מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשולים בלתי פוסקים וכאבים חדיםשחר05/11/2011
שלום, אני בן 22 ולפני כ5 ימים החלו שלשולים נוראיים..(ממש מים)
אני מנסה לאכול רק דברים כמו אורז , יבשים בלי תבלינים אבל שום דבר לא עוזר..
לפני כיומיים היה לי חום גבוה יחסית (38.5) הלכתי לרופא והוא הביא לי אנטיביוטיקה שכבר לקחתי ממנה 5 כדורים אבל אין שום שיפור.. בנוסף לפני כיומיים החלו כאבים שבהתחלה באו והלכו ועכשיו פשוט נשארים כאילו יש פצע או משהו, בבטן התחתונה השמאלית וזה גם מקרין לי לבטן העליונה ולמשפעה.. באמת שלא משנה מה אני עושה או מה אני אוכל זה לא משתפר. יש עבר עם אולקוס ( לפני כ11 שנים) ולפני כחודש וחצי חזרתי מתאילנד. בבקשה תעזרו לי כי אני ממש אובד עצות. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים בלתי פוסקים וכאבים חדים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין06/11/2011קשה להתרשם מחומרת המצב בפורום.
רוב המחלות הזיהומיות חולפות תוך מספר ימים והעובדה שאתה חולה 5 ימים היא עדיין בטווח המקובל. אם החום חלף ויש בכל זאת הפחתה במספר היציאות, אז בכל זאת יש שיפור מסוים.
מציעה להיבדק שוב על ידי הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים קשים וקיצונייםארז05/11/2011
שלום,
אני בן 30. מאז שאני מכיר את עצמי אני סובל מגזים קשים מאוד. בדרך כלל זה מופיע בערב ונמשך כל הלילה בתדירות גבוה מאוד ואני מדבר על נפיחה בדקה בערך. בנוסף הבטן מתנפחת ובבוקר בדרך כלל זה עובר. זה לא קורה בכל יום ואני משתדל לא לאכול דברים שאני בודאות יודע כי הם גורמם לזה. מאוד קשה לי עם זה-> אני לא ישן טוב, אשתי סובלת ויש לי כאבי בטן וכל הזמן תנועות בבטן. היציאות שלי הן בין-1 ל-3. אני לא מצליח להצביע על סיבה או על אוכל ספציפי שגורם לזה, מפני שלפעמים יש לי ולפעמים אין לי.
הייתי אצל רופא גסטרו לפני כמה שנים סיפרתי לו את זה והוא פשוט חייך ואמר "אין מה לעשות". ניסיתי כדורים לספיגת גזים וזה לא עזר. לעיתים כשאני לוקח אנטיביוטיקה אם אני חולה, אין לי גזים. מקריאה בפורום אני רואה שיש לפעמים רגישות לפרוקטוז. איך ניתן לבדוק את זה ומה עוד אפשר לעשות בשביל למגר את הבעיה שלי?
תודה
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים קשים וקיצוניים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין06/11/2011אפשר לבדוק אי סבילות ללקטוז ופרוקטוז- תבחיני נשיפה המתבצעים בבתי חולים. אם אכן יש אי סבילות- דיאטנית המבינה בנושא היא הכתובת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כבר 4 שנים מכאבי חזה נוראייםששון ישר משה04/11/2011
כל השנים האלה חשבתי שיש לי בעיות עם הלב.
לאחרונה בוצע לי צילום הוושט והקיבה.
התגלה ריפלוקס קל במילים אחרות צרבת הגורם לי לכאבי חזה נוראיים...כתחושת "תעוקת לב"
אני בולע גאסטרו 20 שמפחית כאבים ב 50%
כבר 3 שבועות בולע גאסטרו.
סבלתי מאוביסיטי 90 קילו מטר 1.65 ירדתי 26 קילו בחמישה חודשים
מה לעשות עם כאבי חזה הנוראים?בבקשה סייעו לי
הייתכן שיש לי חיידק הלקפטור?
מה האנטיביוטיקה נגד?
יש בלי מרשם?
מה אני אעשה עם הכאבים?עדיף כבר למות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כבר 4 שנים מכאבי חזה נוראיים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/11/2011אם כדור גסטרו מקל ב-50% כדאי לנסות לוסק/אומפרדקס/לנטון פעמיים ביום. כדור גסטרו לא תמיד מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסק של טבע גורם לי כאבי גב חזקים
ששון ישר משה05/11/2011מה אני אעשה דר'?
כואב לי החזה....
האם יש אנטיביוטיקה נגד HP?
לא יודע מה לעשות...אני סובל..ואף 1 לא איכפת
..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסק של טבע גורם לי כאבי גב חזקים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין06/11/2011אם לוסק לא טוב לך תנסה לנטון.
הליקובקטר לא גורם לכאבים בחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי מה שאמרת אומפרדקס-Z יומיים
ששון ישר משה08/11/2011שכבר אין לי כאב בכלל.
אני מקווה שימשך כך.
אבל הבטן שלי מכרכרת המון
עם גאסטרו והרבה יותר עם אומפרדקס-Z של דקסל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 30 כבר 4 שנים כאבי חזה נוראם
ששון ישר משה08/11/2011מי יפצה על רשלנות רופאים הישראלים?
4 שנים לקח לרופאי משפחה "לזכור" שיש צילום וושט וקיבה...
ומי נזכר?
מתמחה שעתה הפך למומחה בשם דק דוד שילר קופת חולים מכבי ערד
כל פעם שהגעתי לרופאי משפחה בתל אביב "אנחנו מצטערים אנחנו לא יודעים מה מקור הכאב"
מאיפה הייתי אמור לדעת ש "תעוקת לב " דמה קורה מצרבתHEARTBURN?
אני שונא רופאים ישראלים
דפקתם אותי במשך 4 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקטע הוא שגם עכשיו אם אני מראה צילו
ששון ישר משה08/11/2011צילום שנעשה על ידי דק' שלר לשאר רופאי משפחה הם ממשיכים לומר
"אין ריפלוקס"
עשיתי ניסיון עם 4 רופאי משפחה
ההבדל בין דר' דוד שליר הוא ש הוא עתה הפך למומחה ..וכל השאר זקנים
מה זה אומר את הרופאים המבוגרים?
איך יכול להיות שרופא 1 אומר יש ריפלוקס ו10 אומרים לא?
אולי תראו צילום שנעשה לי?
0545270239 טל שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקטע הוא שגם עכשיו אם אני מראה צילו - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/11/2011צילום אינו ההוכחה לרפלוקס אלא ניטור חומציות בושט, אך אם התרופות עוזרות לא הייתי מתעקשת על הבדיקה (בדיקה לא קלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנקות מאימורןדפנה03/11/2011
שלום רב,
אני לוקחת כבר חמישה חודשים אימורן 100 מ"ג. אני מעונייינת להפסיק לקחת את הכדורים. רציתי לדעת כמה זמן לוקח לגוף "להתנקות" מהאימורן? לאחר הפסקת לקיחת הכדור.
האם אני יכולה להפסיק בואת אחת, או שעליי לרדת במינון לאט (כמו עם סטרואידים)
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנקות מאימורן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/11/2011מפסיקים בבת אחת. הייתי ממליצה לדון בכך עם הרופא המטפל כדי להבין מה ההשלכות האפשריות של צעד כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דפנה03/11/2011תודה על התשובה המהירה,
כמה זמן לוקח לגוף "להתנקות" מאימורן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן ממוקד מימין לטבוראורית02/11/2011
שלום רב,
אני בת 40, לאחר 4 לידות, בריאה. מזה כמה חודשים אני חשה אי נוחות עד כדי כאב דמוי דקירה מימין לטבור. נקודת הכאב מאד ממוקדת. הופניתי לאולטרה סאונד בטן עליונה, אגן קטן ורקמות רכות, כולם תקינים. היום הפנה אותי רופא המשפחה לבצע תבחין נשיפה להליקובקטר.
1. האם לדעתכם כאב ממוקד יכול להיגרם על ידי זיהום זה?
2. אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג roxithromycin לטיפול בזיהום באוזן תיכונה. כמה זמן עלי להמתין מסיום האנטיביוטיקה ועד שאוכל לבצע את תבחין הנשיפה?
3. האם לדעתם עלי לבצע בדיקות אחרות/נוספות?
תודה רבה
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ממוקד מימין לטבור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/11/2011הליקובקטר גורם לכאב בבטן עליונה ולא באיזור הטבור כך שהסיכויים שיש קשר אינם גבוהים. יש להמתין חודש לאחר טיפול אנטיביוטי.
תפני לגסטרואנטרולוג ליעוץ והוא יחליט לגבי בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאות בדיקת אנדוסקופיהניר02/11/2011
שלום, בן 59 , עשיתי בדיקת אנדוסקופיה.קבלתי תוצאות כדלקמן-
וושט - מעבר ב- 40 עם בקע קטן , לשונית של 2 ס"מ שנדגמו
קיבה - דלקת מינימלית דגימות.
תרסריון "בצל תקין
תרסריון : שני תקין דגימות.
האם הד"ר המכובד יכול לעזור לי לפרש את התוצאות לעברית מדוברת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש תוצאות בדיקת אנדוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/11/2011יש ממצאים של דלקת בקיבה ואולי סימנים של חומציות מוגברת באיזור הושט. הביופסיות יתנו יותר אינפורמציה לגבי האם יש עדות לחיידק, וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ניר03/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלה אריזונה בילד בן 1.7גיא02/11/2011
שלום
אתמול קיבלנו תוצאות של בדיקת צוואה של בני, בתוצאות הייתה שורה של סלמונלה אריזונה.
באותו הזמן גם קיבלנו טלפון מרופאת הילדים ששלחה את כל המשפחה להיבדק.
חיפסנו מידע ברשת ולא היה שם יותר מידי לא על טיפול ולא על המחלה עצמה, חוץ מזה שחיידק זה לא מופיע בבני אדם אלא רק בחיות.
האם תוכלו לעזור לנו ולשפוך אור , כדי שנדע עם מה אנחנו מתמודדים.
בברכה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהו פורום מבוגרים
ד''ר יהודית אסולין דיין03/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטל אאורטל01/11/2011
בת 22 ,חולת אסטמה קלה מילדות,משקל תקין ,לא שותה,לא מעשנת,לא פעילה מינית ולא עוסקת בספורט.
הסיפור מתחיל ככה (אני אנסה לקצר כמה שאפשר):
לפני כחודשיים,איבחנו אצלי אבחנה שגויה של סטרפטוקוקס בגרון וכתוצאה מכך לקחתי 7 ימים אנטיביוטיקה שלא לצורך (בלי פרוביוטיקה מלבד משקה אקטימל או יוגורט כל בוקר).
לאחר כשבוע הופיעו לי כתמים לבנים על הלשון -רופאת המשפחה חשדה שמדובר בקנדידה ונתנה לי מרשם של ניסטטין ל 4 ימים .
התופעה עברה בתום 4 ימי הטיפול.
לאחר כשבועיים עברתי צילום בליעת בריום בעקבות תחושה של קושי לבלוע מזון מוצק-אך הבדיקה יצאה תקינה-ללא ממצא חריג-הכול תקין.
לאחר יומיים התחלתי לאכול רגיל-חזרתי לשגרה.
יומיים לאחר מכן החלו לי כאבים קלים באזורים שונים בבטן העליונה בעיקר , בעיות בעיכול-עצירות והפרשה וגינלית ירוקה ללא שום גירודים,כאבים,צריבות או בעיות אחרות בדרכי השתן-רק צבע מוזר וקושי רב ביציאות.
רק לידיעה-לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם כללית וחוץ ממחסור בברזל-הכול תקין.
אני חוששת מאוד שמדובר בהתפרצות של פטריית הקנדידה באזור המעיים וחוששת שהיא בשלבים המתקדמים שלה!
אני נורא לחוצה! לאן להמשיך מכאן? לבקש מרופאת המשפחה בדיקת צואה,הפנייה לבדיקה אחרת,צילום ? אני כבר חודשיים במסכת עינויים של רופאים,בדיקות,תרופות(בעיקר לאסתמה) ואני לא רואה את האור בקצה המנהרה ,לצערי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל א - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/11/2011קנדידה אינה פתוגנית (אינה גורמת נזק) ולכן זו לא אבחנה רלבנטית מבחינת הרפואה הקונבנציונלית.
אנטיביוטיקה יכולה לגרום שינויים במערכת העיכול ולכן הייתי ממליצה בשלב זה לא לבצע בדיקות נוספות, אלא לקחת פרוביוטיקה לחודשיים ולנסות להפחית את מידת החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת נשיפה-הליקובקטראורטל31/10/2011
שלום
ערכתי בדיקת נשיפה לפני כשבוע והתוצאה שהתקבלה היא 11.78
האם זה אומר שהתוצאה חיובית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת נשיפה-הליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/10/2011לרוב תוצאה גדולה מ-5 מעידה על הימצאות החיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת..חצות30/10/2011
שלום,
אני סטודנטית בת 22.
מזה חודשיים אני סובלת מבחילות, כאבי בטן, סחרחורות וחולשה אשר מונעים ממני לתפקד.
זה התחיל בבחילה קשה שהייתה לי באיזה ערב לפני חודשיים, שהפכה לכאב בטן ועברה לאט אחרי שהייתי בשירותים 3-4 פעמים. זה לווה בסחרחורת וגלי חום.
מאז זה התחיל לחזור מדי כמה ימים. עשיתי בדיקת דם שלא נמצא בה שום דבר חריג.
בחודש האחרון הבחילות כבר לא מלווות בסחרחורות וגלי חום ולא באות בפתאומיות ובעוצמה, אבל הן תמיד שם. זה עובר לכמה ימים וחוזר שוב. בימים בהם אני לא מרגישה טוב, אין לי תיאבון ומאוד קשה לי לאכול. בזמן שאני אוכלת אני מתחילה להרגיש בחילה וכאב בטן, וכשעה לאחר מכן אני הולכת לשירותים. יש לי יציאות רכות ותכופות, לפעמים עם מזון לא מעוכל. אני מרגישה גם חולשה וסחרחורות.
לא מצאתי קשר בין התופעות ובין התזונה שלי ואין לי אלרגיות למאכלים (אך יש לי אסטמה של העור).
התחלתי ללכת לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי של ארבעה מפגשים (בינתיים הייתי בשלושה) כדי לטפל בחרדות ולחצים. מצאנו קשר הדוק בין התופעות הפיזיות למצבי הנפשי והטיפול עזר יחסית, אבל זה עדיין לא עובר.
אני מאוד מיואשת כיוון שהתופעות מונעות ממני לתפקד. אני לחוצה לקראת החזרה ללימודים, כי אני לא יודעת איך אוכל להתרכז בהם ככה.
קבעתי תור לרופאת המשפחה כדי לקבל הפניה לגסטרולוג.
השאלה שלי היא - מה זה יכול להיות? האם יש משהו שאני יכולה לעשות בינתיים, או תרופה שאפשר לקחת כדי להקל לפחות על התסמינים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו..
חצות30/10/2011את כאבי הבטן אני מרגישה בעיקר בבטן התחתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוסכלת.. - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/10/2011אפשרי לנסות מוטיליום חצי שעה לפני הארוחות שמונע בחילות ויכול גם להקל על כאב הבטן המתעורר בעקבות ארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ממושכתליאור28/10/2011
שלום
אני בת 33 וסובלת מלופוס, ( כבר 12 שנה) , קרישיות יתר ולחץ תוך גולגלתי מוגבר ( שהתגלה לא מזמן). לפני שנה התחלתי טיפול בסרקוול 300 מ"ג כטיפול לדיכאון וחרדה ( אחרי שתרופות אחרות שונות במשך השנים הופסקו) ואם אני זוכרת נכון מאותה תקופה התחלתי לסבול מעצירות ובעצם העצירות נמשכת כבר למעלה משנה. אני נעזרת לצערי בלקסדין ועוד חומרים כמו הנילקס משום ששום דבר אחר לא עוזר לי- שותה מלא מיים, מיץ תפוזים, אכילת שזיפים כלום!!!!!! לאחרונה העצירות גברה ואני כל פעם נאלצת להעלות את מינון המשלשלים וזה מפחיד אותי וגם אז אם אני לא מאוד מתאמצת בשירותים אין כלום .
האם יתכן באמת שהסרקוול הוא הגורם והאם גם עם אחרי שנה של שימוש במשלשלים אם אני אפסיק אותו העצירות תיפסק?
האם יתכן שאני סובלת מחסימת מעיים או בעייה עצבית במעיים? האם יש דרך לאבחן זאת?
קראתי שהאורומוקס שאני לוקחת ללחץ התוך גולגלתי יכול לגרום לשילשולים- האם הוא יכול לגרום לההיפך- לעצירות? כי נראה שיש אף החרפה מאז התחלתי איתו לפני חודשיים בערך?
האם המצב הפיך או שזה כבר עצירות כרונית והמעיים עצלות ואלה בדיקות אלי לעשות?
לציין שיש לי ריבוי גזים ובטן נפוחה
סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט מאוד מודאגת שהמצב ישאר כך תמיד
נ.ב
לוקחת גם פרדניזון, פלקווניל, סימבלתה 60 מ"ג, אספרין, לוסק, וכאמור אורמוקס 750 מ"ג וסרקוול 300 מ"ג
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות ממושכת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/10/2011תרופות פסיכוטרופיות כגון סרקוול עלולות לגרום לעצירות ולא תמיד ניתן להתגבר עליה ללא עזרת משלשלים. אין גם הוכחה ששימוש כרוני במשלשלים מזיק (למרות הדעה הרווחת שזה מזיק). תנסי להיעזר במשלב של הנילקס/לקסדין עם נורמלקס. אם את לא שבעת רצון מהתוצאה תפני לגסטרואנטרולוג לייעוץ במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת צליאק לתינוק?רינה28/10/2011
שלום, הבן שלי בן עשרה חודשים וזה כבר כמעט חצי שנה שאין עלייה תקינה בגובה ובמשקל, הוא מקיא ומשלשל, והבטן נפוחה. עלה חשד לרגישות לגלוטן או חלב.
בבדיקות הדם שעשינו קיבלנו את התוצאות הרלוונטייות הבאות:
LGA מחוץ לטווח הנורמה (ערכים גדולים יותר),
CELIAC SCREEN - negative 6
ישנם ערכים נוספים בבדיקת הדם החורגים מהטווח, אך הרופא ציין שאין הם מהווים מקור לדאגה.
(מלבד ערך ALK. PHOSPHATASE 1492 U/L 0 אחד אותו פירטתי בסוף השאלה)
האם ממצאים אלו מראים על חשש לצליאק?
תודה, רינה.
1.0
20.4
31.0
הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - A.P. LIVER %
הוספה לטבלת מעקב
A.P.BONE % 74.5 % 62.0
74.5
102.0
הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - A.P. BONE %
הוספה לטבלת מעקב
A.P.FAST LIVER % 3.8 % 1.0
3.8
7.0
הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - A.P. FAST LIVER %
הוספה לטבלת מעקב
A.P.INTESTINE % 1.3 % 0.0
1.3
14.0
הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - A.P. INTESTINE %
הוספה לטבלת מעקב
HEMOLYTIC 0 mg/dL הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - HEMOLYTIC
הוספה לטבלת מעקב
ICTERIC 0 mg/dL הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - ICTERIC
הוספה לטבלת מעקב
LIPEMIC 0 mg/dL הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - LIPEMIC
הוספה לטבלת מעקב
ALK. PHOSPHATASE 1492 U/L 0
1492
462
1492
הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - ALKALINE PHOSPHATASE
הוספה לטבלת מעקב
GGT 19 U/L 0
19
תודה, ויום נעים, רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לפנות לפורום גסטרו ילדים
ד''ר יהודית אסולין דיין30/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהעמי25/10/2011
בבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שביצעתי היום 25-10-2011
התקבלה התשובה (מצורף הקובץ) ונאמר לי שהפוליפים נשלחו לבדיקה וזה לוקח בערך חודש אני בלחץ מכיוון שכתוב שהתגלו 3 פוליפים ורציתי לדעת האם אפשר לדעת מכך שזה ממאיר וכמו כן לא הבנתי את המשמעות שרשום פוליפ על גבעול מה הכוונה בכך?
וכמו כן איזה אחוז מהפוליפים על גבעול הם סרטניים?
הבדיקה נעשתה עקב כך שיש היסטוריה משפחתית אני בן 48 ובבדיקה הקודמת שביצעתי בערך לפני 4 שנים לא התגלה שום מימצא
מה עליי לעשות עכשיו וכל כמה זמן אני צריך לחזור על הבדיקה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין26/10/2011גסטרוסקופיה תקינה.
הפוליפים שתוארו בקולונוסקופיה זעירים ולרוב שפירים. אין צורך להיות מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותיעל25/10/2011
בני נער בן 17, נמצא כרגע בביקור משפחתי בארה"ב, במהלך השהייה שם הוא סיפר לי על מספר פעמיים שהקיא, הוא תיאר את הקיא כחום וסמיך. גם בסופ"ש שלפני שטס, הוא לא הרגיש טוב, התלונן על כאבי בטן והקיא מספר פעמים. הוא הוסיף שבארה"ב הוא הגיע כל פעם אחרי שאכל אבטיח, וגם היום כשעליו להתכונן לטיסה חזרה לארץ, הוא הקיא. האם יש קשר בין התרגשות או לחץ להקאות? האם כדאי שילך בארץ לבדיקות רפואיות בגלל ההקאות האלה? ולאיזה בדיקות? אין לא בעיית אכילה, הוא אוכל הכל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין26/10/2011ייתכן קשר בין לחץ נפשי להקאות, אך אינני יכולה לומר שזו הסיבה על סמך דיווח בלבד. לאחר שייבדק על ידי רופא, הרופא יחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת וידאו-קפסולה
בדוי27/10/2011Reason For Referral:
RLQ pain.
On CT: Ilescolitis.
Normal colonoscopy.
Normal SB follow through.
Procedure Data:
Height: 165 cm. Weight: 44 KG. Waist: 0 cm. Build: thin.
Procedure Info & Findings:
(לא רשום כלום)
Summary & Recommendations:
Normal endoscopy.
ואז דף שני עם 2 תמונות, תמונה אחת מוקף בעיגול חלק במעי ורשום מתחת: Vater papilla.
תמונה שנייה יש 4 עיגולים יורדים ומתחת רשום: Lymphoid hyperplasia.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת וידאו-קפסולהבדוי24/10/2011
שלום, אני חיילת בת 19, סובלת מכאבי בטן חזקים החוזרים על עצמם מזה כחצי שנה, אושפזתי כשזה התחיל ולפי בדיקת CT נצפה משהו בצקום המעי הגס, שוחררתי ועשיתי בדיקת קולונוסקופיה שלפיה לא אובחן דבר. לפני כשבועיים עשיתי בדיקת וידאו קפסולה והיום הגיעו התוצאות, יש 2 תמונות ומתחת לכל תמונה רשום משהו אבל אין אבחנות ע"י הרופא. אני אשמח אם אוכל לקבל הסבר מה זה אומר -
Vater papilla
Lymphoid hyperplasia
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת וידאו-קפסולה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/10/2011יש צורך בכל הדו"ח על מנת להתייחס לתמונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת וידאו-קפסולה
בדוי24/10/2011מה ז"א כל הדו"ח? כל מה שנרשם בדף התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת וידאו-קפסולה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין26/10/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)