

אבחנה T5900 PANCREAS NOS M09530 MORPHOLOGIC DESCRIPTION ONLY

אודה אם אוכל לקבל תשובה קצת בלחץ

הוספת תגובה

• תוצאות ציטולוגיה של הלבלב - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    08/11/2011

התשובה לא יכולה להיות מחוץ להקשר. על מנת להעריך את התשובה צריכים גם את תוצאות ההדמייה. למרות הלחץ, נכון יותר לקבל הסבר מהרופא שמכיר את כל הפרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות מתמשכות
    רובי
    07/11/2011

עברתי שני ארועים זהים של הקאות למשך יום ולאחר מכן שלשולים ריריים בעיקר בבוקר ובחילות לאורך כל היום (כשהכי קשות בבוקר).
    האירוע הראשון נמשך חודש וחצי ונפסק. לאחר מכן הייתה לי הפוגה של חודשיים וכיום אני בעיצומו של אירוע זהה הנמשך כבר חודשיים: הקאות במשל יום שלשולים ריריים שנמשכו שלושה שבועות ובחילות שנמשכות כל הזמן .
    הייתי אצל רופא גסטרו שביצע: קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, רגישויות שונות , אולטאסאונד בטן, בדיקות דם והכל תקין.
    הוא העריך שמדובר במעי רגיש והמליץ על תרופה בשם מודאל.
    שאלותי הן: האם בחילות קשות בבוקר הן מאפיין ידוע למעי רגיש?
    מדוע הבחילות מחמירות בבוקר?
    תוך כמה זמן צפויה התרופה להקל עליי?
    האם כדאי להמשיך בירור נוסף כמו ct או mri ?

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות מתמשכות

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שאני בת 43

רובי
    07/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בדיקה שערכתי

רובי
    07/11/2011

רופא המשפחה שלח אותי לבצע מספר מרקרים

אחת הבדיקות ca 19 -9 מעט מעל הנורמה - 48 .

האם זה יכול להיות מדלקת קלה בושט שמצאו באנדוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בדיקה שערכתי - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    08/11/2011

הקאות ובחילות אינן חלק מתסמונת המעי הרגיש.
    הסמן המעט מוגבר אינו ממצא ספציפי וההחלטה האם להמשיך ל-CT נתונה בידי הגסטרואנטרולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי! צריכה עזרה אם אפשר
    דנה
    06/11/2011

שלום, קוראים לי דנה ואני בת 17.
    אני לא יודעת אם זה חשוב אבל הגובה שלי הוא 167 ואני שוקלת בערך 68-70.
    המ.. בכמה חודשים האחרונים הבטן שלי עושה כל מיני קולות מוזרים כאלה,
    לא קרקורים של "אני רוצה לאכול" אלא משהו אחר כזה.. מוזר אני אפילו לא יודעת ממש איך לתאר את זה.. פשוט קולות כאלה משונים ורעידות, לפעמים אני מרגישה אפילו "דפיקות" כאלה בפנים כאילו משהו נופל (לא באמת נופל, פשוט זה נשמע ככה),
    אין לזה זמן מיוחד שזה מופיע אבל זה בעיקר בימים. זה מתחיל בבוקר וככה כל היום עד הערב, ולפעמים זה גם בערבים
    .
    אני די מתביישת ללכת לרופא בגלל העיניין הזה אבל זה עדיין קצת מלחיץ אותי אז החלטתי לכתוב את זה באינטרנט..
    אני רוצה שזה ייגמר כי זה ממש (!) מביך כי לפעמים שומעים את זה אנשים מסביבי,
    האם יש לכם מושג מה זה?
    ואיך לטפל בזה?
    לפניי כמה חודשים חשבתי שזה בגלל שאני לא אוכלת טוב, כי הייתי בתהליך של דיאטה (הורדתי בערך 5-6 קילו) אז חזרתי לאכול רגיל אבל בריא יותר, אבל זה עדיין ממשיך ככה.

זהו, תודה רבה מראש,
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    היי! צריכה עזרה אם אפשר

הוספת תגובה

• היי! צריכה עזרה אם אפשר - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    06/11/2011

קשה להבין מהתיאור במה מדובר, בכל זאת כדאי להתייעץ עם רופא בצורה מסודרת שיוכל גם לבדוק את הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לקולונסקופיה
    שירה
    06/11/2011

שלום,
    אני אמורה לעבור השבוע קולונוסקופיה. בדף שנשלח אליי מביה"ח בו תתבצע הבדיקה מופיעות הנחיות התזונה הבאות בלבד:
    "שלושה ימים לפני הבדיקה - להימנע מאכילת פירות וירקות טריים, קטניות כגון תירס, אפונה. מותר לאכול תפו"א, גזר, בטטה מבושלים. שאר המאכלים מותרים (כולל מאכלי חלב, מעדנים, מרק צח, דגים)"

בהתייעצות עם אחות במוקד הטלפוני של כללית ובמקומות נוספים נאמר כי יום לפני הבדיקה יש לשמור על כלכלה נוזלית בלבד. לאילו מן ההנחיות להתייחס? מה מותר לאכול במסגרת הכלכלה הנוזלית?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לקולונסקופיה

הוספת תגובה

• הכנה לקולונסקופיה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    06/11/2011

ב-24 לפני הבדיקה מומלצת כלכלה נוזלית: מים, תה, מיצים צלולים ולא סחוטים, מרק צח וג'לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה