מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה דלקת מעי או מערכת עיכולשוהם24/10/2011
שלום רב!
בשבת האחרונה התחיל לי חום גבוה מאוד.
רק לאחר 24 שעות התחילו לי שלשולים, חריפים מאוד, המלווים בכאבי בטן תחתונה.
הרופא נתן לי שלושה כדורים:
1. ספסמלגין
2. פמוטידין
3. רקמיד.
כל תרופה במינון שונה, לטווח זמן שונה.
יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי מאוד:
א. האם אכן שלושת התרופות נצרכות יחדיו? השתיים הראשונות נשמעות דומות מאוד בתפקידן
ב. לאחר 24 שעות של נטילת תרופות - החום לא יורד! אומנם הוא ירד מתחילת המחלה עוד לפני שלקחתי את התרופות, אך אין שום שינוי בין לפני נטילת התרופות לאחריהן, אני 'תקוע' על 37.7 - 38.2
ג. האם אני יכול לקחת בנוסף לכל התרופות האלו גם אקמול?
ד. התרופה רקמיד גרמה לי לעצירה מוחלטת של היציאות כבר כמעט יום שלם.. האם התרופה לא אמורה למנוע רק שלשולים?
תודה רבה על העזרה,
הדברים מטרידים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה דלקת מעי או מערכת עיכול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/10/2011שתי התרופות הראשונות אינן דומות כלל, אבל אפשר להסתפק בפפברין בלי פמוטידין. התרופות אינן מורידות חום אלא רק מקלות על הסימפטומים ולכן במקרה של חום בהחלט מומלץ אקמול. רקמיד מפחיתה את תנועתיות המעי ולכן מפחיתה שלשול לעתים עד כדי עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מתחת לחזהא23/10/2011
שלום רב,
אני זכר בן 23.
מזה יומיים אני מרגיש מין לחץ מתחת לסטרנום בבטן העליונה, או מן בועת אויר כזאת שנתקעה. הלחץ מפריע, אך הוא לא רציף, חוזר כל כמה דקות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ מתחת לחזה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/10/2011תלונות בנות יומיים לרוב אינן מצריכות טיפול או בירור. אם זה לא יחלוף בימים הקרובים לפנות לרופא משפחה. אפשר לנסות להקל עם כדורי טאמס הנקנים ללא מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוויר בחזהיעל23/10/2011
שלום. מאז שאני זוכרת את עצמי, לאחר ארוחה או שתיה גופי משמיע מעין קולות עיכול מבית החזה (נשמע בערך כמו בטן מקרקרת). לפעמים זה מתפתח לתחושת לחץ בחזה והרגשת בחילה קלה. בדרך כלל זה עובר לאחר שינה אך אתמול זה קרה ולא עבר עד היום בלילה ועדיין נמשך. הקולות מרובים יותר ומגיעים בעיקר עם כל נשימה ובליעת רוק. (לעומת זאת, כמעט לעולם לא יוצאים לי "גרפסים". לא מתוך נסיון להחניק אלא פשוט זה לא קורה). האם יש כאן סימפטום לאיזו בעיה שדורשת טיפול או שבמקרים כאלה פשוט לחכות עד שזה יעבור מעצמו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוויר בחזה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/10/2011החלק השמאלי של הקיבה נמצא בבית החזה השמאלי ולכן ניתן לשמוע "קולות עיכול" מבית החזה. תלונה הקיימת הרבה שנים לרוב אינה מעידה על בעיה מדאיגה. אם התלונות יותר חמורות מהרגיל (לא באופן חד פעמי) תפני להתייעצות גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי לקסעדיןבן 1722/10/2011
שלום, בהוראות הכנה לקולנסקופיה כתוב לי לכתוב שלוש ימים ויומים לפני הבדיקה כדור לקסעדין בשעה 17:00.. השאלה היא האם מותר לאכול כרגיל (לפי הדיאטה).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי לקסעדין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/10/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה. דחוף.תודהשרון20/10/2011
שלום,
התחלתי לצאת עם מישהו, שאומר לי שיש לו חיידק הליקובקטור בגוף ושהוא כל כמה דקות מתנפח. הוא אמר שלקח אנטיביוטיקה ולא עבר לו. אני לא יודעת מה זה ולא מבינה בזה. השאלה: 1. האם זה דבר מדבק במגע, נשיקה?2. האם זה דבר בר חלוף? או דבר מסוכן? לא רוצה להסתבך כי גם ככה יש לי מספיק צרות משלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. דחוף.תודה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/10/2011אין ממה לחשוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תחליף לגסטרוסקופיה? אולי CTרון20/10/2011
יש לי כאבים הולכים וחוזרים בסמוך לטבור ואני מרגיש שם במעין פצע פנימי.
עשיתי אולטראסאונד שהיה תקין והרופא היפנה אותי לגסטרוסקופיה.
ניסיתי לעשות גסטרוסקופיה אך למרות החומר המטשטש שניתן לי, הרגשתי מחנק רב והבדיקה הופסקה.
ניתנה לי אופציה לעשות בדיקה זו בהרדמה מלאה אך אני מעדיף להימנע בכל דרך מהרדמה מלאה!
האם יש בדיקה איכותית חילופית? אולי CT ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש תחליף לגסטרוסקופיה? אולי CT - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/10/2011CT אינ ה תחליף לגסטרוסקופיה. צילום ושט קיבה הינו תחליף לא פולשני אך פחות מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין לי דרך להימנע מגסטרוסקופיה?
רון21/10/2011אולי קולונסקופיה וירטואלית שעושים במכון מור?
האם יש פתרון עבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין לי דרך להימנע מגסטרוסקופיה? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2011ולונוסקופיה והיא בדיקה של המעי הגס ואיננה בודקת את האיברים שנבדקים בגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משלשולים לכאבים ביציאותדניאל20/10/2011
שלום אני חולה איידס לאחר אשפוז ממושך. כבר חצי שנה אני סובל משלשולים באנדוסקופיה נמצא אזופגיטיס .כיבים באנטרום.בקרדיה ובגוף מספר אנגיואקטזיות במהלך האשפוז ביצעתי תרביות ובדיקת גסטרו שהיו תקינות .שוחררתי מבית החולים והשלשולים פסקו =אבל כל פעם שאני אוכל יש לי כאבי בטן חזקים וקשיים ביציאות ואם אני אוכל פרות או ירקות או דברי חלב מיד משלשל.התעקשתי בקופת חולים שיעשו לי CT ושאלתי היא מה פרוש הממצאים ?:הודגמו מספר לולאות מעי דק בעלות דופן מעובה באגן המרכזי ומימין .מודגמת התעבות דופן הקולון לכל אורכו.מה זה אומר האם מדובר בקרוהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משלשולים לכאבים ביציאות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/10/2011באיידס יש סיבות רבות לשלשול החל מפרזיטים וכלה בפגיעה במעי משנית למחלה עצמה. אין אפשרות בפורום לעזור באבחון כי זה מורכב מידי. יותר נכון להתייעץ עם מומחה לאיידס שלפי שיקול דעתו יכול להביא את הפרטים בשלמותם לישיבה משותפת עם מומחי גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות בריאותיות בתרופת הלקסעדיןענת19/10/2011
שלום, אני אישה בת 38 אני צורכת לקסעדין כבר 12 שנים מהסיבה שאני סובלת מעצירות כרונית,בעבר ניסיתי להפסיק לצרוך את הכדור אך סבלתי מכאבי בטן ומצאתי את עצמי כשאני לא יכולה לזוז עקב כאבי בטן ומעיים, לכן המשכתי לצרוך את התרופה. כיום אני צורכת את התרופה בכמות של 10 כדורים ביום כבר שש שנים. אשמח לדעת מה הסכנות הכרוכות בדבר...ומה עליי לעשות במקרה שכזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנות בריאותיות בתרופת הלקסעדין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/10/2011אין הוכחות ברורות ששימוש בלקסדין גורם נזק, אך שימוש בכמויות גדולות של לקסדין (כמויות שאת צורכת) עלול לגרום נזק בלתי הפיך ולפגוע בתנועת המעי עד מצב של "שיתוק מעי". על מנת ל"היגמל" משימוש כה ממושך יש צורך לפנות לגסטרואנטרולוג המתמחה בתפקוד רצפת האגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן, עיוותים ושלשולים מתמשכיםבדוי17/10/2011
שלום,
אני בן 20, חייל.
כבר בערך 10 חודשים שאני סובל מבעיות בעיכול.
זה התחיל בסוף ינואר, התחלתי להרגיש כאבי בטן (עיוותים ורעשים) ושלשולים שעברו לאחר מספר ימים. לאחר חודש, חזר בדיוק אותו מצב.
התחלתי לקבל טיפול אנטיביוטי שלא עזר והמצב חזר לאחר מספר ימים.
עשיתי בדיקות דם וצואה והתגלה חיידק קמפילובקטר, כשכל השאר תקין.
לאחר מכן, קיבלתי פלאג'יל, מינון של 3 פעמים ביום, שני כדורים
בכל פעם והשלשולים הפסיקו.
בערך כשבועיים לאחר כל הסיפור (שנמשך כחודשיים להערכתי) התחלתי לסבול מטחורים, שנמשכו גם הם זמן ממושך וכיום אני סובל מגרד אנאלי, שאיתו אני מתמודד על ידי שמירה על היגיינה.
עניין השלשולים חזר לפני כחודשיים ולקחתי שוב את הפלאג'יל באותו המינון והפסיק פעם נוספת.
כבר שבוע שאני סובל בדיוק מאותה הבעיה, בהתחלה זה התחיל בעיוותים במהלך היום ובהדרגה הצואה נהפכה לרכה וכעת אני ממש משלשל צואה מימית.
אין דם בצואה.
התור לרופאה הוא בעוד יומיים, וכרגע אני כותב כאן כדי שאולי תוכלו לייעץ לי מה לעשות. אני ממש מוטרד מכל הנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן, עיוותים ושלשולים מתמשכים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/10/2011פלג'יל אינו טיפול לקמפילובקטר. הטיפול הוא בציפרופלוקסצין או אזיטרומיצין. בכל מקרה כעת לא הייתי ממליצה להתחיל אנטיביוטיקה אלא להשלים תרביות צואה. בנוסף, מכיוון שזה נמשך לסירוגין מספר חודשים הייתי ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג לייעוץ מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרלולי16/10/2011
שלום רב,בעקבות נטילת קארין ותופעות לוואי קשות קיבלתי טיפול של מוקסיפן בשילוב מטרוג'יל.אין לי צרבות וחוץ מתופעות לוואי קלות אני מגיבה טוב לתרופות.האם חובה לקחת אומפרדקס או לוסק? ואם כן-באיזה מינון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 4 ימי טיפול בשילוב הזה,בת 27
לולי16/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתנועה16/10/2011
שלום רב,
לפני כשמונה חודשים (אם זיכרוני אינו מטעה אותי) החלו לי בעיות בבטן המתבטאות בנפיחות , בחילות, יציאות רכות (ארבע שלוש פעמים ביום) הרגשה של חוסר התרוקנות , גזים, התכווצויות בבטן וכו'.
לפני כחודש הגסטרולוג נתן לי לבצע כמה בדיקות דם (ביניהן בדק רגישות לגלוטן) ובדיקת הליקובקטר , כל המדדים היו תקינים חוץ מכולסטרול גבוה וסוכר .
הגסטרולוג טען כי כנראה מדובר בתסמונת המעי הרגיז וטופלתי בפרוביוטיקה וקולפרמין ללא שיפור (מלבד יציאות פחות רכות).
כעת הגסטרולוג הביא לי מרשם "gilex"
10 מג' פעם אחת ביום .
כשבדקתי על התרופה באינטרנט נוכחתי לדעת כי מדובר בתרופה כנגד דיכאון וחרדה , יש לציין כי איני סובלת מתופעות אלו כלל וכלל, גם לא מלחץ.
מה עלי לעשות? האם עלי לנטול תרופות אלו גם אם איני סובלת מדיכאון/לחץ/חרדה? האם התרופה יכולה לגרום לי להופעת התופעות האלו או אחרות?
לסיום, ( אני מתנצלת אם תוכן ההודעה ארוך )
לפני כשמונה חודשים התגלה אצלי ואצל בן זוגי חיידק האוראופלסמה וטופלנו באנטיביוטיקה , יש לציין כי לי לא היו כל סימפטומים לחיידק.
האם יכול להיות קשר בין השניים?
האם יכול להיות קשר לחיידק שתקף אותי בבטן לפני שהכל התחיל וגם לכאבים ושלשולים?
תודה רבה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון-
נועה16/10/2011"חיידק אחר שתקף אותי בבטן..וגרם לשלשולים וכאבים.."
יש לציין כי אני בת 20.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/10/2011אין דיווחים על מעי רגיש בעקבות זיהום בחיידק המסוים הזה, אבל מנסיוני יש לא מעט מטופלים שמתחילה אצלם הפרעה במערכת בעקבות טיפול אנטיביוטי. לגבי ה-GILEX. טיפול אנטידיכאוני מקובל בתסמונת המעי הרגיש/רגיז גם במי שלא לוקה בדיכאון או חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
נועה17/10/2011תודה על תשובתך!
בנוסף רציתי לשאול האם יש פתרון אחר לתופעה חוץ מתרופות אנטידכאוניות? הבנתי שיכולות להיווצר לי תופעות 'גמילה' לאחר הנטילה של התרופה.
התרופה הזו יכולה להעביר לי את תסמונת המעי הרגיז או רק לשפר את המצב זמנית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה.. - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/10/2011לפני שמתחילים באנטידיכאוניים אפשרי לנסות שוב פרוביוטיקה למשך חודשיים, להימנע ממוצרי חלב ולהיעזר בקולוטל/נוטנסיל להקלה על כאבי הבטן. אין שום תרופה ש"מעבירה" את המעי הרגיש, בשלב זה כל הטיפולים הם למטרת הקלה. לגבי "גמילה" מהתרופה, אם מפסיקים בהדרגה אין שום בעיה להפסיק טיפול גם לאחר תקופה ממושכת של חודשים/שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף חנק בהריוןאתי16/10/2011
שלום רב , בת 27 הריון ראשון ותקין שבוע 33 , חודש אחרון צרבות קשות ביותר במיוחד בלילה ללא שינה לחלוטין , כמו כן, תופעה מתלווה הינה חנק רציני לאחר בליעת מזון , המצב הולך ומחמיר מיום ליום ואתמול ממש לקח לי להשתחרר מהחנק אחריי שעה בערך, יש לציין כי זה חנק ששתייה לא עוזר שכן, כל תהליך בליעה מקשה על המצב אפילו של מים/רוק... אני מוצצת כדורי טאמס אך הם כבר ממש לא מועילים לי על אף שיש לילות שאני לוקחת 5 כדורים וכלום.... יש לציין כי זה ממש לאנ היה בטרם ההריון האם קשור כל הסיפור להריון??? מה ניתן בינתיים לעשות ? יש לציין שהיום כבר יש לי אפילו ללא בליעת אוכל כאב בוושט כאילו נשרט.. אפילו עם שתיית מיים...
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף חנק בהריון - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/10/2011תתחילי אומפרדקס 20 מ"ג פעם ביום ותפני לגסטרואנטרולוג להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך וכדור ברזל ולוסקכרמית15/10/2011
שלום רב
שמי כרמית ואני בת 37
ובעקבות שההמוגלובין שהיה לי הוא 4.6 אושפזתי בבית חולים ועברתי את כל הבדיקות של:קולונסקופיה,גסטרוסקופיה וכן בדיקה של רופא נשים כדי לברר היכן יש דימום והתשובות יצאו תקינות ובנוסף לכך קיבלתי שלוש מנות דם ורמת ההמוגלובין עלתה ל 10.2 ושוחררתי מבית החולים ונתנו לי כדור לוסק כדי להגן על הקיבה וכאשר עשיתי כעבור 20 יום בדיקת דם נוספת ההמוגלובין ירד ל 9.3
מה יכולה להיות הסיבה לכך?האם זה כדור הלוסק?מה עלי לעשות?
האם זה נכון שכדור לוסק מונע את ספיגת הברזל בגוף?האם הכוונה רק לכדור ברזל או גם לברזל אשר נמצא במזון?ואם קיבלתי את הלוסק מבית החולים וההמוגלובין התחיל לרדת מה עליי לעשות?
עליי לציין כי אני מושתלת כליה האם כדור הברזל שאני לוקחת (פריפול) יכול לפגוע בכליה?וכן האם זה כדור חזק מספיק לטיפול באנמיה או עליי להחליף אותו?
בכבוד רב
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך וכדור ברזל ולוסק - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/10/2011"אורך החיים" של מנות דם שקיבלת הוא כשלושה שבועות ולכן בבדיקת הדם יכולה להיות ירידה ברמת ההמוגלובין מבלי שיהיו דימום או בעיה בספיגת ברזל. הכדור אינו מזיק לכליה אך בערכים נמוכים של המוגלובין יותר יעיל לתת עירויים של ברזל. אם מדובר באנמיה מחסר ברזל כדאי להשלים גם בדיקת קפסולה של המעי הדק, ולהתייעץ עם הנפרולוג המטפל. אולי יש צורך גם במתן אריתרופויטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה-אריתר
כרמית15/10/2011שלום רב
האם את הבדיקה יכול לרשום רק נפרולוג או גם רופא משפחה?האם את הזריקה גם כן נפרולוג רושם או גם רופא משפחה?האם במושתלי כלייה הרמה של ההורמון היא גם ככה נמוכה עקב אי ספיקה כילייתית או שאם הזמן הורמון זה יכול לרדת?
בכבוד רב
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -אריתרופויטין
כרמית16/10/2011שלום רב
ועדיין לא ענית לי האם כדור לוסק שקיבלתי בבית חולים יכול להשפיע על ספיגת כדור הברזל שאני לוקחת?האם הכוונה רק לכדור ברזל או גם לברזל אשר נמצא במזון?
סליחה על כל השאלות
בכבוד רב
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -אריתרופויטין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/10/2011לוסק אינו משפיע על ספיגת ברזל. ההחלטה על אריתרופוטין (במידה ויש צורך) היא של נפרולוג בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בטיפול בהליקובקטרשירה14/10/2011
אני בת 56. בבדיקת גסטרוסקופיה שנערכה בעקבות מקרי סרטן במשפחתי, אובחנה דלקת ברירית הקיבה ונמצא החיידק הליקובקטר.לפני הבדיקה לא הרגשתי שמשהו לא בסדר פרט להרגשת נפיחות/ מלאות אחרי ארוחה.
אתמול התחלתי טיפול משולש של 1000מ"ג קארין 1000 מ"ג מוקסיוויט ו60 מ"ג לנסופרזול כשכל הכמות המכובדת הזו מחולקת לפעמיים ביום.
בלילה התקשתי להרדם עקב צריבה בגרון, קשיי נשימה קלים , תחושה של בטן קשה ובכלל הרגשה כללית רעה.
הבוקר ניסיתי ליצור קשר עם רופאת הגסטרו אך היא תחזור מחופשה רק ביום שני.
שכן שלי שהוא רופא משפחה בפנסיה יעץ לי לא להפסיק את האנטיביוטיקה אבל להפחית את המינון בחצי עד שאוכל להתיעץ שוב עם רופא מומחה.
מה עלי לעשות?
תודה מראש על תשובתך.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בטיפול בהליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/10/2011אין אפשרות להפחית את המינון למחצית. לטיפול יש השפעות לוואי, אך זו הדרך היחידה להשמיד את החיידק וזה מומלץ כשיש סיפור משפחתי של סרטן קיבה. למרות הקושי מומלץ להמשיך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעיכול?מיכל13/10/2011
שלום,
אני בת 45 ומזה כחודש אני סובלת לסירוגין מבחילות קלות,מעט עוויתות בבטן,צמרמורות, חוסר אנרגיה והתופעה שהכי מציקה לי היא כשאני מרגישה שאני צריכה שירותים אני מרגישה גל חום שעולה לי לפנים, חולשה לכמה דקות, הרגשה של כמעט עילפון.
ביצעתי בדיקות דם כלליות כי חשבתי שאולי מדובר בבעיה בבלוטת התריס, אך הבדיקות ב"ה בסדר, נשללה תופעה של גיל מעבר וגם זאת לאחר בדיקות הורמונליות.
מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה? אולי חיידק הליקובקטור?
אשמח לתגובתכם , מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעיכול? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/10/2011התופעות שאת מתארת אינן ספציםיות להפרעה מסוימת ולכן קשה לומר במה מדובר. מציעה לפנות לגסטרואנטרולוג להתייעצות. הליקובקטר פילורי יכול לגרום לכאבים בבטן העליונה, אך לא ליתר התופעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)