מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן נפוחהלימור20/12/2011
שלום לכולם,
אני מנסה לפתור בעייה שמציקה לי מאוד. בת 40 בריאה,לפני חודש בערך חשתי חוסר נוחות בבטן,יכול להיות שזה היה גסטרטיטיס זה התבטא בחוסר תיאבון,בחילות חזקות,רגישות לטעמים(לא,אני לא בהריון)וכן שמתי לב שהבטן פתאום התנפחה לה,יותר באזור המעיים ,בטן עליונה,חשבתי שהתופעה הזאת תחלוף כאשר ארגיש טוב יותר אבל חלפה לה תקופה והבטן עדיין נפוחה מאוד כמו בחודש חמישי,ניסיתי הכל,אני בדיאטה חריפה,לוקחת חיידקים בריאים אדיפולוס וכדומה והבטן מסרבת לרדת. הדבר מוזר מאוד וגם מציק מכיוון שמאז ומעולם הייתי שטוחת בטן ומאוד גאה בזה,נראה מוזר והזוי הגודל שלה כרגע. עשיתי בדיקת הליקובקטור יצא שלילי,יכול להיות שיש לי אלרגיה למזון? ללקטוז? איך אני פותרת את זה? אני אובדת עצות.
נ.ב. יש לי גם מעי רגיז אבל מעולם זה לא התבטא בזה.
שמעתי גם שזה יכול להיווצר עקב מצב נפשי?
תודה וסליחה על האורך,אני פשוט נואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/12/2011תפיחות הבטן יכולה להיות חלק ממעי רגיש/מתח נפשי/גסטריטיס ועוד הרבה סיבות. בסה"כ למרות התסכול הרב חודש אינו תקופה ארוכה ועדיין קיימת אפשרות סבירה שזה יחלוף כלעומת שבא. העובדה שעושים הרבה דברים במקביל אינה עוזרת לקצר תהליכים של ריפוי. אם זה לא יחלוף בעוד חודש תפני להתייעצות עם רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידובשנית20/12/2011
ישלי שאלה מעט מוזרה, אני בת 17 ויוצא לי נגיד לשכב (לא סקס) על הבטן ויוצא שהבטן שלי מקרקרת (לא מרעב) ועושה קולות מוזרים, כאילו יש גזים אצלי בבטן, וקרה אפילו שבן שישב על הבטן שלי שמע וזה היה מצב לא נעים. למה זה ? ואפשר לעשות עם זה משהו ? זה אומר משהו באופן כללי או שזה טיבעי לגמרי כי זה ממש מוריד לי את הביטחון כי זה קורה הרבה.. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/12/2011טבעי לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן צד ימין עליונהנטע20/12/2011
ד"ר שלום, אני בת 30+1 בריאה בדרך כלל, לא מעשנת, לוקחת גלולות קבוע. מזה שבועיים סובלת מכאבי בטן שהתחילו בבטן שמאלית תחתונה, בהמשך עברו לאחור בגב מעל המותן ובהמשך נשארו עד היום בכאבי בטן בצד ימין עליונה. לקחתי ספסמלגין להרגעה ולא עזר לי הגעתי לרופא והוא הפנה אותי לבי"ח שם עברתי בירור ועשו לי אולטרסאונד שפורש כתקין לבטן ימין עליונה כולל חיפוש אם ישנם אבנים, בדיקות הדם יצאו תקינות וגם צילום חזב שעשו. שוחררתי עם כאבי הבטן כמו שנכנסתי לבית חולים כאשר אני מתאמצת הם מתגברים בהליכה, כאשר אני מרימה את בתי התינוקת וכדומה..יש איזשהו קושי גם בנשימה שוב הלכתי לרופא והוא הפנה אותי לבית חולים אחר, שם עשו לי ct חזה+בטן הבדיקה בוצעה בשאלה של pe ובשאלה של פקקת בורידים הפורטלים (pvt) הבדיקה בוצעה עם חומר ניגודי תוך וורידי בשלב עורקי וורידי. בתוצאות חזה ובטן הכל תקין ואין עדות ל-pe ואין עדות ל- pvt. בנוסף עשו לי בדיקת דם מעל כף היד גזים בכדי לראות קצב נשימה כל הבדיקות דם יצאו תקין. הא.ק.ג קצב סינוס 81 לדקה ללא סימני איסכמיה חריפה. ושוב שוחררתי עם המלצה שעם כל החמרה לפנות לרופא קבעו לי תור לאיבחון מהיר בלין בעוד כמה ימים, ואנלגטיקה.. רציתי להתייעץ איתך ד"ר מה לעשות עם הכאבים שנמשכים בבטן ימין עליונה, קצת סחרחורות, וחסר תיאבון שהתלווה מתחילת הכאבים. כאשר אני מתאמצת בהליכה, או פעילות אחרת הכאב מתגבר.. אשמח לשמוע את חוות דעתך.(עד עכשיו טופלתי ע"י רופא משפחה וע"י פנימאיים בבתי חולים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן צד ימין עליונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/12/2011נבדקת על ידי מספר רופאים ובוצעו הרבה בדיקות שכולן תקינות. התיאור שלך של כאב בבטן שמאלית שעכשיו מתרכז בבטן ימנית אינו מכוון אותי למחלה מסוימת במערכת העיכול. במקרה שלך, אין תחליף להתייעצות מסודרת במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת ארוווכההה! מה עושים??דותן19/12/2011
במשך כשבוע יש לי צרבת חריפה מאוד הכוללים המון המון גרעאפסים (סליחה על המילה) שנתקעים לי בגרון ויוצאים לאחר המון מאמץ מצידי, ואז כשהם יוצאים כבר - שורפת לי הנשמה...
וכל היום ככה בלי קשר למאכלים מהבוקר עד הלילה
הייתי אצל רופא משפחה ולא עזר אלא רק נתן תרופה לצרבת
ככה כבר שבוע! טאמס עוזר למעט זמן, אבל זה לא פתרון לבעיה...
מה עושים?
איזה בדיקות לדרוש מהרופא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת ארוווכההה! מה עושים?? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/12/2011כדי להחליט על צורך בבדיקות צריכים להתרשם מנתונים נוספים של גיל, מחלות רקע וכו'. זו לא החלטה לפורום. בגיל מסוים זה יכול גם להיות ביטוי של בעיות לב ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.
אם טאמס לא עזר, אפשר לקחת לשבועיים אומפרדקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יהודית אסוליןדנה19/12/2011
האם יציאה אחת בשבוע גורמת לעלייה במשקל ולתפיחות הבטן?
האם יש לזה טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יהודית אסולין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/12/2011יציאה אחת בשבוע יכולה לגרום לתפיחות הבטן, אך אינה גורמת לעליה במשקל. על מנת להציע טיפול מומלץ לפני זה לעבור מסודר של עצירות, ובהחלט יש מה להציע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת בארטlllll18/12/2011
שלום ושבוע טוב לכם .
כתבתי פה מספר פעמים על כך שיש לי תיסמונת בארט .
הרקע הרפואי שלי , מלא בבעיות במערכת העיכול .
תסמונת בארט ,חסימת מעיים +נמק , תוספתן שהתפוצץ בגוף .
לאחרונה אני מרגישה נפיחות בבלוטות הלימפה , שמפריעות לי לבלוע אוכל ורוק .
הנפיחות הולכת ובאה , ואתמול ממש התקשתי לאכול אחרוחת ערב .
אגב ,גם כשאני שותה אני מרגישה אותם ,וגם עכשיו אני לא אוכלת או שותה, ומרגישה שהן נפוחות כאילו הולכות להתפוצץ .
אני לא אוהבת ללכת לרופאים כפי שוודאי אתם מבינים את הסיבה .
אבל אימי לוחצת עליי .
האם אתם חושבים שיש סיבה ללכת לרופא ?
האם התאים התפתחוו לסרטן , והנפיחות היא התסמין ?
אני לוקחת לוסק , לא אוכל לפי המלצת הרופא , ובעבר עישנתי , גם לאחר שנודע לי שיש לי את התיסמונת בארט .
המשך שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת בארט - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/12/2011בארט נמצא במעבר ושט קיבה ואינו גורם לבלוטות נפוחות בגרון. לא נשמע שיש קשר. יחד עם זאת, הפורום אינו מהווה תחליף לפניה מסודרת לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידההילית17/12/2011
שלום, שאלה לגביי פטריית הקנדידה. התפרצה אצלי לאחרונה. זה בעיה לא קלה. הלכתי לנטורופת שנתן לי תפריט מאוד מסויים שאין בו יותר מידי מכלום. בנוסף רשם לי כמוסות שמן אורגנו פראי של סולגאר. אני אשמח אם תסבירו לי יותר על האורגנו הפראי. הבנתי שהוא עוזר מאוד לקנדידה אבל בכלל הוא משמש כאנטיביוטיקה טיבעית. הרפואה הקונבנציונאלית גם נעזרת בתוספי תזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/12/2011רפואה קונבנציונלית אינה משוכנעת שקנדידה מהווה בעיה ולכן לא מציעה טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקו דחוף מאוד מודאגתאילנה17/12/2011
בת 41 עם חיידק בקיבה התחלתי עם אומפרדקס 2 כדורים וגם אנטיביוטיקה 2 כדורים ולאחר 3 ימים הרגשה השתפרה אך התחיל דימום וגינאלי.הרופא אמר שזה לא קשור לכדור ואם ממשיך הדימום לפנות למיון נשים.בתופעות לוואי של הכדור אם יש דימום רשום שצריך להפסיק את התרופה.בניים הפסקתי עם הכדור זה יום הראשון שהפסקתי ולא יודעת מה לעשות כי עדיין יש דימום מדי פעם.תודה אם אפשרי תשובה כמה שיותר מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקו דחוף מאוד מודאגת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/12/2011לא כתבת איזה אנטיביוטיקה התחלת. אם מדובר בקרין- אז קרוב לוודאי שאין קשר בין האנטיביוטיקה לדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יהודית אסולין דייןדנה16/12/2011
אחרי כל דבר הכי קטן שאני אוכלת- ישר הבטן מתנפחת לי
והבטן הנפוחה מאוד מפריעה לי לתפקד המכנס לא עולה עלי בערב
בערב היקף הבטן גודל לי ב-30 ס"מ מאשר בבוקר!!! - מדדתי זאת!!!
ובגלל זה אני לא אוכלת כלום בערב כי אני פוחדת שהבטן תתנפח יותר!
(הבדיקות של רגישות לגלוטן ולחלב-יצאו תקינות- אין לי אי סבילות)
מה אפשר לעשות??? האם יש לזה טיפול???
הבטן תופחת ב- 30 ס"מ ! הבטן נראית כמו חודש תשיעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר יהודית אסולין דיין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/12/2011כדי לענות על שאלתך חשוב לדעת האם אצלך זה חלק מתסמונת המעי הרגיש או לא. מעי רגיש=כאבים/אי נוחות בבטן המומחמרים בהקשר לשינוי במרקם או תדירות היציאות והמוקלים לאחר יציאות. אם יש גם מעי רגיש , אזי טיפולים המכוונים למעי רגיש יכולים להקל גם על התפיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצרות קשהאני15/12/2011
בחודשים האחרונים הופיעה אצל ביתי בת ה - 13עצירות .
כל 3 ימים היא פשוט בוכה בשירותים.
כל השנים היו מישי פעם אבל לא ככ, שזה משפריע לה ללימודים או אפילו להליכה לביה"ס
היא מרגישה משהו תקוע ורוצה לצאת אך פי הטבעת לא נפתח.
פעם שעברה נתתי לה 2 גליצרין וזה עזר.
אני מביאה לה בשקית פירות יבשים , היא לא אוהבת שזיפים שזה הכי חשוב.
היא משתדלת לשתות (אם כי לא משהו).
אולי היא לא שותה מספיק?
התזונה שלה בסדר , לא משהו ששיניתי לאחרונה.
מה לעשות ואיך לעזור לה ?
השבוע היתה לה כל יום יציאה כי נתתי לה "אל צירות" של "הדס" (רק פעם 1 נתתי).
מה הפיתרון ? רק שזיפים ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהו פורום מבוגרים
ד''ר יהודית אסולין דיין15/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהאורטל12/12/2011
אני בת 22,לא שותה,לא מעשנת ולא עוסקת בספורט .
כבר מס' שנים סובלת מכאבים קלים באזור הבטן התחתונה אך כל פעם שהתלוננתי על כך-הרופאה נתנה לי הפנייה לבדיקת דם ובדיקת צואה ותרבית צואה ומאחר ולא גילו דבר חריג-הניחו שמדובר כנראה "רק בגזים" (למרות שבתקופה האחרונה אני נמנעת מלשתות מוגז ולאכול מאכלים פיקנטיים למיניהם ועדיין יש לי מדי פעם כאבים).לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת אולטרסאונד כללית ולא נמצא דבר חריג.כמו כן,לפני כשנתיים עשיתי בדיקת נשיפה להליקובקטור-התוצאה תקינה.
בימים האחרונים הופיע לי דם אדום בהיר בצואה ולא רק על הנייר.חשוב לציין-הצואה שלי סדירה-אין שילשולים או עצירויות פתאומיות,יש לי סדק בפי-הטבעת שאני מטפלת בו בזידיפין,יש לי יציאות פעמיים-שלוש ביום ולאחר שאני נוטלת כדור פרוביוטיקה הכאבים נחלשים,השאלה שלי:
יכול להיות שמדובר בהתחלה של היווצרות מחלת מעיים/סרטן המעי הגס למרות גילי הצעיר ולמרות שזה לא היה במשפחה?אני נורא חוששת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/12/2011כאבים בבטן תחתונה מספר שנים בבת 22 אינם חשודים בכלל לסרטן מעי גס. מעט דם בניגוב לרוב מכוון לטחורים. כדאי לפנות לפרוקטולוג לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורי רקמיד בזמן חיידק במעייםיקיר12/12/2011
שלום ,
אני בן 23 עוד מעט בריא בד"כ ולא רגיש לתרופות כלשהן.
מיום רביעי אני חולה עם כאבי בטן ושלשולים , שלשום הלכתי למיון וגילו שיש לי חיידק במעיים שגורם לי לשלשל לעיתים תכופות מאוד.
אתמול שילשלתי בערך 30 פעם ביום ובלילה ולבסוף לקחתי 2 כדורי רקמיד על דעת עצמי למרות שנאמר לי שעדיף לא לקחת אותם , השלשולים נפסקו לחלוטין אבל אני מרגיש צורך להטיל צואה אבל אני לא מצליח וכלום לא יוצא גם לאחר מאמץ.
אני חושש שגרמתי לנזק כלשהו לגוף , האם הפעילות של הכדורים תחלוף לבד או שיש להתפנות לבדיקה ?
אשמח לתשובה , תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת כדורי רקמיד בזמן חיידק במעיים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/12/2011הכדורים גורמים לעצירות ולכן אתה מרגיש לחץ ללא יציאות. לא גרמת לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית:אבחון מחלת קרוהןאורטל10/12/2011
האם ניתן לזהות את מחלת הקרוהן בדרכי העיכול בעזרת בדיקת דם כללית/בדיקת תרבית צואה שעושים באופן שגרתי מדי חצי שנה/שנה או שנדרשות בדיקות מיוחדות(קולונוסקופיה,גסטרוסקופיה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית:אבחון מחלת קרוהן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/12/2011בדיקות דם וצואה בלבד אינן מספיקות לאבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפהיוליה10/12/2011
שלום
אני בת 23 ויש לי בעיות עיכול המתבטאות בהתקפים של שלשול כל כמה שבועות, כאבי בטן, בחילות וצרבת
כל הבדיקות שביצעתי עד עכשיו תקינות והרופא חושד שזה מעי רגיז. הוא נתן לי הפניה
לבדיקת נשיפה לרגישות ללקטוז
עשיתי את הבדיקה ביום חמישי האחרון
להלן תוצאות הבדיקה: (ppm)
0 דקות-2
30 דקות- 21
60 דקות- 25
90 דקות- 21
120 דקות- 21
150 דקות-10
180 דקות-10
יש לציין שביום הבדיקה התעוררתי עם התקף שלשול כך שבאתי לבדיקה אחרי ששלשלתי פעמיים (פעם שניה מימי) .השלשולים המשיכו גם במהלך הבדיקה והפכו להיות ממש מימיים (שלשלתי ממש מים עכורים- סליחה על התיאור). השלשולים המשיכו גם אחרי הבדיקה עד הלילה - סה"כ שלשלתי איזה 6 פעמים והם היו מלווים בקרקורים בבטן וגזים אך כמעט ללא כאבים. אתמול לא היו לי יציאות כלל אך היו לי כאבי בטן, צרבת חזקה ובחילות. היות היו לי 2 יציאות חצי נוזליות אך לא מימי.. עדיין יש כאבי בטן אך ללא בחילות וצרבת. כמו כן כל פעם שיש לי יצורך לציאה זה מלווה בשריפה חזקה באזור הרקטום.
יש לי כמה שאלות:
1. הרופאה שביצעה את הבדיקה לא הצליחה לפענח את התוצאות ואמרה שהיא לא יודעת להגיד אם יש לי רגישות או לא. האם לפי דעתך יש לי רגישות?
2.שלשול מימי כמו שהיה לי ביום חמישי לא אופיני אצלי בד"כ וזה לא היה דומה בכלל לשלשולים שיש לי בגלל מעי רגיז? . האם זה יכול להיות משהו זיהומי (לא היה לי חום ולא היה דם ביציאות) או שגם מעי רגיז יכול לגרום לשלשול כזה מימי? האם יש צורך לבצע תרבית צואה?
3. .האם יכול להיות שהבדיקה החמירה את השלשול? או לחלופין, האם השלשול יכול היה להשפיע על תוצאות הבדיקה?
4. מה כדאי לי לעשות כדי שהבטן תחזור לעצמה?
תודה ושבוע טוב,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/12/2011אי אפשר לדעת מה תוצאות הבדיקה כי החישוב נעשה באופן שונה במקומות שונים. אם במקום שבו ביצעו את הבדיקה לא יכלו להגיע למסקנה אז אני ודאי לא אוכל להכריע בענין. יש דרך מעשית פשוטה לבדוק זאת. תימנעי ממוצרי חלב באופן מוחלט לחודש ואם הכל יחלוף אז סביר שיש אי סבילות ללקטוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאריק09/12/2011
שלום רב, אני בן 29 מזה שבועיים-4 שבועות. שאני סובל מעיין חנק בגרון. כל הזמן משתעל יבש ונראה ומורגש שאין לי אוויר אני מדבר כרגיל אבל מרגיש ממש שאין לי אוויר בגרון. ומחנק בו.ואז מופיע לי סחרורות שאולי בגלל סטרס מהפחד יחד עם הרפלוקס .ויש גם כאבים באמצע החזה.ידוע בעבר על אילובקטר.יש בקע בסרעפת. אני כל הזמן מפחד חס וחלילה שאחנק.כי ככל הנראה יש לי רפלוקס .ואני מפוחד לא יודע כבר מה לעשות. אומפרדקס שאני לוקח בבוקר לא עוזר לי וגם לא טאמקס . מה אפשר לעשות ? והאם הגיוני וזה יכול להוביל לחנק אז יש סיבה להילחץ? בתודה אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/12/2011רפלוקס יכול לגרום להרגשת "משהו תקוע בגרון", אבל באותה מידה סטרס וחרדה גורמים לתחושות אלו. תפנה לרופא אא"ג לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)