מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעשים בבטןערן12/10/2011
שלום.
בחודשים האחרונים יש לי רעשים מהבטן.
הרעשים קיימים שאני רעב והבטן מקרקרת חזק מאד, ולאחר האוכל בעיקר, למרות שזה יכול לקרות בכל שעה בתדירויות משתנות.
הרעשים חזקים ונשמעים כמו רעש עמום או העברת גזים בתוך הבטן.
הפחתתי ירקות וסיבים וזה קצת עזר, ניסיתי טבליות פחם ולא ממש עזר לי.
מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים בבטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/10/2011הבעיה היא קרוב לוודאי ייצור מוגבר של גזים. זה יכול להיות לאחר טיפול אנטיביוטי, בגלל אי סבילות ללקטוז וסיבות נוספות. כדאי לנסות פרוביוטיקה לחודש. לפנות להתייעצות מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף לי...ת12/10/2011
אני מבקשת לדעת למה ומה אפשר לעשות כששורף בפי הטבעת אחרי שעושים יציאה.אני סובלת מדלקות חוזרות בשתן ומיד כשמתחילה לי דלקת ומתחיל לשרוף לי בנרתיק שורף לי במקביל גם אחרי יציאה בפי הטבעת.אני מרגישה את השריפה הזאת במהלך כל היום, זה לא שאני אל מנקה היטב אחרי, אני לא מבינה את זה.החיידק שמגלים לי תמיד זה אי-קולי.מה עושים ולמה זה קורה? אני דואגת לנגב את האיברים בנפרד ולא מאזור פי הטבעת לנרתיק.אני כבר מכירה את כל העצות ואני מאוד מקפידה על היגיינה במקומות הרגישים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף לי... - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/10/2011אין קשר בין דלקת בדרכי השתן לצריבה בפי הטבעת. צריבה בפי הטבעת לאחר יציאה יכולה להיות בגלל סדק "פיסורה " בפי הטבעת. צריך להיבדק ע"י פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריפה
שירה14/10/2011לי היתה תופעה זהה לתיאור שלך. נבדקתי ע"י פרוקטולוגים ולא מצאו סיבה לתופעה. אחרי סבל ממושך של כחודשיים (ממש לא יכולתי לשבת והכאבים התגברו לקראת הערב) ניסיתי להמנע ממאכלים חמוצים ובמיוחד ממיץ תפוזים ולשמחתי התופעה חלפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםמיכאל12/10/2011
שלום רב, לפני מספר ימים התחלתי טיפול עם כדורי "אנציפלמד" להסדר מערכת העיכול ולהקלה בגזים.
השאלה שלי היא האם הכדורים האלה ישפרו את המצב ואם כן תוך כמה זמן אני אמור להרגיש את השינוי?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/10/2011נדע אם הכדורים ישפרו את המצב רק לאחר שתנסה אותם ותראה האם יש שיפור. לרוב השיפור הוא תוך ימים- שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של קרוהןחייל11/10/2011
שלום , אני סובל משלשולים כבר כמה שנים, אני כרגע בצבא ועברתי כבר די הרבה בדיקות, האחרונות קולונוסקופיה +גסטרו עם ביוספיה שיצאו תקינות ופסא'ג מעי דק שהתשובה שנכתבה הייתה "התעבות קלה ואי סדירות קלה של הרירית במעי הדק הסופי, עם אבחנה מבדלת של מחלת CROHNS - מומלצת קורלציה קלינית"
עכשיו השאלה שלי, הרופא אמר לי שזו הבדיקה האחרונה שהוא צריך לבצע לפני שהוא יכול לשלול כל מחלה אחרת ולאבחן אותי עם "מעי רגיז" אבל עכשיו יצאה התוצאה הזאתי, והרופא בבסיס אמר שרוב הסיכויים שבכזה מצב הוא יאבחן אותי כבעל מחלת קרוהן בלי לשלוח לבדיקות נוספות, ואינני יודע עד כמה זה וודאי והאם יש איזה סיכוי שהוא ישלח אותי לבדיקות נוספות או יאבחן אותי כבעל קרוהן על סמך הבדיקה הזאת בלבד, רציתי לדעת עד כמה היא מדוייקת בהנחה וקולונסקופיה יצאה תקינה כי אני מודאג ומאסתי בלחכות חודש בין תור לתור בזמן שאני סובל משלשולים כל הזמן ולא יודע מה עוד האופציות שלי בכלל..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה של קרוהן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/10/2011פסז' אינו תמיד מדויק לאבחנה של קרון במיוחד לא כשהממצאים דלים כמו בתשובה שתארת. אם בקולונוסקופיה בדקו את המעי הדק הסופי והוא נמצא תקין, אז אין קרון. אם בקולונוסקופיה בדקו את המעי הגס בלבד (שזה בדרך כלל מה שבודקים בקולונוסקופיה), הרי שיש צורך לחזור על הבדיקה ולבדוק את האיזור שמתואר בפסז' ולראות האם תקין או לא- זה יתן תשובה סופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלעתי גוף זרבנימין11/10/2011
בלעתי גוף זר שאינו נמצא בצואה הגוף הזר הינו כתר שן מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלעתי גוף זר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/10/2011לפנות לרופא ולעשות צילום בטן כדי לראות היכן הוא ממוקם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליקובקטר פלוריתמיר10/10/2011
שלום ,
לפני כ 5 שבועות הייתה לי תחושה של אילפון שבקבועתה הגעתי לחדר מיון שם נערכו לי בדקות שהראו שמצי תקין , אך בשל העבודה שהיו לי מעט גרפסים חשדו בחמציות בקבה
( ראוי לציין שחשתי הרגשה דומה שבועים קודם לכן ללא גרפסים ) והתחלתח טיפול באומפרדקס , באמת כעבור כשבוע הופעה לי ריפלוקס , ומעט כאבים בבטן אבל לא משהו בלתי נסבל .
אגב צרבות לא היו לי כלל רק פעם אחד שבועיים קודם לאירוע שעברה לאחר לקחת כדור אומפרדקס אחד .
נשלחתי לתבחין נשפיה בו נגדלה אליקובקטר בערכים של 34.44
קיבלתי טיפול של מוקסיפן + לנטון + קארין
לאחר שלושה ימים הפסקתי הטיפול כי תופעת העילפון חזרה ויחסתי אותה לקראין
שקראתי שעלולה לגרום לקושי נשמיה( שאני יודע עם זה נכון )
כרגע הרופא המליץ לי לחזור לטיפול מאחר שלא סיימתי אותו
אני רוצה לציין שיש לי גם סחרחורות וחוזר יציבות מידי פעם .
הריפלוקס נתיים נעלם עם זו מידי פעם יש אי נוחות בבטן
כל הרופאים שהייתי אצלם אומרים של תופעה של חולשה , סחרחורת , קושי בבליעה ,
לחה מרובה תחושת " נפילה" , דקירות בחלקים שונים בגוף הם לא סימינים לחיידק ורק התופעות הקטנות בבטן יכוליות להיות עדות לחיידק והטעם בפה שיש לי מידי פעם .
שאלתי :
האים תופעות אלו עלולות להופיע עם החיידק ?
האים הטיפול בקראין לא עלול לגרום לתופעות כאלה ( למרות שהיו אצלי עוד קודם )
האים בתום הטיפול תופעות אלו אמורות לעבור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליקובקטר פלורי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/10/2011אין קשר בין החיידק לתחושות שאתה מתאר של חולשה ועילפון ולכן לא סביר שטיפול בחיידק ישפיע. לקרין יש תופעות ללואי שונות אך כמו שציינת התחושות היו עוד קודם ולכן סביר שהן לא קשורות לקארין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
תמיר10/10/2011האים בחילה היא חלק מתופעות החיידק?
ןהאים את חושבת שנתונים אלה כדאי לי להמשיך בטיפול בחיידק
ובפרט בקראין ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאים שמן אורגנו יעל נגד אליקובקטר ?
תמיר10/10/2011האים שמן אורגנו יעל נגד אליקובקטר ?
אני רואה הרבה מידע על באינטרנט
האים תוכלי לענות על זה ?
תודה מראש ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאים שמן אורגנו יעל נגד אליקובקטר ? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/10/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים מהפותחן10/10/2011
שלום,
אני בת 22 ובמשך חצי שנה האחרונה היה לי התפתחות שמרים - קנדידה שגרמה להרבה גזים דלקות בכל מקום בדרכי השתן, גזים בכמויות לא נורמליות ועוד הרבה תסמינים נילווים.
לאחר שלקחתי תרופות ומשחות שונות והם כל פעם עזרו ליום יומיים ושוב זה חזר
עשיתי דיאטת בריאות במשך חודשיים שעזרה לי וכנראה חיסלה את הפיטריה.
כבר יומיים שיש לי גזים מהפות , הם יוצאים בצרורות עם ריח רע, מה כדאי לעשות ? (לעומת גזים רגילים באלה אין שליטה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים מהפות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/10/2011בשלב ראשון להיבדק על ידי גינקולוג. גזים מהפות אינם קשורים למערכת העיכול, למעט מקרים נדירים מאוד בהם יש פיסטולה בין הרקטום לפות (לא סביר שזו הבעיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסיה ותוצאותיה -נואשת לעזרהנ09/10/2011
שלום, אני בת 26 סובלת מזה שנתיים מאנוקסיהתעמט אני במשקל תקין מינימלי. בעברי סבלתי מעצירויות ולכן אני שותה פעם בשבוע פגלס ומנסה לאכול אוכל מבושל ובריא. אני סובלת מאוד מנפיחויות וגזים ומרגישה שאני לא יכולה להתרוקן כמו שצריך. יש לי לפעמים צואה מאוד נוזלית כמו שילשול ואני מאוד סובלת. אפעלו אחי פרי הבטן שלי מתחילה להיתנפח והבטן משמיעה קולות. פעם אחת אפילו בבדיקה גיניקולוגית הרופאה שמה לב באולטרסאונד שהמעיים שלי זזים כל הזמן.
אני מאוד סובלת כי קשה לי לאכול במצב כזה אבל אני חייבת לאכול כדי לא לרדת במשקל.
אני ממש חייבת עזרה, אני לא יכולה לנהל אורח חיים נורמלי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנורקסיה ותוצאותיה -נואשת לעזרה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/10/2011הפורום לא יכול לתת מענה לבעיות מורכבות. תפני לייעוץ גסטרואנטרולוג ורצוי למי שמתמחה בהפעות תפקודיות של המעי (כמו מעי רגיז).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפה 11.5לירית09/10/2011
שלום!התחלתי היום את הטיפול לאחר שבבדיקת נשיפה יצא לי 11.5 לאחר התייעצות עם אנשים שלקו בחיידק מדובר בחריגה קטנה..האם היא מצריכה את הטיפול,לאור כל תופעות הלוואי שנשמעות לי מסובכות ומתסבכות אף יותר...אין לי כאבי בטן.יש לי לחצים באיזור החזה,צלעות וגב,תחושה של חוסר אויר ואפילו סוג של הרדמות וכאב המוקרן לי שמאל..[עשיתי א.ק.ג]
משהתחלתי להתעניין ולקרוא זה בכלל נשמע לי כמו בקע סרעפתי ולא תופעות החיידק.. אשמח אם תעשו לי סדר בראש והאם שווה להתחיל טיפול עם ככ הרבה תופעות לוואי כשהתוצאה רק 11.5 וטטוח הנורמה הוא בין 0-3.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה 11.5 - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/10/2011התלונות באמת יותר מתאימות לרפלוקס ולא לחיידק. אפשר לנסות תרופה נגד חומציות למשך חודשיים ולראות אם יש הטבה.
בלי קשר לסיבה-גורם. הנטיה היא לטפל בחיידק כי במקרים נדירים עלול לגרום לסרטן קיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהאבי06/10/2011
אני מושתל כליה וצריך לעבור בדיקת קולונוסקופיה
וכהכנה לבדיקה נתנו לי לקחת כדורי לקסדין 2 כדורים פעם ביום 3 ימים
לפני הבדיקה ויום לפני הבדיקה לשתות את החומר מרוקן חדש
האם זה הנוהל המקובל למושתלי כליה?
מכיוון שאני חושב שהכדורים יכולים לגרום נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין06/10/2011אין נוהל שונה למושתלי כליה, אבל אתה יכול להפחית את הלקסדין ל-2 כדורים במשך יום אחד בלבד. הכי חשוב הוא להקפיד ב-24 שעות שלפני הבדיקה לשתות בלבד (בלי לאכול) ולקחת את כל המרוקן. לרוב זה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!! הצילודנידין04/10/2011
אני גבר בן 33 שסובל כבר כ15 שנה מצרבות נוראיות. לפני מספר שנים התחלתי לקחת אומפרדקס בתחילה 20 מ"ג ואח"כ 40 . דבר זה מונע מהצרבות לבוא תודה לאל. אולם מלפני כשנה כל כמה חודשים יש לי התקפה תקופתית של שיהוקים(גרעפסים) עם בחילות נוראיות שגורמות לי להקיא במקרה הטוב או להיתקע איתם ולסבול במקרה הרע יש לציין שזה בדרך כלל מלווה בשילשולים. האם למישהו יש מושג מה זה? ואיך ניתן לטפל בבעיה זו? אני אובד עצות ומתקשה לתפקד במצב כזה דבר שהוא בלתי אפשרי מבחינתי מאחר ואני נשוי פלוס ועובד בשתי עבודות כדי לשרוד
בתודה מראש לעונים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני
דנידין04/10/2011שכחתי לציין שעברתי בדיקת גאסטרו לפני מספר שנים והממיצאים היו אדמומיות קלה בסוגר של הבליעה מה שגורם לסוגר רפוי מעט אבל איך ניתן להסביר את התופעה שעליה כתבתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/10/2011רפלוקס לא מסביר את מה שאתה מתאר. מהסיפור שלך לא ברור לגמרי מה הגורם תלונות. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג לייעוץ מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועתיות הושטשירה חן04/10/2011
לד"ר שלום וברכה,
בת 23
סבלתי מרפלוקס מזה שנתיים טופלתי בנוגדי חומצה {אומפרדקס\לוסק}.הצרבת השתפרה אבל החוסר נוחות בקיבה נשארה תחושות של רעב רוב הזמן...עשיתי מס' בדיקות ששללו חיידק.
עברתי ph מטריה -רפלוקס חומצי.
מנומטריה-בעיה בתנועתיות של הושט ירידה בטונוס של les ושט כמעט "משותקת"
לפני 4 חודשים עברתי lap nissen.
מאז החמרה בתלונות תחושת שריפה בבטן העליונה ותחושות חומצה בושט העליוןןן
יש לציין כי לפני הניתוח התחושות היו קיימות צרבות וכל מה שמסביב הכדורים איכשהו השפיעו במידה מסוימת ועזרו לי להתגבר על הרפלוקס חוץ מתחושת האי נוחות המטורפת שהרגשתי ותחושת הרעב.
עברתי בירור חוזר אחרי הניתוח עם גסטרוסקופיה שהדגימה מעבר חופשי של המכשיר אולם הרבה חומצה בושט ואובחנה אזופגיטיס.
התחלתי לקחת נקסיום פעמיים ביום 20 מ"ג לא עוזר בכלל בכללל הגוף לא מגיב טוב
*יש לציין כי לאחר הניתוח החמרה משמעותיתתת בתחושות..רפלוקס לא ראו לאחר צילום בריום אחרי הניתוח....
לשאלתי האם תחושות הצרבות, הקושי הרב בבליעה ,כל מה שאוכלת תמיסה חומציתתת הדבר הכי קל לחם לדוגמא מרגישה כאילו שהאוכל עוברר אבל החומצה לא מתרוקנת מהושט, תחושות רעבב סחרחורות שלשולים , ירידה במשקל...
האם מדובר בשורש הבעיה בתפקוד הושט..או שכנראה הבעיה בשוער שהידקו לי את המעבר יותר מדי אולי?..כי פתאום לאחר הניתוח התחלתי להרגיש תחושות יותר גרועות מלפני הניתוח...זה לא ייתכן....
ניסיתי לחדד את הבעיה כמה שיותר....אשמח מאוד אם תעני על שאלתיי...
סורי על האריכות בהודעה...זה מורכב טיפהה..
בתודה שירהחן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
שירה חן04/10/2011אני מיואשתתת בבקשה ממך תכווני אותי בכמה משפטיםםם לגבי מקור הבעיה
ותמליצי לי מה עליי לעשות למי לפנות...
הגעתי לפני חודש למומחה כירוגי במרכז ת"א שמתמחה בניתוח רפלוקס את הניתוח עברתי במרכז אסותא חיפה...המליץ לחזור על בדיקה מנומטריתתת בבילניסון..
תעזרייי לייי אני ממש סובלתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועתיות הושט - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/10/2011רוב האנשים שמנותחים לרפלוקס מרוצים לפחות לטווח הקצר, אבל בהחלט יש חלק שתחושתם מחמירה לאחר הניתוח. אם היה ניתן לצפות מראש מי לא יגיב טוב לניתוח קרוב לוודאי שלא שבמקרה שלך לא היו ממליצים עליו, אבל זו חוכמה שלאחר מעשה. אם תרופות נגד חומציות לא עוזרות יש מקום לשקול טיפול אנטידיכאוני שמפחית את תחושת אי הנוחות שמקורה בושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךךךךך
שירה חן06/10/2011מקור הבעיה אצליי זה לא הרפלוקס ניתוח רפלוקס עברתי לאחר ממצאים לא ראו רפלוקססס
יש לי בעיה בתנועתיות הושט הושט לא מתפקדת כמו שצריך..בגסרוסקופיה ראו חוסר פינוי מוחלט של מעבר חומצה מהושט
האם יש טיפול ניתוח משו שיפיג את העיוות בושט?..ושהכל הסתדר
הצרבות עדיין קיימות בגלל שהאוכל לא נדחס בצורה יעילה לקיבה...
בעיה בתנועתיות הוושט יכולה לגרום לתחושת צרבת גם ללא חזרת תוכן הקיבה אל הוושט, בגלל הפגיעה של המזונות הצורבים (מזונות חמים או חומציים לדוגמא) הנמצאים זמן ארוך מן התקין בוושט ככה שמעתי..
אשמח לקבל תשובה בהקדם...
בתודה שירה חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךךךךך - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין06/10/2011לא מפרידים רפלוקס מתנועתיות הושט, כי בעית תנועתיות מחמירה רפלוקס. ההנחה שבעיה אחת תיקנו ואחת לא, אינה נכונה כי הן בלתי נפרדות. אי אפשר לתקן בעיית תנועתיות ובמצב של בעיית תנועתיות בדרך כלל הנטיה היא לא לנתח ניתוח רפלוקס, כי הניתוח עלול להחמיר את הבעיה כמו במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונההה
שירה חן06/10/2011מה ז"א אי אפשר לתקןן בעיה של תנועתיות ושט
עליי לחיות ככה עם התחושות הללו זה בלתי נתפס...אל תפחידי אותי
אין כדורים משו על מנת לגרום לושט לתפקד כמו שצריך שהמצב ישתפר.?....
נכון יש אמנם מרכיב של בעיה בתנועתיות הושט אבל זה לא אומר שאת הניתוח לא הייתי אמורה לעבור המצב היה גם ככה חמור...מיצי קיבה השתוללו בושט זמן ארוך מן התקין וכמעט גרם נזק לושט...לא יודעת אם דלקת הושט עדיין קיימת כי מרגישה באמת רעע...
פרופ' שאליו הגעתי במרכז ת"א טוען שיש מקום להרחיב טיפה ת המעבר..
ויש דרך לטפל בתנועתיות ושט...
אז מה ז"א שאין דרך לתקן אתהמצב....מה עליי לחיות בהרגשה שהושט לא מתפקדתתת החומצה לא מתפנה מהושט הקיבה לא מעכלת בכלל את האוכל יש תת חומצה וירדתי המון במשקל...המצב הולך ומחמיר....
מה עליי לעשות תמליצי לי בתודה שירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונההה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/10/2011תפני לגסטרואנטרולוג שמתמחה בבעיות ושט, אני לא יכולה להמליץ שמית, אבל בכל מכון גסטרו יש לרוב מי שמתמחה בבעיות ושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובטרדני04/10/2011
שלום רב,בבדיקה גסטרוסקופיה וביופסיה שנלקחה נימצא דודוניטיס וכן חיידק הליקובטר.טופלתי באנטיביוטיקה שלא היה קל לקחת אותה,המון תופעות לוואי.חודשיים אחרי הטיפול בבדיקה נשיפה נימצא שוב החיידק בנורמות גבוהות.יש לציין שתקופה אחרי הטיפול הרגשתי ממש מצויין,יציאות סדירות ותחושה מעולה.הרופא החליט שלא לתת לי קורס נוסף של אנטיביוטיקה ולחזור אליו עוד חודשיים.כיום אני מרגיש לא משהו,תחושות מועקה בבטן העליונה ולא ברור לי האם זה החיידק או שמה בעחה רפואית אחרת. אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/10/2011למה לחשוב שיש בעיה אחרת? יש דלקת משנית לחיידק והיא יכולה לגרום לאי נוחות בבטן העליונה. כשטיפול ראשון נכשל מקבלים טיפול אחר "קו שני".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופייוסי03/10/2011
שלום רב,
אני בן 25 והומלץ לי ע"י רופא גסטרו לאחר שלילה של חיידק הליקובקטר(ע"י בדיקת נשיפה) לעשות בדיקת גסטרוסקופיה.
הייתי אמור בשבוע שעבר לבצע את הבדיקה, אך בשל שפעת הומלץ לי לא לבצע ולחכות שיעבור לי השפעת.
השפעת עברה ב"ה ונקבע לי תור למחר לבדיקת הגסטרוסקופיה רציתי לברר לגבי ההכנות:
1. אילו הכנות צריך לפני הבדיקה?
2. האם להפסיק את הכדורים שאני לוקח לנטון/פאפאברין?
3. האם זה שלקחתי טיפול לשפעת בצירוף אנטיביוטיקה(מוקסיויט פורטה 500) אמור להשפיע לי על תוצאות הבדיקה(עד אתמול בלילה לקחתי)?
לתשובתכם אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרוסקופי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/10/2011צריך להגיע לבדיקה בצום של 8 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה
יוסי03/10/2011סליחה אך לא ניתן תשובה לגבי הסעיפים ב ו ג
מבקש את תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת גסטרוסקופי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/10/2011שני הסעיפים שלא נענו אינם משפיעים על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזרליאור03/10/2011
שלום רב,
הכנתי חביתה
ורק לאחר אכילתה בעת שטיפת הכלים, שמתי לב לדבר הבא:
על מנת להפוך את החביתה במחבת השתמשתי בידית/כף מיוחדת (לא שלי) ושמתי לב שבעת השטיפה שכנראה היא לא היתה חסינה לחום..... וחלק ממנה נשרף
השאלה שלי היא האם יכול להיות שאכלתי פלסטיק שרוף ואם כן האם זה מסוכן/עלי לעשות משהו בנידון?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/10/2011אין חשיבות לאכילה חד פעמית של פלסטיק שרוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)